czech lifestyle blog

pondělí 21. srpna 2017

Where to eat & shop in Vienna

ViennaGuide

Krásné pondělí! Dnes tu mám pro Vás slibovaný článek s mými tipy na místa, kde ve Vídni nakoupit a dobře se najíst. Spolu s rodiči jezdíme do Vídně vždy před Vánoci na trhy už několik let. Toto léto jsme se rozhodly s kamarádkou udělat si rychlovýlet a já tak město poznala i bez sněhu a vánočních dekorací. Objevily jsme spoustu skvělých míst, kde se dobře a zdravě najíst a obchody, které stojí za návštěvu, tak pojďme na to!

Začnu s obchody. Tím nejhezčím, na který jsme narazily docela náhodou na Mariahilferstasse, je Edited. Na první pohled jsme si zamilovaly krásný interiér a pak také spoustu super kousků. Skvělé šaty, boty i šperky a ceny sice vyšší, ale nic šíleného, co by Vás zruinovalo👍 Dále jsme nemohly vynechat Brandy Melville, do kterého v zahraničí chodím moc ráda pro basic pohodlné kousky. Tentokrát jsem neodolala jednomu bílému triku s potiskem. Urban Outfitters také určitě znáte. Spoustu stylových kousků, skvělé knihy a v tom vídeňském navíc mají i velký výběr doplňků do domácnosti a rostlinek! Na stejné ulici narazíte také na Monki a hlavně interiér obchodu opět stojí za to, mrkněte na fotky. A jako poslední doporučení mám Zaru Home, kterou milují snad všichni nadšenci do bytových doplňků. Ať už ji máme v Praze, prosím!

Edited
edited
editedmariahilferstrasse
editedshop
editedstore
editedvienna
Brandy Melville
brandymelvillevienna
Urban Outfitters
uo
uovienna
urbanoutfitters
urbanoutfittersvienna
avo
Monki
monkistore
monkiviennamonki
Zara home
zarahomeviena

A teď k jídlu. Jak jsem psala, jedly jsme dost zdravě a ve Vídni najdete spoustu super vegetariánských/veganských podniků. Na první snídani jsme vyrazily do Superfood Deli, kde mají dokonalé Acai bowls! V nabídce mají i různé smoothie misky a spoustu dalších dobrot. Deli je také spojená s juicery, kde si můžete vybrat z čerstvě lisovaných šťáv. Dalším podnikem na oběd nebo večeři je Vegetasia, kterou jsme našly kousek od našeho ubytování. Jedná se o veganskou all you can eat restauraci, která se zaměřuje na asijské jídlo. Měly jsme tak výborné sushi, knedlíčky, rolky,.. Zašly jsme si také na mé oblíbené místo, Naschmarkt, což je trh, kde ale najdete i spoustu různých restaurací. My zašly do Neni a daly si ten nejlepší hummus a falafel, který jsme kdy měly! A posledním podnikem, čistě veganským, je Veggiezz, které se nachází kousek od Albertiny, tedy úplně v centru. Já jsem si dala výborný avokádový wrap s batátovými hranolkami a S. quinoové kari "rizoto"s kokosovým mlékem. Obě jídla byla skvělá a my se nacpaly k prasknutí.
Tak, to jsou mé tipy a já budu moc ráda za ty Vaše💋

Superfood Deli
acai
acaibowlvienna
deli
juice
superfood
Vegetasia
vegetasia
Neni
neninaschmarkt
nenifood
hummus
Veggiezz
veggiezzvienna
menu
organic
veggiezz
veganvienna

SHARE:

2 komentáře

  1. Nejlepsi tipy, moc diky za tenhle clanek, bydlim u Vidne a jsem tam nekolikrat tydne, takze chodim i casto na jidlo popripade nakupovat a superfood deli je muj momentalni favorit, acai bych mohla jist proste trikrat denne. ;)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, Zara Home by měla být na Chodově v té nové části, také ji mám velmi ráda a tak mě tato informace potěšila :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig