czech lifestyle blog

středa 15. srpna 2018

Hair talk

h&s
Krásný den! Na mé vlasy mi chodí stále spoustu dotazů a tak jsem zase po delší sobě sepsala článek na toto téma a pokusím se odpovědět i na všechny Vaše otázky.

Začnu s péčí.
Mé vlasy patří spíše k mastnějším a i přesto se mi sem tam tvoří lupy a to hlavně v okolí spánků. Vlasy si myji několikrát do týdne (4-5x) a momentálně zkouším skvělou novinku od Head&Shoulders - Supreme moisture. Pro tuto řadu jsem také fotila projekt s Cosmopolitan a už se těším, až se s Vámi podělím o výsledek. Tato řada obsahuje mimo jiné i hydratační arganový olej, takže vlasy jsou vyživené od kořínků až ke konečkům. Šampon perfektně pění a už během mytí vlasů cítím, že jsou krásně jemné a nijak se necuchají. Také jsem si dala za úkol nebýt líná a pravidelně používat kondicionér. Po jeho použití se vlasy lehce rozčesávají a ta extra péče je na nich opravdu poznat, ať už na lesku nebo jejich hebkosti. K rozčesávání mokrých vlasů už dlouho používám Tangle teezer Aqua splash a na suché vlasy pak Compact styler. Co se týká dalších pečujících přípravků na vlasy, které po umytí používám, připravím o nich samostatný článek.

Styling
V létě vlasy nechávám většinou volně uschnout, jsou suché raz dva a navíc se mi hezky zvlní. Navíc, kdo by chtěl ve 35ti stupních používat fén, že?😀 V dubnu jsem k narozeninám dostala Dyson fén a jsem z něj nadšená. Designově je krásný, ale hlavně samozřejmě vlasy vysuší během pár minut bez toho, aniž by je jakkoliv zatížil a poškodil. Nikdy totiž nedopustí, aby vlasy byly vystaveny příliš vysoké teplotě. V porovnání s jinými fény, které jsem kdy používala, si také všímám toho, že po jeho použití je mám mnohem lesklejší a nekrepatí se mi. Čas od času si také vlasy ráda navlním. Když jsem měla dlouhé vlasy, používala jsem kulmu častěji, ale tuhle od Remington se širším nástavcem mohu jen doporučit. Dělá hezké velké přirozené vlny. Žehličku Braun Satin hair už mám myslím pár let a i když ji používám s kratšími vlasy minimálně, je skvělá. Vlasy během žehlení nezachytává, můžete si na ní nastavit teplotu a je nahřátá během chvilky.

A Teď odpovědi na vaše dotazy. A pokud máte nějaké další, klidně se ptejte v komentářích.

Barvíš si vlasy nebo sis dřív barvila?
Před pár lety jsem občas použila Hennu z Lush, ale jinak jsem vlasy nikdy barvené neměla a zatím ani neplánuji.

Co děláš pro růst vlasů?
Myslím, že tohle je hodně dané i geneticky, ale co prý pomáhá jsou tabletky biosil nebo pak masky z ricinového oleje.

Máš rovný sestřih?
S Petrou z Oui hair salonu to vždy šmikneme vzadu o fous kratší než vepředu, takže úplně rovné to nemám.

Velmi by mě zajímalo čím to je že je máš takové lesklé?
Na tohle má myslím vliv spoustu věcí. Nemám vlasy barvené, takže nejsou chemicky poškozené, určitě zde také velkou roli hraje strava, zdravé tuky, které najdete například v avokádu, oříšcích, dobrým doplňkem stravy je také zinek. Doporučuju také koukat na složení vlasových produktů, například arganový olej obsažený v této čadě Head&Shoulders je pro vlasy perfektní!


Článek vznikl ve spolupráci se značkou Head&Shoulders, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

4 komentáře

  1. Trochu mě překvapuje, že jako velká propagátorka organické/prirodni kosmetiky a životniho stylu spojíš svůj obličej s touhle značkou. :D
    (Ale chapu, složenky se neptaj)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda jsem jejich produkty v minulosti používala, takže proč ne :) Jsem si vědoma toho, že kosmetika se tu objevuje spíš přírodní, ale mé poličky v koupelně přírodní produkty obsahují tak z 80ti %

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig