czech lifestyle blog

úterý 10. listopadu 2020

Face gym



Hezký den! Tenhle článek už jsem měla dlouho v plánu a po tom, co jsem nedávno dostala od kamaráda dotaz, zda mám v čele botox, že je tak pevné a vyhlazené, jsem si řekla, že už to vážně musím sepsat. Stejně jako všude v těle, i na obličeji máme obrovské množství svalů, které je třeba posilovat aby nebyly povislé a obličej působil svěže a mladě. Nejlepším pomocníkem v tomto je face jóga - doporučuju cvičení podle youtube a hned za ní pak pomůcky, ze kterých vám dnes pár představím. Spoustu z nich používám už několik let a poslední dobou zaznamenaly také obrovský boom i u nás a už je seženete prakticky všude. Toto jsou mé nejoblíbenější.


1. Gua sha

Jedna z aktuálně nejpopulárnějších pomůcek na masáž obličeje. Tato technika pochází z Asie a je nedílnou součástí tradiční Čínské medicíny a není divu, že si tak rychle získala popularitu i u nás. Gua sha se vyrábí z čistých kamenů jako je například ametyst, růženín,..při výběru prosím dejte přednost firmám, které si dávají záležet na tom odkud kameny pocházejí a jaká je jejich kvalita. Hezký výběr najdete třeba TADY. Správný návod jak masáž provádět hledejte na youtube a postupujte podle něj, ať nenapácháte víc škody než užitku. Jde o efektivní proces, po kterém vidíte výsledky okamžitě. Pár základních benefitů: pleť je viditelně rozjasněná, toxiny jsou odváděné z pleti a lymfa rozprouděná, tvář působí mladším dojmem, svaly jsou "pozvedlé", kruhy pod očima méně viditelné, tón je sjednocenější a předcházíte tvorbě vrásek. Masáž doporučju provádět 1-2x týdně.


2. Face roller

Produkt, který už také naleznete skoro v každé kosmetické taštičce. Já se každé ráno těším na svůj rituál, kdy si vytáhnu z ledničky vychlazený roller a provedu masáž obličeje. S rollerem na rozdíl od gua shy nemá žádná přesná pravidla, jen snad masírovat ze spodu nahoru a klidně ho můžete používat každý den. Rollery se vyrábí ze stejných kamenů jako gua sha a na pleti působí krásně chladivě. Je jen na vás, zda ho budete používat ráno nebo večer. Hlavními benefity jsou právě díky jeho chladivému účinku rozjasnění pleti, boj proti vráskám, zmírnění otoků (ráno oceníte!), stimulace lymfy, podpora krevního oběhu a pomoc při zapracování a vstřebávání kosmetických produktů do pleti. Super je například jeho použití v kombinaci s plátýnkovou maskou. Koupíte například TU.


3. Facial cupping

Tuto metodu jsem objevila díky majitelce obchůdku Myskino, kdy na ni pěla samou chválu a dala mi na vyzkoušení TUTO sadu na domácí použití. Baňkování obličeje pomáhá s rozprouděním krevního oběhu a stimuluje obličejové buňky, které jsou zodpovědné za tvorbu kolagenu. Na oplátku se vaše pleť projasní, minimalizuje se výskyt vrásek a obličej získá výraznější rysy hlavně v oblasti brady, krku a lícních kostí. Před použitím si prosím opět nastudujte návod a vždy baňky používejte v kombinaci s větším množstvím oleje. Baňkování také stačí provádět jednou týdně a vždy si dejte pozor abyste po něm vypili hodně vody, tím pomůžete toxinům rychleji odejít z těla. Na citlivější okolí kolem očí používejte menší, speciálně pro to určené baňky.


4. Světelná terapie LED 

Pokud sledujete mé IG stories, tak jste si určitě všimli "iron man" masky, kterou vždy dostanu na tvář po hydrafacialu. LED světlo v ní obsažené představuje způsob jak se zbavit akné vrásek, unavené pleti a dalších kožních nedokonalostí. Při fotonové terapii proniká světlo do těla jako proud energie ve formě tzv. fotonů a podle různých vlnových délek mají různé pozitivní účinky na pleť. Červené světlo, žluté, zelené nebo modré, každé z nich působí na jiný problém a můžete si tak vybrat zda potřebujete bojovat proti vráskám, akné, otokům, jizvičkám,. Já tajně sním o TÉTO masce, ale dost dobře si vystačím i s UFO od Foreo, které používám 1-2x týdně s plátýnkovou maskou nebo přímo s maskou pro UFO určenou. Právě tenhle produkt zefektivňuje proces aplikování pleťové masky a tím zvyšuje její účinnost, jemně masíruje pleť, stimuluje tvorbu kolagenu a díky zabudovaným LED diodám bojuje proti vráskám, ztrátě hydratace, akné a dalším problémům.


5. Sonické čištění 

A poslední produkt sice úplně nesouvisí s podporou obličejových svalů, ale na mladistvém vzhledu pleti má také velký podíl. Víme, že čištění pleti je naprostý základ a já už jsem si kartáčky od Foreo oblíbila před několika lety a stále na ně nedám dopustit. Můj nejoblíbenější je ten v nejmenší variantě, Fofo, který je perfektní hlavně na cesty. Na pleti a v pórech se přes den usadí velké množství nečistot a sonické kartáčky díky T-sonických pulzací perfektně odstraní z pleti maz, odumřelé kožní buňky a nečistoty. Čímž se vám pleť odmění projasněním, tón je sjednocenější, póry čisté a tvoří se méně pupínků jelikož se pleť neucpává.


Máte vy nějakou oblíbenou vychytávku, kterou byste ještě k mým produktům doplnili? Dejte mi vědět v komentářích.


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig