czech lifestyle blog

středa 29. září 2021

Přírodní péče o zuby ~ Georganics

Krásný den! Často s vámi sdílím tipy na přírodní kosmetiku, makeup nebo produkty na tělo , ale péči o zuby jsem se zde ještě nevěnovala, takže je nejvyšší čas to napravit. Používáte nebo jste někdy zkoušeli přírodní péči o zuby? Já už přírodní pasty na zuby a kartáčky z udržitelných materiálů ( jako je například dřevo nebo cukrová třtina ) používám několik let. Aktuálně se ke mě dostala celá řada produktů od zero waste značky Georganics z Milujubio.cz  a já bych vám je dnes ráda všechny představila.

Přírodní zubní nit pomeranč - zubní nit by určitě neměla nikomu v koupelně chybět. Odstraňování plaku z mezizubních prostor je totiž velmi důležitým krokem při správné ústní hygieně a jelikož se do uzounkých mezizubních prostor nedostane ani ten nejmenší mezizubní kartáček, je potřeba sáhnout po niti. Tato je vyrobená z kompostovatelného PLA na bázi kukuřice, které je potaženo rostlinným voskem a sladkým bio pomerančovým olejem. Nit tak krásně voní, nezatěžuje životní prostředí, perfektně plní svůj účel a je vhodná i pro děti.

Zubní kartáček - jak jsem psala, plastové kartáčky už u mě nenajdete. Vzhledem k tomu, že kartáček byste měli měnit přibližně po třech měsících, jde o obrovskou spotřebu. Tento je vyrobený z bukového dřeva a za každý pokácený strom je zasazen jeden nový. Kartáček je super lehký, štětiny jsou vyrobené z nylonu bez obsahu BPA ( organická sloučenina, která se používá při výrobě plastů ) a kartáček účinně čistí zuby od plaku a usazenin.

Ústní voda na olejové bázi aktivní uhlí - znáte metodu oil pulling? Jestli vám to nic neříká, doporučuju googlit a mrknou se na benefity. K němu se skvěle hodí právě tato ústní voda, která obsahuje kokosový olej a aktivní uhlí - ty mají přirozeně bělící účinky a olej z máty, který dodává dechu příjemnou svěžest. Voda také minimalizuje bakterie v ústech a samozřejmě pomáhá proti vzniku zubního kazu a paradentóze. Zkuste si jí vydržet kloktat aspoň pár minut a už během pár dní uvidíte rozdíl. 

PS: nezapomeňte, že kvůli obsaženému oleji je potřeba ji vyplivnout do odpadkového koše, ne do odtoku.

Zubní pasta s minerály a aktivním uhlím - past nabízí Georganics velké množství, takže dle vaší chuti si můžete vybírat například z pomerančové, mátové, tea tree a nebo dokonce ze zubní pasty v tabletkách. Já jsem sáhla po té s obsahem aktivního uhlí a jsem moc spokojená. Jestli jste ale nikdy tento typ pasty nepoužívali, asi to pro vás ze začátku bude docela šok. Tahle pasta totiž nepění a má lehce hrudkovitou strukturu, přirovnala abych ji možná k hrubšímu peelingu a tak chvilku trvá, než si na to zvyknete. Ale co se týká funkce, nic nepostrádá. Čistí zuby, pečuje o dásně a díky obsahu aktivního uhlí pomáhá zuby mnohem lépe vyčistit a jak už jsem psala, má i bělící účinky. 

Zubní prášek aktivní uhlí - O aktivním uhlí tu píšu už od začátku článku. Jde o přírodní prostředek využívaný k bělení zubů a dokonce absorbuje a leští skvrny a plaky z povrchu zubů. Prášek také obsahuje kokosový olej a jedlou sodu, takže při pravidelném používání je rozdíl opravdu znát.


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Milujubio.cz  , ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.


SHARE:

1 komentář

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig