czech lifestyle blog

pondělí 24. listopadu 2014

salon Petra Měchurová

Processed with VSCOcam with g3 preset
Zdravím!
V uplynulých dvou měsících jsem měla možnost vyzkoušet služby kadeřnického salonu Petry Měchurové a ráda bych se s vámi podělila o svou zkušenost a dojmy.

Celkově se jednalo o tři návštěvy a já se vám o každé trochu rozepíši. Nejdříve ale ještě něco k salonu a jejich pojetí péče o vlasy.
V salonu jsou přesvědčeni, že pokud chcete docílit opravdu krásných zdravých vlasů, nestačí docházet do salonu jednou za tři-čtyři měsíce, ale musíte jim zkrátka věnovat více času i starostlivosti. Podstatou je, vytvořit si ze správné péče každodenní návyk a kadeřník by vám s tím měl pomoci. Vlasům by prý k celkové regeneraci a změně struktury měly stačit čtyři měsíce. Vše ovšem vychází z detailního prozkoumání vlasů a jejich potřeb, samozřejmě i vašeho přístupu k nim. Od toho se odvíjí jednotlivé kroky, které kadeřník podnikne a následně při pravidelných návštěvách přizpůsobuje péči reakcím vlasů na nový přístup k vlasům, včetně rozčesávání, mytí a úpravy vlasů, ale i reakcím na nově používané přípravky.
1 (2)

Petra Měchurová zdůvodňuje smysl nového směru péče o vlasy takto: 
„Klienti si často neuvědomují, že vlasy jsou živý organismus, který ovlivňuje celá řada nejen vnějších, ale především vnitřních faktorů spojených s životním stylem.Tomu je potřeba péči o vlasy přizpůsobit. Nelze říct: »Tento a tento přípravek používejte a bude to OK,« je potřeba vše komplexně kombinovat v závislosti na vývoji kvality vlasu samotného, proto doporučuji kratší intervaly mezi návštěvami salonu. Dokážeme tak komplexněji pracovat na tom, abychom výrazně zlepšili kvalitu vlasů každému klientovi, nikoliv jen tím, že mu vytvoříme střih a doporučíme produkty. S vlasy se učíme nově pracovat více jako s naší živou součástí a ne jen jako s »materiálem ke zpracování«. Péče znamená cestu, díky které může dojít k absolutní proměně kvality vlasů.“

A teď už k mým třem návštěvám.
Do salonu jsem se poprvé dostavila v půlce září. Seznámila jsem se s "mou" kadeřnicí, velmi milou a profesionální Vierou Banášovou. Nejprve mi provedla diagnostiku vlasů pomocí speciální diagnostické kamerky a pak už jsme probraly mou péči o vlasy, produkty které používám apod.
Shodly jsme se, že mé konečky už by opravdu potřebovaly o několik cm zastřihnout, protože kvůli tomu, jak jsou suché a polámané, kazí celkový vzhled vlasů. 
První návštěva ale o žádném stříhání nebyla, to až příště..
Kadeřnice mi nejprve na vlasy nanesla vyživující masku, kterou nechala chvíli působit a poté mi do vlasů nanesla sérum Fusio Dose, 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pak jsem dostala sexy čepičku a šla si vlasy vyhřívat, tzv.kerathermie, díky které produkt lépe pronikne do vlasu a znásobí se tím jeho účinek.
6
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5

Po vymytí séra se mě kadeřnice zeptala, zda je nějaký styling, který bych chtěla vyzkoušet. Nakonec jsme se domluvily na messy vlnách vytvořených pomocí žehličky a s použítím slaného spreje, který jsem si za poslední dobu dost oblíbila.IMG_9712
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhá návštěva se konala začátkem října. 
Popovídaly jsme si o produktech které jsem dostala ve vzorečcích a které mi vyhovovaly a i když se mi kvalita konečků o poznání zlepšila, šlo se stříhat.
2
1
Processed with VSCOcam with f2 preset

I když šlo pryč hodně centimetrů, byla jsem moc spokojená. Vlasy hned vypadají o sto procent zdravější a kvalitnější.

A při mé třetí návštěvě na konci října jsme zhodnotily jak se stav vlasů zlepšil, probraly které produkty mi vyhovují a které ne a na konečky vlasů jsme daly trošku světlejší přeliv, který je ještě více zacelil a rozzářil. Příště bych ráda zkusila bezbarvý přeliv, který prý vlasům dodá krásný lesk.
IMG_1659

Salonu a obzvlášť Viere moc děkuji za skvělou a profesionální péči. Já se do salonu určitě moc ráda vrátím a pokud vy hledáte nějaký kvalitní, kde se vám o vlasy dokonale postarají a se vším poradí, pak návštěvu moc doporučuji.


SHARE:

9 komentářů

  1. Taková návštěva by se mi určitě taky líbila, moc se mi líbilo, jak jsi to měla celé vedené :) Pěkný článek a vlasy máš krásné
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Az budu v praze tak tak nekdy zkusim zajit :)

    Check my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. Ten interirér je perfektní :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Nepřemýšlela jsi někdy o ofině nebo patce? Určitě by ti slušely :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super krasne vlasy!!! Urcite tam pojdem ... Veronika prosim ta, odkial mas ten naramok na poslednej fotke??? Diiik

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle salon miluju. Sice jsou častější návštěvy mimo mé finanční možnosti, ale stříhat se už nenechám nikde jinde. Vždycky odcházím maximálně spokojená.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mě čeká zastřihávání konečků v nejbližší době. Ale jinak se o vlasy starám sama a přišla jsem na to, že méně je více .) I když kúra se slušivou čepičkou by jim jen prospěla :D

    www.fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vlasy mas krasne! :) Taky se chystam ke kadernici, na konecky a barveni :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sice interiér krásný, ale asi jeden z nejhorších přístupů od paní Měchurové k normálnímu zákazníkovi. Neměla na mne vůbec čas, sestřihla mi vlasy během asi 5 minut (a to jsem měla celkem radikální změnu), ani neporadila, co by mi slušelo, asi dle ní všechno, když jsem jí ukazovala různé styly. Připadal jsem si, jako bych jí otravovala, že jsem se vůbec odvážila do jejího salónu. A to všechno za necelých 6 tisíc????? never more!!!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig