czech lifestyle blog

středa 22. května 2019

The Ordinary

TheOrdinary

Krásný den! Dnes mám pro vás recenzi na produkty od The Ordinary, za které bych dala ruku do ohně a vděčím jim za to, že jsem se svou pletí spokojená jako nikdy. Všechny produkty jsou navíc skvěle cenově dostupné a ke každému jsem také přidala odkaz. Já je objednávám z Cultbeauty , kde mají největší výběr. 

Produkty, které používám každý den:

Jako každodenní sérum jsem si zamilovala Buffet . Tohle sérum obsahující peptidy a kyselinu hyaluronovou je pro mou smíšenou pleť úplně dokonalé. Krásně hydratuje, ale zároveň reguluje tvorbu mazu, takže se už po pár hodinách nelesknu a nemusím sahat po matujícím pudru. Sérum je krásně lehké, rychle se vstřebá a na pleti nelepí. Na celý obličej vám ho vystačí malé množství, takže balení vydrží opravdu dlouhou dobu. Sérum používám ráno po aplikaci Glow boost od Lumene / před nanesením makeupu.

Večer před spaním pak používám další sérum a to Niancinamide 10% + Zinc 1%. Tohle sérum obsahuje dvě nejúčinnější ingredience známé pro své výborné účinky na problematickou pleť. Sérum reguluje tvorbu kožního mazu, což se rovná čistější pleť. Také vyrovnává tón pleti a zlepšuje tvorbu kolagenu. Jelikož by se nemělo používat v kombinaci s produkty obsahující vitamin C, tak ho používám večer před spaním poté co pleť odlíčím a vyčistím. Pleť je krásně jemná, pupínky se přestaly tvořit a tón se vyrovnává, takže makeup skoro není potřeba.

Vitamín C by měl být rozhodně ve vaší skincare rutině. Co vše umí? Redukuje tmavé skvrny, podporuje tvorbu kolagenu a chrání pleť proti volným radikálům. Já ho pleti dodávám v této Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2%. Můžete ho používat buď ráno nebo večer, ale tím, že by se neměl dávat současně s niancinamidem a zinkem, tak ho používám ráno. Někdo může být a céčko trochu citlivější, proto doporučuji nejdřív ho zkusit na malé místečko na obličeji. Produkt zatím nepoužívám tak dlouho, abych mohla hlásit výsledky, ale podle recenzí prý pleť krásně zjemní, rozjasní, bojuje proti jemným vráskám a sjednocuje.

Produkty, které používám 1x do týdne:

Produkt, kterých jsem si ze všech od Ordinary zamilovala nejvíc, je AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution a kdybych mohla, nejraději bych ho používala každý den. Jde o červenou troch uhutnější vodičku, kterou nanesete na obličej, necháte 10 minut působit (pokud máte citlivou pleť, doporučuju začít s pěti minutami) a následně důkladně pleť očistíte. Přísáhám, tohle je zázrak! Obsažené kyseliny se postarají o odstranění odumřelých buněk, vyčištění pórů, černých teček a redukci jemných vrásek. Po žádném přípravku jsem nikdy neměla tak jemnou, rozzářenou a čistou pleť a flíčky po rozškábaných pupínkách mizí mnohem rychleji. Na internetu najdete na tenhle produkt samé pozitivní recenze a prý je skvělý i na jizvičky po akné, takže pokud to někoho z vás trápí, doporučuji vyzkoušet. Po použití nezapomínejte na SPF jelikož pleť může být trochu citlivější.

A jako poslední produkt zmíním Retinol 0.5% in squalane. Retinol je čistá forma vitamínu A, který je pro pleť esenciální složkou a přispívá k jejímu zdraví. Retinol byl prokázán jako účinná prevence proti vráskám, problémům s pigmentem a celkově dodává pleti mladší a "čerstvější" look. Jelikož ale retinol může pleti způsobovat podráždění, doporučuje se začít používat produkty s menší koncentrací a tu pak časem zvyšovat. Proto jsem si objednala 0.2% a začínám s ním, obsažený skvalenový olej se k tomu ještě postará o hydrataci pleti. V nabídce ale najdete i 2%, 5%, ke kterým se tak časem můžete dopracovat. Jak už jsem psala, používám ho zatím jednou do týdne před spaním jako prevenci proti stárnutí pleti.

Zkoušeli jste nějaké produkty od Ordinary? Jaký je váš nejoblíbenější?

TheOrdinary.

SHARE:

23 komentářů

  1. Ordinary miluju :) Doporučuju vyzkoušet buffet s peptidy mědi, sice je to na ordinary docela drahé, ale je ještě o pár levlů výš než klasický buffet.
    Jenom k těm retinolům - ordinary má retinol (0,2; 0,5 a 1 %) a pak retinoid (2 a 5 %), ale jde o dvě rozdílné věci (jinou formu vitamínu A). Retionid je k pleti citlivější a nemá vedlejší účinky, ale na druhou stranu není zas tak účinný, proto může být ve větší koncentraci než retinol, který je nejúčinnější a docela agresivní. Takže posunout se z 1% retinolu na 2% retinoid je ve výsledku spíš posun zpět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buffet s mědí chci objednat hned jak mi dojde ten klasickej :) A moc děkuju za info ohledně retinolu/retinoidu!

      Vymazat
  2. Používám spoustu jejich produktů, ale ten vitamín C v krému mi tak neskutečně uspal póry, jak ještě nic. A to byl ale jinak tak super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to teď se teda trochu bojím, ale každá pleť je jiná, takže bohužel vše nesedí všem no :/

      Vymazat
    2. Taky mi uspává pory:(

      Vymazat
  3. Já už mám také pěknou sbírku doma :) Mají skvělý produkty, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je nejlepší, nikdy jsem neměla víc hebkou pleť. Retinoid teď začla používat mamka, tak jsem zvědavá. Jinak Cult Beauty jsem poznala až od tebe a je to teda zlo, chci všechno :D Určitě si znovu nějaký Ordinary produkty objednám :) Pak mě láká ještě zkusit Luquid Gold od Alpha-H, ale to už je dražší. Nemáš zkušenosti? :)

    Díky za tipy :)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ten peeling je úžasný!! Já retinol zatím dávám jednou za týden, tak jsme zvědavá zda uvidím nějaké změny. S Alpha-H bohužel žádné zkušenosti nemám, ale věřím, že najdeš spoustu recenzí, doporučuju třeba ty na US stránkách Sephory a nebo právě na Cult beauty, také tam potřebuju minimálně vše :D

      Vymazat
  4. Ahoj, mohla bych se zeptat odkud produkty objednáváš ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, každý tučně zvýrazněný text je odkaz, odtamtud :)

      Vymazat
  5. Doporučuju ješte hyaluronic acid 2%+B5!😊

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,

    díky za článek. Jen bych chtěla říct že Céčko by se nemělo kombinovat s Buffetem. Netuším proč, jen cituji tabulku od Ordinary :)

    Hezký den,
    Terka

    OdpovědětVymazat
  7. Chci se zeptat co nejvíc pomaha na hodne problematickou pleť a jizvy po akne??.. Uz jsem vyzkoušela moc produktů a ani jeden nezabral..

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj holky, potrebovala bych radu.. mám neustále cerveny nos a už jsem z toho nestastna. Je něco, co by mi na to pomohlo?

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj holky, kdyz zacinam s zhe oreinary, tak můžu se zeptat jestli můžu hned ze zacatku pouzivat kyselimu mlecnou 5% + HAa naciamid 10% + Zinek 1% ? Jsem problematický clovek s alne, a potrebuju s tim poradit jak s tim mam zacit a na co si davat pozor :DD

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, chtěla jsem zeptat, zda mohu na večer kombinovat Buffet s příměsí mědi spolu s Niacinamidem(B3)+Zinek? Event. ráno kyselinou hyaluronovou a pak na ni Buffet? Moc děkuji za odpověď. Lucka Pa.

    OdpovědětVymazat
  11. Chtěla bych se zeptat,používám the Ordinary hyaluronové sérum a na to na noc dávám vit.C23% +HA emulzi a neskutečně mě to štípe. Myslela jsem že to potřebuje čas aby si pleť zvyklá ale stále to přetrvává. Tak nevím asi to přestanu používat.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud i po delší době štípe, tak doporučuji přestat používat a zkusit nějaké s menší koncentrací :)

      Vymazat
  12. Mohu se zeptat, dnes mi přišly produkty od The Ordinary (konkrétně vitamín B3 (Niacinamide 10% + Zinc 1% a červený peeling). Mám oba dva tyto produkty uchovávat v chladničce, nebo je mohu mít pouze ''ve skříni''? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den, jsem úplný začátečník a chtěla bych se zeptat, zda bych mohla používat dohromady produkty Niacinamide 10% + Zinc 1% a Hyaluronic Acid 2% + B5?
    Díky za odpověď:)

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den,

    můžete mi poradit, které produkty doporučujete na velice problematickou pleť? Mám velice suchou pleť a lehké stadium růžovky. Byla jsem na laserech, kde mi doporučili kosmetiku Medik8, nicméně ta mou pleť vysušuje ještě víc.

    Děkuji moc
    Hezký den
    Mirka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig