czech lifestyle blog

úterý 27. října 2020

Podzimní novinky


Já to vidím tak, že tipů na kosmetické produkty není nikdy dost a to obzvlášť teď, kdy máme více času věnovat se naší pleti více a pečlivěji a stejně tak pokožce na těle. Podzimní počasí přímo vyzývá k dlouhý koupelím s knížkou a novým beauty rutinám. Jaké produkty jsem nově zařadila já? Pojďte se podívat co jsem si objednala z Notino.cz

Plátýnkové masky jsou jeden z mých nejoblíbenějších kosmetických vynálezů. Během pár minut krásně rozzáří, hydratují, vyhladí,.. Navíc jsou cenově super dostupné a skvělé na cestování, kdy s sebou nechcete vozit těžké produkty. Pro extra osvěžení pleti masky doporučuju uchovávat před použitím v lednici. Nejlepší masky na trhu jsou od korejských značek, ale už i ty ostatní jim šlapou na paty. Vyhlazující plátýnková maska s liftingovým efektem Ahava je za mě jedna z nejlepších. Produkty téhle značky jsou hypoalergenní, netestované na zvířatech a obsahují kvalitní ingredience  a extrakty z různých druhů rostlin. Maska obsahuje komplex minerálů z Mrtvého moře, které zlepšují celkový stav pleti regenerují pokožku, hydratují ji, zpevňují a rozjasňují. Po použití nezapomeňte zbytek produktu vmasírovat do pleti a nechat nadále působit jako sérum.


Dr. Feelgood bio and raw jojobový olej pro všechny typy pleti patří mezi mé nejoblíbenější oleje na pleť a hned vám řeknu proč. Rostlina jojoba je super odolná a vytrvalá rostlina rostoucí v Severní Americe, které se daří v drsném pouštním podnebí a dokonce plodí ořechy s mnoha léčivými vlastnostmi. Z ořechů se pak následně vyrábí olej, který mnoho lidí používá v péči o pleť a to z mnoha důvodů. Jojobový olej lze použít na každý typ pleti a extrémně prospěšný je pro pleť aknózní, ale i suchou a citlivou. Jaké jsou benefity jojobového oleje? Je hydratační, na pleti vytvoří ochrannou bariéru, která zabrání úniku vlhkosti. Je antioxidační díky obsaženému vitamínu E a zároveň stimuluje tvorbu kolagenu. Je nekomedogenní=neucpává póry. Reguluje tvorbu přirozeně produkovaného kožního mazu díky tomu že je mu velmi podobný a tělo ho tak netvoří nadbytek, který může vést k ucpaným pórům a akné. Pomáhá urychlovat hojení jizev, ranek, ekzému a ostatních poškození. Použití je jen na vás. Já ho ráda dávám na pleť na noc párkrát do týdne.


V nedávném článku tady na blogu o tom jak pečovat o pleť pod rouškou jsem zmiňovala i péči o rty a peelingy. Já jsem nedávno jeden dopotřebovala, takže jsem hledala náhradu a vyzkoušela hydratační cukrový peeling na rty Ecooking Eco. Peeling obsahuje bambucké máslo a vitamín E a stimuluje prokrvení rtů, regeneruje je, zbavuje je odumřelých buněk a rty díky tomu zůstávají vláčné a dokonale jemné. Stačí nanést krouživými pohyby, lehce rty promasírovat a následně produkt opláchnout.


Tělové krémy, mléka, másla, používám denně a díky nim udržuji pokožku na těle hydratovanou a pružnou. Jde o mou oblíbenou večerní rutinu a věřte mi, že i když se vám nebude chtít, najděte si těch pár minut k péči o pokožku těla a už za pár dní uvidíte rozdíl. Mě zaujala novinka - Korres Cashmere Rose výživné tělové máslo ve spreji. Toto hydratační tělové máslo obsahuje vysoký podíl krystalů bambuckého másla a snadno se vstřebábá, lehce roztírá a hrozně mě baví jeho dávkování ve spreji. Navíc nádherně voní a vybírat si můžete ze čtyř různých variant.


A posledním produktem je ještě jeden olej a to Purity Vision Raw opunciový olej lisovaný za studena. Jestli vás zajímá protivrásková péče a myslíte si, že už je na ni čas, pak vás bude bavit tenhle tip. Opunciový olej je totiž právem považován za velmi účinnou zbraň proti stárnutí pleti a tvorbě vrásek. Díky obsahu vitalizujících, regeneračních látek a velkému množství přírodního antioxidantu vitamínu E, který chrání pleť a zpomaluje stárnutí. Také obsahuje aminokyseliny, které podporují tvorbu kolagenu a urychlují regeneraci buněk. Při pravidelném používání je pleť rozzářená, pevná, hydratovaná a zároveň se méně se mastí. Velkým plusem je i to že olej se vstřebává do všech vrstev pokožky velmi rychle a nezanechává mastný film.



Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 
SHARE:

1 komentář

  1. Super clanek, moc díky za inspiraci. <3
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig