czech lifestyle blog

sobota 30. listopadu 2019

Přečteno

přečteno
Krásný den!
Zase mám pro vás několik tipů na knihy, které jsem za poslední dobu přečetla a věřím, že by se mohly líbit i vám. Jde hlavně o české autory, kteří mě baví čím dál víc.

Viktorie Hanišová - Anežka
-Příběh ženy, která má velmi komplikovaný vztah se svou adoptovanou dcerou, o rasismu, stereotypech

Dita Táborská - Běsa
-Kniha, která mě ze všech zmíněných bavila asi nejvíc (společně s Malinkou). Příběh dvou sester, dvojčat, z nichž jedna zcela propadne drogám a jejich vztah je tak navždy narušený. Silný příběh, ale skvěle napsaný a čtivý,

Dita Táborská - Malinka
-Příběh volně navazující na knihu Běsa. Několik životních příběhu protínajících se a ovlivňující se navzájem, také neskutečně čtivá kniha, od které se nebudete chtít odtrhnout.

Viktorie Hanišová - Houbařka
-Mladá Sára, živící se sběrem hub a přitom snaha vypořádat se s minulostí a traumatem z dětství a komplikovanými rodinnými vztahy.

Viktorie Hanišová - Rekonstrukce
-Příběh Elišky, která se snaží zjistit důvod sebevraždy své matky, která s sebou vzala i Eliščina mladšího brášku. Temné tajemství ji postupně začíná pohlcovat a ovlivňovat celý její život.

Elena Ferrante - Geniální přítelkyně 1.
-První díl stejnojmenné tetralogie, která si získala čtenáře po celém světě. Příběh se odehrává v Neapoli a sleduje životní příběh dvou kamarádek, které spolu ale zároveň celoživotně soupeří a snaží se obstát v těžké době,

Markéta Lukášková - InTyMně
- A jako poslední, nová kniha od mé oblíbené autorky. Markéta se v ní vrací do doby dospívání v devadesátkách a je to hrozně milé čtení, které vás také donutí vrátit se ve vzpomínkách.

přečteno-listopad

SHARE:

2 komentáře

  1. Velmi inspirativní seznam. Teď jsem dočetla Čtyřcestí od Tommi Kunnunena a moc doporučuju. Nádherná knížka.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig