czech lifestyle blog

pondělí 14. ledna 2019

Kosmetika roku 2018 | Dekorativní kosmetika

makeup18

Krásný den! Mám radost, že byl zájem i o tenhle článek, a tak vám přináším (podle mě) výběr toho nejlepšího, čím jsem si v minulém roce malovala xichtík a ráda doporučím dál.

MAKEUP
Tady mám oblíbence dva. První je od organické značky Juice Beauty, kterou u nás koupíte v Biosophy store. Tento hydratační makeup obsahuje zároveň i sérum a je tedy potřeba ho pořádně před použitím protřepat. Má trochu vodovější texturu, než na jakou jsem vždy u makeupu byla zvyklá, ale nevidím to jako problém. Obsahuje vitamíny C a E, které pleť miluje, má střední krytí a pleť je po něm krásně zářivá a hydratovaná už na pohled. Používala jsem ho hlavně v létě a to v odstínu 17-medium tan. Druhým je BB krém od značky Dr.Jart , který už pár měsíců používám a jsem s ním ním extrémně spokojená. Skvělé na něm je mimo jiné to, že obsahuje SPF 45 a nemusíte tak myslet ještě na používání extra sluneční ochrany. Tento BB krém působí zároveň jako hydratační krém i sérum. Jemně kryje, sjednocuje tón pleti a pleť s ním vypadá krásně zdravě a svěže! Všechny makeupy vždy nanáším houbičkou Beautyblender a už bych nic jiného nepoužila, krásně makeup zapracuje a máte to hotové za chviličku. Jen ho nezapomínejte umývat. Skvěle k tomu poslouží třeba dětský jemný šampon.

BARVIČKY
Jestli je nějaký produkt, bez kterého se neobejdu, je to rozhodně bronzer. Nesnáším když mám světlou neopálenou pleť a bronzer dodá tvářím krásný odstín. Už pár let používám bronzer Hoola od Benefitu  a jsem s ním maximálně spokojená, i když ráda bych v tomto roce zkusila nějaký přírodní. Dalším oblíbeným produktem je u mě rozhodně rozjasňovač! Miluju, jak pleti dodá jas a pleť krásně rozzáří. Ruku do ohně bych dala za přírodní značku Ere Perez, kterou u nás koupíte na Ladybio a vanilkový rozjasňovač v odstínu Sun Halo. Má jemnou krémovou konzistenci, dokonale voní a pleti dodá krásný zlatavý lesk. Druhým oblíbencem a to hlavně na cesty, je Juice beauty Golden bronze, který je super praktický a miluju oba jeho odstíny, tmavší na lehké konturování a zlatý na krásný lesk. Co se týká tvářenky, tu moc často nepoužívám, ale pokud už nějakou ano, tak mrkvovou tvářenku v odstínu Harmony od stejné značky. Na pleti vypadá krásně přirozeně a lehce se s ní pracuje.

makeup

PUDR
Protože má T-zóna patří mezi ty mastnější, párkrát přes den potřebuje přepudrovat. Po přírodním matujícím pudru jsem koukala už nějakou dobu a nakonec vyhrála opět značka Juice beauty. Pudr je krásně lehoučký a plní přesně to, co od něj očekávám a pleť vydrží mnohem déle matnější.

OBOČÍ A ŘASY
Upravené obočí je pro mě základ. Už několik let jsem spokojená se setem Brow zings od Benefitu. Balení vydrží celou věčnost a majdete tam vše potřebné. Stínem jemně doplním tvar a na zafixování používám gel na obočí od přírodní značky Ilia beauty  v odstínu medium brown, díky kterému mi tvar hezky vydrží celý den. Řasy si maluju velmi výjimečně, protože jsem pak večer líná si je odličovat, ale kdybych měla doporučit jednu řasenku, rozhodně je to Rebel eyes od Gosh, kterou u nás seženete v parfumeriích Fann. Řasy jsou po ní krásně dlouhé, husté a oddělené. Občas také použiju kleštičky na řasy, které je hezky natočí a vypadají tak skvěle i bez řasenky.

RTY
Tady asi jen vypíšu oblíbené značky a produkty, odstíny sedí a líbí se nám každému jiné, takže věřím, že ty už si pak vyberete samy. Já nejčastěji používám matné tužky na rty od značky NYX, které se podle mě lehce vyrovnají těm z MAC. Také jsem si oblíbila rtěnky Ere Perez, kterých na Ladybio najdete opravdu krásný výběr. Mě baví hlavně ty světle růžové a červené. Z lesků na rty pak zbožňuju matné Liquid matte od Huda beauty, které drží celý den (i noc)! Příjemné a vyživující rtěnky pak má také přírodní značka Zuii, kterou objednávám ze stránek Biorganica.

SHARE:

3 komentáře

  1. Veru, pod ten bb cream si dáváš ještě denní krém? :) a i bb cream dobře rozetřeš beautyblenderem? Mně to nikdy nejde :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sem tam ano, ale jinak spíš bez krému :) Ten BB mi jde rozetřít skvěle, nebo zkus nejdřív na obličej dát BB prsty a pak až "doťupat" beautyblenderem :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig