czech lifestyle blog

pátek 5. února 2021

Home spa

Krásný den. Péče o sebe samé je aktuálně myslím důležitější než kdy jindy a pro mě osobně je to skvělý způsob odreagování a má pozitivní vliv jak na naši psychiku, tak i na fyzické zdraví. Na Notino.cz jsem tak vybrala několik věcí, které vám zaručí dokonalý relax a péči od hlavy až k patě. Navíc, co je lepšího, než když venku mrzne a vy se ponoříte do vany plné teplé vody, s knihou v ruce a skleničkou nebo hrnkem preferovaného pití. 

Chtěla bych vás teda provést celou mou večerní koupelovou rutinou, kterou si v zimě dopřávám tak 2x do týdne. Asi všichni tušíme, že dlouhé koupele v horké vodě nejsou pro naši pokožku zrovna tím nejlepším, co pro ni můžeme udělat a proto je potřeba ji zároveň hydratovat. Do vany tak můžete přilít různé olejíčky nebo soli. Má oblíbená je Královská Koupelová Sůl Renovality, která obsahuje růžová poupata, himalájskou sůl a esenciální olej z Damašské růže, který se postará o výživu pokožky.

Zatímco se vana napouští, je řada na Masážní Kartáč Proti Celulitidě a provedu tzv "dry brushing", tedy kartáčování na sucho, které přináší mnoho benefitů. Kartáček přejíždíte po pokožce, směrem ke srdci. začínáte od nohou a postupujete směrem nahoru. Ideálně tedy před sprchováním nebo vanou. Co při jeho pravidelném praktikování můžete očekávat? Jemnější pokožku, která je zbavená odumřelých buněk a suché kůže, podpoření lymfatického systému a tudíž detoxikace a zlepšení celulitidy, které opět souvisí s rozprouděním lymfy.

Co mi pomáhá relaxovat a užívat si chvíle klidu a navodit příjemnou atmosféru? Svíčky! Na Notinu mají obrovský výběr a já jsem tam narazila na krásnou značku Paddywax, která vyrabí ručně lité svíčky s krásným designem. Zároveň jsou šetrné k životnímu prostředí díky sójovému vosku a bavlněnému knotu. Já jsem si vybrala vůni Paddywax Urban Cranberry Rosé , která mi hned krásně po rozbalení provoněla koupelnu jemnou ovocnou vůní se sladkým aroma.

Můj další oblíbený krok je pleťová maska. Aktuálně jsem se naprosto zamilovala do plátýnkových masek od korejské značky KORIKA a jejich Sada pleťových masek KORIKA Korean Heritage je mým absolutním favoritem a nedokázala bych vybrat jen jednu. Skvělá je například hydratační, rozjasňující nebo čistící. Hned si je oblíbila i moje mamka a to tak, že mě poprosila ať je objednám i pro její kamarádky. Ještě jeden tip - nezapomeňte z balení vymačkat zbytek produktu a po masce ho aplikovat na noc jako sérum.

Masku ráda kombinuju s masáží pomocí rolleru. Díky němu se tak účinné látky z produktu lépe vstřebají do pleti a zároveň tvář zbavíte otoků, únavy, rozproudíte krev a projasníte ji. Výborný je například Revolution masážní váleček na obličej s texurou. A nově jsem také vyzkoušela Revolution masážní váleček na oční okolí. Jeho jemnou masáží rozproudíte cirkulaci krve v očním okolí a unavené a oteklé oči hned ožijí a okolí se projasní. Zároveň jde o účinný nástroj pro prevenci vrásek v této citlivé části obličeje.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

Bambusovou poličku do vany jsem objednávala na Bonami


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig