czech lifestyle blog

pátek 15. listopadu 2019

Stop and smell the flowers

parfemy

Krásný den! Procházela jsem starší články a koukám, že o mých oblíbených parfémech se tu zmiňuji minimálně, což mi přijde škoda. Parfém je totiž o něco, co každý z nás denně používá a na trhu jich je takové obrovské množství, že se každý tip určitě hodí. Je jasné, že ne všichni se shodneme v tom, co nám voní, takže já předem upozorňuji, že jsem na lehčí květinové vůně, něžné, ženské, nepřeslazené a jemné a přesně o třech takových bych vám dnes ráda napsala.

Jo Malone Peony & blush suede
Značku Jo Malone jsem objevila před pár lety v Londýně a to v době, kdy u nás ještě nebyla ani k dostání. Jde o britskou značku, která je známá pro své jedinečné niche vůně, které vznikají kombinováním neočekávaných ingrediencí. Líbily se mi jejich krásné designové  a elegantní prodejny a okamžitě jsem se do jedné z vůní zamilovala. Peony & Blush suede patří k jedním z jejich nejprodávanějších a já se vůbec nedivím. Mně osobně přijde krásně ženská a lehce koketní. Cítím z ní jasmín, pivoňky, růže a semišový základ ji dodává eleganci a šmrnc.

jo-malone-notino

Byredo Rose of no man's land
Značka Byredo získala na popularitě hodně v posledních letech . Jde o další z niche parfémů, které patří mezi mé oblíbené. Jde o stockholmskou značku, která má v portfoliu už mnohem více než jen parfémy. Líbí se mi její skandinávský čistý design, který se ale skloubí s indickými kořeny kreativního ředitele a zakladatele značky. Tato vůně vznikla jako pocta ošetřovatelkám za 1. světové války, kterým bylo přezdívání "růže ze země nikoho", odtud také název parfému. Vůně je krásně jemná a přitom delikátně dřevitá a na mě má až uklidňující účinek. Kdybych si měla vybrat svou "signature" vůni, byla by to určitě tahle. Hovoří o tom i fakt, že už jsem si ji pořizovala 3x

rose-of-no-mans-land

Maison Francis Kurkdijan A la Rose
Toto je můj nejnovější objev. Luxusní niche francouzská značka niche vznikla pod rukou jednoho z nejuznávanějších světových parfemářů, po němž také nese jméno. Jeho cílem bylo vytvořit smyslné a velkolepé vůně plné svobody a pocitů. Ve mně evokují eleganci a klasický styl. Jak už jsem psala, já zbožňuju růžové vůně, takže na vyzkoušení téhle jsem se nemohla dočkat! Při jejím skládání se Francis inspiroval Marií Antoinettou a její láskou k těmto květům. V každé lahvičce se tak ukrývá 250 májových a 150 damašských růží. Ty jsou zkombinované s citrusy, sladkou hruškou a liči. Parfém je pro mě ztělesněním ženskosti, elegance, bezstarostnosti a teplého letního večera s milovaným po mém boku.

A co jsem ještě chtěla zmínit, protože věřím, že spoustu z nás kupuje našim blízkým parfémy a kosmetiku k Vánocům. Upřímně, balíte rádi dárky? Já si vždy dám záležet tak na prvních dvou a pak už to jde se mnou z kopce. Přestává mě to bavit, dochází papír, stuhy, nevypadá to tak, jak bych si představovala a tak dále a tak dále. Proto mám pro vás jeden tip, pokud jste na tom stejně. Notino totiž nabízí i službu dárkové balení, kdy vás těchto starostí ušetří a s nimi i vás čas. Můžete si vybrat z několika barev krabičky a máte jistotu, že produkt přijde krásně zabalený a nebo ho rovnou můžete nechat poslat tomu, komu chcete udělat radost. Takové překvapení myslím udělá radost každému.

a-la-rose
notino-darkove-baleni

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

2 komentáře

  1. Byredo parfém, jestli na nej někde v Praze narazím tak ho musím 100% ochuchat, co se tyče vůni tak jsem až příliš vybírava..
    přes rok jsem se dokonce nevonela, jen kvůli tomu, ze mi každá vůně smrdela..
    Teď ke konci roku zase zvolim alchymistu, u kterého si namicham parfém přesně na míru
    PS: je mi líto, ze už lidé tolik nepíší komentář, musí to byt vůči práci s články, lehce demotivující ..
    užívej poslední dny v LA
    Kris.tynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíš do Ingredients, tam se ti bude líbit, ráj parfémů a určitě si vyberou i ty vybíraví :) Moc děkuju za komentář a máš pravdu, lidé už jsou zkrátka líní :))

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig