czech lifestyle blog

pondělí 24. srpna 2020

Péče o vlasy v létě

vlasy-léto

Krásný den, dnes mám pro vás poslední článek na téma letní péče a tentokrát to bude o vlasech. Já osobně produkty na vlasy celkem často střídám a obměňuji. Prvním důvodem je ten, že nechci aby si zvykly jen na jeden konkrétní produkt a druhým je jednoduše to, že na trhu je tolik výborných značek, že mi přijde jako škoda zůstat jen u jedné. Jak víte, já sama dávám přednost přírodním značkám, které nepoužívají škodlivé látky. Za poslední týdny jsem si oblíbila několik nových produktů, tak se na ně pojďte podívat. Vše jsem objednávala z Notino.cz

šampón:
Natura Siberica už jste u mě určitě někdy viděli, protože jejich produkty patří mezi mé nejoblíbenější. Jde o ruskou značku vysoce kvalitní organické kosmetiky, která se zaměřuje na výjimečné vlastnosti ručně sbíraných sibiřských bylin, rostlin a bobulí. Natura Siberica také získala řadu mezinárodních ocenění a certifikátů, takže o její účinnosti není pochyb. Mým oblíbencem je hlavně jejich rakytníkový šampon, ale chtěla jsem vyzkoušet i jiný, takže tentokrát má volba padla na šampon pro objem Flora Siberica Kamchatka Rosebay Willowherb ( mimochodem i na Natura Siberica můžete až do 30.8. uplatnit slevový kód na 30 % off "mix30" ). Jelikož mé vlasy nejsou kromě častějšího mastění se nijak problematické, nejčastěji vybírám šampon na objem. Tento podporuje objem vlasů už od kořínků a zároveň je posiluje a udržuje krásně lesklé. Moc příjemně jemně voní po květinách, které z vlasů cítíte i po umytí a ty jsou opravdu lesklé, čisté a na dotek krásně hebké.

olejíček:
Od stejné značky musím zmínit ještě jeden produkt a to olej pro péči o poškozené vlasy Sea-Buckthorn. Přes léto vlasy dostávají docela zabrat. Pobytem na sluníčku, chlorovanou a slanou vodou, potem, častějším mytím.. To vše má velký vliv na jejich kvalitu a proto jsou pečující produkty velmi důležité pokud chceme zdravé vlasy bez poničení. Tato bezoplachová péče je super i na cesty a já si ji brala k moři, kde jsem ji pečlivě otestovala. Stačí nanést malé množství do ručníkem vysušených vlasů a rozčesat. Co tedy olejíček díky obsahu rakytníku bohatého na antioxidanty, beta-karoten a další pečující látky dokáže? Zlepšuje strukturu vlasů a poskytuje jim hydrataci a výživu, chrání před poškozením teplem, působí preventivně proti roztřepeným konečkům, regeneruje a zvyšuje sílu vlasů lehce se vstřebává a nezanechává vlasy mastné.

maska:
Pokud si také nebarvíte vlasy, ale chtěli byste přeci jen na chvilku nějakou změnu nebo jen oživení vaší přírodní barvy, tak čtěte dál. Maria Nila Colour Refresh Cacao je jemná vyživující maska bez permanentních barevných pigmentů. Intenzitu jejího působení si zvolíte sami a můžete si tak jen oživit odstín nebo úplně změnit barvu (to ale kvůli svým tmavým vlasům vyzkoušené nemám). Trvalého efektu se nemusíte bát, maska se cca po 4-6ti z vlasů vymývá. Navíc díky obsahu arganového oleje vlasy i krásně vyživuje, složení je 100 % vegan a neobsahuje parabeny a sulfáty. Celý postup je super jednoduchý a zabere vám jen chvilku. Malé balení vydrží cca na 4 použití (samozřejmě ale záleží na délce vlasů).

A z masek tu mám ještě jedno doporučení. Korres Almond & Lineseed vyživující maska pro suché a poškozené vlasy. Produkty Korres miluju a ještě jsem nenarazila na žádný, se kterým bych nebyla spokojená. Masky na vlasy se snažím používat opravdu pravidelně a to aspoň 1x za týden, aby byly opravdu vidět výsledky. Tato obsahuje extrakt z mandlí a lněných semen, které dodávají vlasům potřebnou hydrataci. Obsažené bambucké máslo zase intenzivně působí proti lámání vlasů a třepení konečků a pomáhá vlasy udržovat hezky uhlazené.

léto-vlasy-notino

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig