czech lifestyle blog

pondělí 10. března 2014

Foodie tip | Monolok cafe


S mou nejlepší kamarádkou jsme si daly (nebo spíš - já jsem nám dala) takové předsevzetí, že nebudeme stále dokola navštěvovat jen naše oblíbené podniky, ale budeme objevovat více skvělých restaurací a kaváren, které v Praze máme. Dnes jsme se tedy konečně vydaly na oběd do Monolok cafe na krásných Vinohradech.

Monolok cafe má skvělou snídaňovou nabídku, ale jelikož už byl čas oběda, tak jsme se rozhodly vykkoušet jejich Hovězí burger se sýrem Cheddar, slaninou a cibulovou marmeládou, který byl naprosto vynikající! 
Houska byla čerstvá a tak akorát křupavá, maso výborně šťavnaté, cibulová marmeláda dokonalá a cheddaru bych klidně spořádala kila!
Burger jsme zapily domácím ledovým čajem.
Interiér Monoloku je krásný a velmi příjemný. My jsme seděly hned vpředu, ale spoustu míst k sezení je i v zadní a spodní části. Místo je útulné, obsluha milá a příjemná. No a já doufám, že tam opět brzy zavítám. Třeba na jen na latte a cheescake nebo na tu snídani!


jaké jsou vaše oblíbené pražské restaurace a kavárny?

SHARE:

27 komentářů

  1. Krásné prostředí :). A to jídlo! No... udělala ji mi takto navečer pořádnou chuť :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně, jak kavárna, tak burger :)
    A stejné předsevzetí jsem si dala taky, ale dopadlo to tak že jsem šla poprvé do "nové" kavárny a oblíbila si ji natolik, že tam teď chodíme pořád a na další se ještě nedostalo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Monolok je super! Vyzkoušejte Café Mezi Zrnky :) Je to kousek od Monoloku a káva je tam snad ještě lepší :)) (A tvarohovo-čokoládový cheesecake si zamilujete!)) Eliška

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to krásně, alespoň vím, kam zajít. :)
    Mně se líbilo třebav Al Cafeteru, také na Vinohradech a jejich dvojctihodné koláčky jsou naprosto úžasné. Byla bych schopná jich spořádat celý pekáč. :)

    OdpovědětVymazat
  5. nebo v Neustadtu je to moc super !

    OdpovědětVymazat
  6. Mne sa momentálne veľmi páči v cukrárni Sweet of Raw, ktorá sa nachádza medzi I.P.Pavlova a Náměstí Míru a aj napriek tomu, že som tam bola posledný mesiac viackrát, zajtra tam chcem ísť znova :-)

    OdpovědětVymazat
  7. V pátek se tam zrovna chystám. Díky za recenzi:)

    OdpovědětVymazat
  8. to prostředí vypadá moc hezky, o jídle ani nemluvím :)

    OdpovědětVymazat
  9. vypadá to tam přitažlivě,dala bych si ten domácí čaj :-)

    OdpovědětVymazat
  10. bože, škoda že nejsem z Prahy, další důvod udělat si výlet! :) Ter.

    OdpovědětVymazat
  11. A to si teprve počkej až budeš moct v létě na zahrádku!!! To je oáza uplná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokukovaly jsme po ní, ale ještě je bohužel zavřená, tak počkáme na léto :)

      Vymazat
  12. :) to joo, letní zahrádka je skvělá! O zkouškovým jsem vždycky sbalila učení, přeběhla ulici a učila se tam s malinovou limonádou a jídlem (jakýmkoliv z jejich nabídky!) :) Jinak v okolí zkus určitě ještě Mezi Zrnky v Sázavský, Sweet & Peppers v Anglický, malinký Mamacoffee na Korunní, Moment ve Slezský, Pražírnu na I.P.Pavliva a Bio Zahradu v Belgický :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vinohrady jsou kavárenský ráj prostě:) bydlení tam ti závidím! a děkuju za všechny tipy, některé už mám v plánu dlouho navštívit:)

      Vymazat
    2. Původně mě bylo jedno, kam se přestěhujem, ale teď jsem za to nejvíc vděčná a miluju to tady. Ikdyž podle Michala jsem furt "přistěhovalec a vidlák" :D no určitě je všechny vyzkoušej a třeba se někdy někde potkáme! Nebo v tom fitku, ikdyž tam vždycky vypadám hůř, než nejhůř :D

      Vymazat
  13. Miluji Pin-up a Retro. Na Vinohradech chodím do Motor Café, příjemný, skvělý kafe a domácí malinovka <3...

    OdpovědětVymazat
  14. Tam to mám taky ráda.. doporučuju mátovo-limetkový koktejl :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig