czech lifestyle blog

sobota 29. července 2023

Ingredients / Peptidy


Krásný den! Dnes se podíváme na další z ingrediencí kterou naleznete v kosmetice. Podle nadpisu už víte, že se jedná o peptidy. Jednu z mých oblíbených ingrediencí, které v produktech často vyhledávám. Nejprve vám řeknu něco o této složce a v závěru článku najdete doporučení právě na produkty s jejich obsahem.

Stejně jako například kolagen nebo kyselina hyaluronová, i peptidy jsou v naší pokožce již přirozeně obsažené, pomocí produktů je obsahujících ji tedy pouze dodáváme další dávky, které stav pleti vylepšují. Bez peptidů v pleti dochází k jejímu povolení, vznikají vrásky, textura se mění a dochází ke změnám v elasticitě. Jsou vhodné i pro citlivou pleť.

Jejich hlavní benefity: 
Omlazují
Stimulují v pleti buněčnou syntézu kolagenu a kyseliny hyaluronové
Pomáhají redukovat vrásky
Revitalizují
Pokožka se stává pevnější a odolnější
Vypínají pokožku

Peptidy dělíme na pentapeptidy (sem patří např. známý Matrixyl) , oligopeptidy, peptidy mědi (kombinace molekul mědi a peptidů usnadňuje jejich pronikání do hlubších vrstev pokožky) a neuropeptidy.


A teď už se přesuneme k tipům na produkty.

Olival Professional P krém na obličej s peptidy

Pleťový krém vhodný pro všechny typy pleti. Má jemnou našlehanou strukturu, lehce se roztírá a pleť je po něm okamžitě hebká a projasněná. Je na bázi peptidů a olejů z makadamie a mandlí, díky kterým zároveň pleť vyživuje. Obsahuje například můj oblíbený zmiňovaný peptid Matrixyl a stimuluje obnovu pokožky zevnitř.

The Ordinary Multi-peptide + HA Serum zpevňující pleťové sérum

Jestli preferujete spíše séra než krémy, z tohoto budete nadšené. Já už mám asi třetí balení a jsem s ním opravdu moc spokojená. Při pravidelném používání snižuje viditelnost vrásek, pleť vyhlazuje a zlepšuje její pružnost. Hydratuje a zlepšuje strukturu pleti. Používat ho můžete na večer i noc, ale vyhněte se jeho kombinaci s produkty obsahující vitamín C a kyseliny. 

Bielenda Firming Peptides vyživující a zpevňující maska

Vyživující maska s peptidy v praktickém balení na cesty, když se vám s sebou nechtějí vozit celé produkty. Obsahuje super výživné látky jako například bambucké máslo a oleje a velké množství peptidů. Za mě je skvělým pomocníkem například na dovolenou u moře, kde se pleti extra výživa bude hodit. 

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig