czech lifestyle blog

středa 24. února 2021

Showing some skin

Krásný den, zdravím vás u nového článku. Sníh roztál a ve vzduchu je cítit jaro, což znamená jediné - teplo! A s ním samozřejmě spojené odhazování zimních vrstev oblečení a než se nadějeme, budeme se venku procházet v šatech no a ukáže se, kdo se o sebe staral i v zimních měsících a dopřával pokožce pravidelnou péči. Hmm, tak schválně, přiznejte se. Ale nebojte, ještě není pozdě škody napravit a já vás provedu mou rutinou v péči o pokožku těla v průběhu týdne. Všechny zmíněné produkty najdete na Notino.cz

Nejdřív vás s sebou vezmu do sprchy. Vždy před sprchováním věnuju aspoň pár minut suchému kartáčování těla. Zmiňovala jsem se tu o tom už myslím několikrát. Kartáčem přejíždíte po pokožce, kartáčujete, směrem ke srdci, začnete od nohou a postupujete směrem nahoru. Co při jeho pravidelném praktikování můžete očekávat? Jemnější pokožku, která je zbavená odumřelých buněk a suché kůže, podpoření lymfatického systému a tudíž detoxikace a zlepšení celulitidy, které opět souvisí s rozprouděním lymfy.

Relativně novým sprchovým produktem je u mě L´Occitane Amande Shower Oil , který právem patří mezi jeden z jejich nejprodávanějších produktů a mě jen mrzí, že jsem ho nevyzkoušela dřív. Příjemná olejová konzistence se na mokrém těle změní v zjemňující pěnu a díky obsaženému mandlovému oleji a vyživujících lipidů ji zanechá nádherně hebkou, vláčnou a vonící. Chválím i super refill systém, kdy už stačí jen dokupovat náplně. A ještě jeden tip, skvěle poslouží i při holení místo pěny.

Po horské sprše nebo koupeli může být pokožka vysušená (nebo po těch šílených mínusových teplotách, které ještě donedávna venku panovaly) a proto je potřeba ji pravidelně mazat. Weleda Mandle - tělové mléko na citlivou pokožku je mou stálicí už hodně dlouho. Miluju jeho krásnou vůni, která na pokožce vydrží ještě dlouho po namazání, to jak skvěle hydratuje, skvělá aplikace díky pumpičce a krásné přírodní složení.

Přibližně jednou za týden až čtrnáct dní používám také mechanický peeling. Mechanický peeling neboli scrub je založený na obrušování pokožky. Obsahuje malé částečky, které odstraňují odumřelé buňky a nečistoty. Zjemňují pokožku, vyhlazují, rozjasňují a pomáhají rozproudit lymfu. Oblíbených mám několik, aktuálně je to Saloos Bio Peeling - tělový peeling růže. Peeling obsahuje směs z damascénské růže, mořské soli a rostlinných bio olejů. Hrubší částečky pokožku krásně prokrví, odstraní odumřelé buňky a tělo je krásně hebké.

Při péči o tělo nesmím zapomenout na ruce, které teď kvůli neustálému používání desinfekce dostávají pěkně zabrat a ani zima jim nepřidává na stavu. Jsou vysušené, promrzlé, praskají,.. proto je potřeba průběžně během dne používat krém na ruce. Korres Almond Oil & Vitamin C krém na ruce proti pigmentovým skvrnám SPF 15 jsem si tak oblíbila, že už mám druhé nebo třetí balení. Nejenže vyživí,  hydratuje a zabraňuje vysychání pokožky, ale díky SPF 15 je chrání i proti slunci.

A posledním produktem a mým nejnovějším objevem je Korres Equisetum deodorant roll-on bez obsahu hliníkových solí. Před nějakou dobou jsem potřebovala kvůli alergické reakci v podpaží na tuhé deodoranty zkusit nějaký nový a sáhla jsem po tomhle roll-onu. Balení je menší a skvěle skladné i například do kabelky, je bez parfemace a jemnou pokožku mi nijak nedráždí. Fungovat vydrží celý den.



Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

2 komentáře

  1. Veroniko, mohu se zeptat, odkud máte ten kartáč do sprchy? Není možné kartáčovat např. se sprchovým olejem, nebo je nutno právě nasucho? Děkuji, hezký den, Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, já jsem ho kupovala tuším v dm drogerii a kdyžtak tady je tip na jeden krásný : https://thegreentheory.cz/cs/product/the-dry-body-brush/

      Pokožku je pro nejlepší výsledky nutné kartáčovat na sucho :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig