czech lifestyle blog

pátek 23. listopadu 2018

Jak bojovat proti stresu

1

Krásný den! Dnes mám pro Vás článek, který vznikl ve spolupráci se značkou přírodní kosmetiky Weleda, z čehož mám obrovskou radost, protože právě tahle značka patří k jedněm z prvních, které jsem co se týká přírodní kosmetiky začala před pár lety používat. O čem tedy článek bude? Jak už asi vidíte v nadpisu, bude o škodlivém vlivu stresu na naši pleť. Ale nebojte se, dobrá zpráva je, že správnou péčí se dá proti jeho projevům na pleti velmi dobře bojovat a předejít. 

Stresu se v dnešní době asi bohužel nikdo z nás nevyhne. Určitě pro Vás není žádnou novinkou, že nás psychický stav má vliv na náš stav zdravotní a vše je spolu provázáno. Během stresu se v našem těle uvolňuje mix hormonů a chemických látek. Pokud jsme mu tedy vystavování dlouhodobě, tělo je stále vyčerpané, imunita oslabená  a stresové hormony v něm páchají pěknou paseku. Ať už jde o bolesti hlavy, problémy se srdcem, deprese a nebo právě kožní problémy!

Jak tedy pleti, která trpí působením stresu ulevit? Sepsala jsem několik tipů, které mi skvěle fungují a pokud máte i Vy nějaké, ráda si je přečtu v komentářích.

1.SPÁNEK
Víme to všichni, spánek je pro naše zdraví a zdraví naší pleti naprosto esenciální a i přesto ho spoustu lidí zanedbává (já nejsem výjimka). Dlouho do noci koukáme do monitorů a obrazovek a ráno se nemůžeme vykopat z postele, že? Naše tělo má největší schopnost regenerace právě v noci, nepřipravujme ho tedy o tenhle čas. Nedostatečným spánkem se také v pleti zpomaluje tvorba kolagenu, což má za následek ochablou pleť bez barvy a svěžesti. Já sama jsem si dala předsevzetí, že na lepším spánkovém režimu musím zapracovat.

2.PRYČ
Pleť dostává nejvíce zabrat ve městech, kde je znečištění ovzduší bohužel na vysoké úrovni. Velká města jsou samozřejmě také plná, každý někam pospíchá a člověk prostě v takovém ruchu ani na chvilku nevypne. Zkuste si aspoň párkrát v měsíci vyjet někam na klidnější místo, udělejte si hezký výlet s partnerem do přírody, vemte kamarádky a vyražte na holčičí víkend na chatě,.. uvidíte, jak se Vám hlava krásně pročistí a s ní i pleť.

3.SPORT
Najděte si pohyb, který Vás bude bavit a u kterého úplně vypnete a nebudete se soustředit na nic jiného. Mně takhle perfektně funguje Hot Jóga, ke které jsem se teď na podzim zase vrátila. Hodinu nebo hodinu a půl se soustředím jen na správné dýchání a provedení jednotlivých pozic a odcházím z lekce se skvělou náladou, klidná a zároveň nabitá pozitivní energií.

4.PITNÝ REŽIM A VYVÁŽENÝ JÍDELNÍČEK
Tohle pro nikoho asi nebude nová informace a i když všichni víme, že pro naše tělo a zdraví naší pleti je dostatečný pitný režim naprosto nutný, je v mém okolí spoustu lidí, kteří na to doslova kašlou. Chápu, že ne každému čistá voda chutná, takže si ji zkuste ochutit například mátou, okurkou, zázvorem a také doporučuji pořídit si alespoň litrovou reusable láhev, kterou můžete mít stále u sebe a v průběhu dne ji doplňovat. Co se týká jídelníčku, já sama jsem za pravidlo 80-20, kdy se z 80% snažím jíst zeleninu, ovoce, luštěniny, zkrátka jídla zdravá, nadupaná živinami a vitamíny a tělu prospěšná no a těch 20% si prostě dopřeju to, na co mám chuť. V praxi to třeba vypadá tak, že posnídám ovesnou kaši, na oběd si klidně dám smažený sýr a hranolky a na večeři salát. Každému vyhovuje něco jiného a každý máme jiné tělo, proto se neporovnávejte s nikým jiným a najděte si řád, který vyhovuje Vám.

5.PÉČE
Můj oblíbený bod. Čím jsem starší, tím mě čas strávený péčí o pleť baví víc a víc. Hlavně když začnete na pleti pozorovat výsledky, je to motivující a na mou každodenní rutinu už se vyloženě těším. Jak už jsem psala, článek je ve spolupráci se značkou Weleda a konkrétně bych Vám ráda napsala více o jejich mandlové řadě pro péči o pleť. Všechny produkty z mandlové řady obsahují potřebné minerály, vitamíny, antioxidanty, oleje,.. zkrátka pomocníky v boji proti pleti vystresované, podrážděné, citlivé a unavené. Základem všech produktů je bio mandlový olej z ekologického zemědělství ve Španělsku, který obsahuje například vitamín E, A a F. Mandlový olej je vhodný pro všechny typy pleti a má na ni skvělé zklidňující účinky. O úplně všech produktech se tu rozepisovat nebudu, to by bylo asi moc dlouhé, ale můžu říct, že nadšená jsem ze všech! A moji top favorité?

Krém na ruce
Jak jinak, že. Minimálně jeden krém na ruce najdete v každé mé kabelce a to díky mé mamce, která mě už od mala učila, jak je důležité se o pleť starat. Krém na ruce z této řady voní nádherně mandlovo-marcipánově, lehounce se roztírá a rychle se vstřebává bez zanechání jakkoli mastného nebo lepivého filmu.

Čistící mléko
Produkty pro odličování jsem si zvykla střídat a mám několik oblíbených. Toto čistící mléko se k nim zařadilo velmi rychle. Stačí ho nanést malé množství na vlhkou pokožku a jemně s ním pleť chvíli masírovat. Pleť je po něm krásně zbavená nečistot, makeupu a je tak jemné, že ho můžete použít bez obav i na odlíčení očí.

Tělové mléko
Teď s přicházející zimou pokožka potřebuje ještě více péče než kdy jindy. Já už jsem se naučila automaticky po sprše sáhnout po nějakém tělovém krému a pořádně se od hlavy až k patě namazat a Vám doporučuji to samé. Tohle tělové mléko Vás krásně zahalí do jemné mandlové vůně, stejně jako krém na ruce, se rychle vstřebá a pokožka je okamžitě na dotek jemnější.

Pleťový krém
Má pleť sice nepatří k citlivé, na kterou je především určený, ale i přesto jsem si ho zamilovala. Můžete ho používat na den i noc, není parfémovaný, pleť krásně zklidní, vyživí a chrání ji před vlivy vnějšího prostředí. Já ho používám spíš na noc a ráno je plet krásně jemná, zářivá a svěží.

Více o mandlové řadě a jak bojovat se stresem se dozvíte na stránkách mandle.weleda.cz a navíc si tam můžete i zasoutěžit právě o zmiňovaný pleťový krém.

2

Článek vznikl ve spolupráci se značkou Weleda, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

1 komentář

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig