czech lifestyle blog

úterý 24. září 2019

Mask-ing

notino-masky

Krásný den, mám tu další článek ve spolupráci s Notino.cz a dnes to bude na mé oblíbené téma - masky na obličej! Upřímně, ještě tak před rokem jsem jich v koupelně na poličce měla tolik, že byste to spočítali na prstech jedné ruky a teď? Raději je počítat ani nebudu. Co tak sleduji IG, přijde mi, že z "maskování" se stal doslova trend a kdo nemá selfie s maskou na obličeji, jako by ani nebyl. Tento kosmetický produkt si ale určitě vaši pozornost zaslouží. Na trhu jsou jich taková kvanta, že si vybere opravdu každý a věřte mi, jak je začnete používat pravidelně, uvidíte na pleti rozdíl. Pro mě se používání pleťových masek stalo rituálem, na který se vždy těším! 

Než vám napíšu o několika mých oblíbených maskách, sepsala jsem pár tipů a triků, jak z jejich používání vytěžit maximum. Já používám masky tak 2-3x do týdne, což vám možná připadá moc často, ale je to doporučovaná frekvence pokud chcete vidět výsledky. Takže co je důležité vědět před tím, než si aplikujete masku, napustíte horkou vanu a otevřete oblíbenou knížku?

1. Typ pleti
Tohle asi víme všichni, pleť může být mastná, suchá, aknózní,.. Při výběru masky je tak důležité se zaměřit na potřeby vaší pleti a vybrat tu, která jí dodá to potřebné a pomůže řešit konkrétní problém, na který se chcete zaměřit. Velkým trendem je také tzv.multimasking, kdy si můžete na jednotlivé části obličeje aplikovat jiné masky, pokud tak například máte mastnou T-zónu, ale suché tváře, můžete použít kombinaci masky na mastnou pleť a hydratační masku.

2. Příprava pleti
Před aplikací pleťové masky je důležité si pleť důkladně odlíčit a očistit, aby maska mohla fungovat tak jak má a dodala pleti v ní obsažené látky. Také se vždy před aplikací ujistěte, že máte čisté ruce a nebo použijte k jejímu nanášení štěteček. 

3. Čtěte instrukce
Tenhle bod asi všichni děláme, ale tak, zmíním ho. Obzvlášť u pleťových masek je důležité přečíst si, jak dlouho ji máte nechat působit. U některých nevadí, když je necháte na obličeji o něco déle, ale například masky obsahující látky jako je jíl, mohou pleť po delší době až příliš vysušit.

4. Množství
Spoustu lidí stále věří tomu, že čím více produktu aplikují, tím lepší budou výsledky (a to neplatí jen u masek), jediné, čeho tím ale docílí, je spotřebování obrovského množství produktů a ucpání pleti a pórů. I na většině masek najdete instrukce pro to, jak silnou vrstvu aplikovat, tak se toho držte.

5. Správná péče
Vím, že spoustu z vás je asi v množství doporučovaných produktů na pleť ztraceno, ale nebojte, není to zase taková věda. Jak už jsem psala, před aplikací masky je důležité pleť důkladně odlíčit, ale co po jejím smytí? Tohle se liší podle typu masky, ale platí pravidlo, že po "vysušující" masce by se mělo použít hydratačné sérum a po maskách obsahujících exfoliační ingredience , byste se měli vyhnout produktům jako je retinol nebo AHA kyseliny, které by mohly způsobit podráždění pleti a její přesušení.

A už k několika mým oblíbeným maskám:

Avéne Skin care zklidňující a hydratační maska
Teď po létě mě trochu trápí sušší tváře, takže jsem objednala na vyzkoušení tuhle masku od mé oblíbené značky francouzské kosmetiky Avéne a jsem ráda, že jsem sáhla právě po ní. Maska obsahuje velké množství termální vody, která pokožku zklidní a zabraňuje pnutí. Používám ji aspoň jednou do týdne a už po pár použitích vidím rozdíl. Suchá místečka zmizla a pleť je na dotek krásně hebká a jak kdyby napumpovaná hydratací.

A od hydratační masky k masce kterou ocení ti, kteří bojují spíše s mastnější a problematičtější pletí a ucpanými póry. Tato značka mě poslední dobou dost baví a pokud máte od ní nějaký oblíbený produkt, ráda se nechám poradit. Ale zpět k masce. Já ji používám na T-zónu, kterou mám mastnější a kde mívám rozšířenější póry. Přírodní jíl z pleti vytáhne nečistoty, detoxikuje ji a póry stáhne . Pleť se po ní méně mastí a je krásně čistá a jemná.

masky-notino

Maska na rty
Tak jako toto je za mě objev roku. Pleti extra péči dopřáváme, tak proč ne i pokožce rtů, která často bývá suchá a šupinkovatá, hlavně teď s nástupem chladnějšího počasí? Tuhle příjemnou gelovou masku necháte na rtech působit 20 minut a rty jsou po ní nádherně hebké, jemné, vyživené, hydratované a působí plnějším dojmem, fakt!

Estee Lauder Stress Relief maska na oči
Oční okolí je hodně citlivé a proto by na něj nemělo přijít jen tak co. Právě na něj jsou určené tyto malé plátýnkové masky, které tvarově kopírují okolí pod okem a krásně k němu přilnou. Bojují proti známkám únavy a stresu, redukují otoky a zklidňují. Já ji používám tak jednou do týdne a po jejím sundání okamžitě vidím výsledky.

estee-lauder-notino

Holika Holika plátýnková maska
Plátýnkové masky teď zažívají obrovský boom (hlaně ty korejské) a to právem. Můžete je bez obav používat klidně každý den, jejich aplikace je super jednoduchá a jejich jediné mínus je to, že v ní možná někoho vylekáte. Na trhu jich je neskutečné množství a je zase jen a pouze na vás, co od masky očekáváte a jaké jsou potřeby vaší pleti. Mně teď baví ty od značky Holika Holika, konkrétně citrónová s osvěžujícím efektem a vit C a rozjasňující. Jo a jedna důležitá věc, sérum, které vám po jejím sundání na pleti zůstane, nesmývejte, ale hezky ho do pleti vmasírujte a nechte působit dál.

platynkove-masky-notino

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

2 komentáře

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig