czech lifestyle blog

pátek 5. června 2015

Oděvní partitury Liběny Rochové

.

Dnes mám pro vás foto report z přehlídky úžasné české návrhářky Liběny Rochové. Přehlídka se konala minulý týden v prostorách galerie DOX. Předváděné modely byly spíše uměleckými objekty na tělo a návrhářka se při jejich tvorbě nechala inspirovat tvorbou Milana Grygara a jeho díla se pokusila přetvořit do oděvních objektů.

"Nejprve jsem připravila koncept nové kolekce, který jsem panu Grygarovi představila. Ten s ideou čerpání z jeho díla a aplikací na oděv souhlasil. A tak vznikla kolekce čítající bezmála tři desítky modelů."

Kolekce vychází z výstavy ,,Partitury" a z umělckých děl ,,Antifony". Jednotlivé obrazy jsou přeneseny tiskem na látky, které byly vyrobeny speciálně pro tuto příležitost. Já jsem vám nafotila ty modely, které mě zaujaly nejvíce, ale celá kolekce byla úžasná.
Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jak se líbí vám :)

DSC04257
DSC04297
DSC04307
DSC04315
DSC04322
DSC04338
DSC04347
DSC04357
DSC04372
DSC04380
DSC04384
DSC04392
.
DSC04407
DSC04410
.
.
.
DSC04439
SHARE:

9 komentářů

  1. O tom, že jsou modely krásné není pochyb, mně ale chybí ta "nositelnost" pro obyčejné lidi. Teď nemluvím o exkluzivitě modelů, ale nosil by tohle vážně někdo? Přijde mi škoda pracovat na něčem tak usilovně a potom aby to někdo mohl vzít někam jen jednou (protože to ve společnosti víckrát nejde) a zanechal to posléze ve skříni s pocitem luxusu a drahé exkluzivity. Jsem spíše pro nositelnější a kvalitnější kousky, tohle mně osobně nic neříká. Nicméně všechna čest tomu nápadu a usilovné práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ja by som si napríklad tú oranžovo-bielu dlhú sukňu a oranžové minišaty aj obliekla.
      Sú top!
      A to moc oranžovú neobľubujem :D

      B.

      Vymazat
  2. Ahoj Verčo,
    tak já tuhle kolekci naprosto "žeru". Miluju festivaly, letos za nima vyrážím i do ciziny (více si přečtěte na baralistickova.wordpress.com), kde se člověk s oblečením může krásně vyřádit, hned bych brala šatičky slečny s tyrkysovýma střevíčkama ze čtvrté fotky od spodu! A na další den šaty na druhé fotce od spodu slečny vzadu. Perfektní!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je ono, inspirace pro mě, když sedím a v hlavě mi docházejí nápady na nové šití :-) kolekce je vážně krásná, svěží a tak nějak mě opravdu oslovila :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz
    Katty

    OdpovědětVymazat
  4. - rada bych je podotkla, ze ve skutecnosti grygar nebyl (mirne receno) ve finale nikterak nadsen. navic puvodne se mela prehlidka konat ve spolupraci s ghmp, a to v dubnu, ovsem nekonala.
    proc asi, zeano ,)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mag, sice to není můj článek, ani blog:). Ale bez hlubšího vhledu (ale ani s ním), není příliš vhodné šířit podobné klepy.
      Přeji krásný den:) ať se ti dobře daří:)

      Vymazat
  5. Naproti tobě seděl tým ELLE :) super :). Jinak jak Verča uvádí jsou to umělecké objekty na tělo, takže jsou většinou nenositelné pro ,,normální" lidi :). Mě se kolekce líbí.

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím vás, příští rok se nejspíš budu vdávat. Často se mi zdá, že mám na sobě ty dlouhé. Ach bože, tak moc bych je chtěla. Jenomže nejsem bohatá, ani hubená...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig