czech lifestyle blog

pondělí 7. ledna 2019

Přečteno

přečteno

Krásné pondělí! Tenhle článek už mám nachystaný delší dobu a málem jsem na něj zapomněla. Jde o tipy na knížky, které jsem před nějakou dobou přečetla a moc mě bavily, tudíž doporučuji dál. Dle mého názoru totiž tipů na knížky není nikdy dost, takže uvítám i nějaké od vás v komentářích.

Kniha, u které se budete smát od začátku až do konce a nebudete se od ní moct odlepit. Potřebuji pokračování!

U téhle jsem naopak skoro celou dobu brečela. Hrozně silný příběh, ale nádherný a za mě určitě kniha roku 2018.

Po mých oblíbených Bábovkách a Osm, Radka Třeštíková přišla s novinkou, Veselí. Kniha je pořádně tlustá, ale do příběhu se tak začtete, že ji přečtete během chvilky. Kniha je dojemná, smutná, veselá i vtipná a podle mě se Radce opět moc povedla.

Příběh jedné rodiny, vyprávěn napříč třemi generacemi. Nacistická okupace, kolektivizace, normalizace, tím si hlavní hrdinky procházejí a i když nejde o příliš veselý příběh, je plný naděje, lásky a síly.

Úžasně  čtivý příběh rodiny majitele hodinového hotelu.

Příběh tří žen, tří generací, jedné rodiny. Spojení historie a románového děje mě vždy na knihách zaujme a baví a pokud to máte stejně, určitě i tuto přečtete jedním dechem. Za mě asi nejlepší kniha od Mornštajnové.

Tři dekády života hlavní postavy odvyprávěné třemi různými autorkami. Historické okamžiky se skvěle prolínají s radostmi a strastmi, které řeší Johana. Od první lásky, přes neshody s mámou a hledání svého otce, kterého nikdy nepoznala. 

SHARE:

7 komentářů

  1. Je, to vypadá víc než dobře, díky! Chci se zeptat, Veru budeš mít výprodej šatníku a taky zase nějakou soutěž? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, oblečení na prodej teď zase budu přidávat na můj vinted profil Veronikamrl, tak kdyžtak občas mrkni tam :) Soutěží plánuji i v novém roce spoustu, moc ráda dělám radost i vám!

      Vymazat
  2. No to jsi docela dost knížek přečetla, já letos chci taky hodně číst a snad se mi to podaří. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čtu hrozně ráda, tohle nejsou ani zdaleka všechny přečtené v minulém roce :) Držím palce!

      Vymazat
  3. Dika za tip! Hotylek zni skvele, jelikoz jsem obe ostatni knizky od autorky cetla. Jinak klidne muzes psat vic takovych clanku!

    OdpovědětVymazat
  4. Veru, úžasný výběr knih! Také mám teď v plánu se pořádně během roku začíst :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za tipy, Verčo! :) Letos bych chtěla přečíst alespoň 12 knih a například Hotýlek nebo Hanu bych tam chtěla zařadit. Momentálně ale čtu knihu Zulejka otevířá oči - těžší ale moc pěkná četba.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig