czech lifestyle blog

středa 13. dubna 2011

PARIS!

nebojte,nejedná se o tu Hilton,ale o TU PAŘÍŽ ve Francii:)
chystám se tam o Velikonočních prázdninách na 6 dní  s kamarádkou,tak jsem chtěla poprosit vás zcestovalé,které už jste tam někdy byly,o tipy co navštívit,co vidět,kde nakoupit:))?
dekuji dekuji a predem slibuji spoustu fotek!
SHARE:

39 komentářů

  1. ani nevíš, jak ti závidím! také bych hned jela, už teď se těším až nám všechno zdokumentuješ a přivezeš aspoň kousek paříže nám sem :)

    OdpovědětVymazat
  2. J´adore PARIS...bola som už dvakrát, ale mám v pláne navštíviť ho každý rok, dúfam, že tento rok sa mi to podarí cez zimu :)
    Závidím a jedným dychom dodávam, že treba vidieť...asi všetko, ja som úplne prepadla záhradám strávila by som tam celý deň. Byť v paríži a neísť na Eiffelovku sa nedá a ako bonbónik večerný Montmartre a Sacre Couer proste musí byť. Nakupovať sa dá všade, ja odporúčam časť Marias, nepôjde o fashion shopping ale o klasické nakupovanie v malých obchodíkoch... také pravé Francúzske, treba zažiť tú atmosféru... bože hneď by som sa sťahovala. Prajem príjemné zážitky.

    OdpovědětVymazat
  3. Na to bude asi expertka Yell Jahodová :)

    OdpovědětVymazat
  4. Paříž miluju!!:) Určitě bych nevynechala klasiku Champs Elysées, taky se mi moc líbilo v Latinské čtvrti, projet se k večeru po Seině je taky bezva, a co se ještě týká nákupu tak určo černoská čtvrt.
    Nezapomen si dát u Trocadera (nebo kdekoliv jinde) čoko-banánovou palačinku :P
    Uži si to!! Těším se na fotky:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a málem bych zapomněla u centra Pompidou je skvělý "shopping centre"! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. vyser se na klasicka turisticka mista a vyraz na mont martre a do ctvrti le marais- tu naprosto miluju, jsou tam nejuzasnejsi vintage obchody aa nejkrasnejsi kavarnicky!!

    OdpovědětVymazat
  7. Pariž je proste dokonaly bola som doň zamilovaná aj predtým ale odkedy som tam bola tak ešte viac! .. čo navštíviť? -všetko ale nazabudni vynechať take male uličky stare.. pamiatky isto vieš ake navstiviť aj ake časti Pariža a nakupovať na Champs-Elysées jednoznačne!
    Už sa tešim na tvoje fotky krasnka! :)

    OdpovědětVymazat
  8. champs elysees tu si rozhodně projdi.. pak boulevard haussmann, rue de rivoli... pak nakupní centra jako printemps a galerie lafayette... tady vsude si nakupte ;-) ale i foťte... hlavně si přivez magaziny o módě, kterých najdeš v trafice milion...takže ne jako u nás...kde maj elle a instyle a konec... u eifelovky se vyfotte ale pokud chcete jít na ní tak si přivstante nebo se smiřte s několika hodinovou frontou... jinak navstivte náměstí zlatníků...(takový to čtvercovy náměstí)... a sacre coeur stojí za to... prakticky celý centrum paříže je naprosto nádherný....

    OdpovědětVymazat
  9. Paříž je úžasná..určitě si to užiješ..:)..typu je tu už spoustu, ale myslím, že tu ještě nikdo nenapsal báječný obchůdek kde prodávají spousty sladkostí a různých dárkových dobrůtek. Je to tam nádherné a v paříži velmi vyhlášené. Doporučuji. FAUCHON... http://www.fauchon.com/fr/fr/#/acheter-en-ligne (dokonce tam mají i růžový účtenky)..:D

    OdpovědětVymazat
  10. Paríž je najkrajšie mesto v akom som kedy bola :) jednoznačne nevynechaj Eiffelovku a Montmartre :) Pekná je aj katedrála Notre Dame. A najlepšie obchody sú v štvrti Défense ;) Uži si to :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jee, Paříž ti závidim, byla jsem tam 2x a miluju jí)). Jinak mě se líbilo nakupování v Le Quatre Temps (obchoďák)) v La Defense).

    OdpovědětVymazat
  12. Tak co mě napadá je Pierre Hermé, Laudurée, Café de Flore, Centre Pompidou a jak už bylo řečeno le Marais a Montmartre jsou nutností. Užij si to a prosím fotky, fotky, fotky :)

    OdpovědětVymazat
  13. ak si chces uzit pravy pariz vyser sa na champs elysses, eiffelovku, louvre... nebudes mat z toho iny pocit ako ked sa pozeras na pohladnicu.
    Monmartre, Le Marais, Oberkampf, vecera na zemi pri kanali st. michel...

    OdpovědětVymazat
  14. V Paříži jsem nebyla, ale můžu ti o ní doporučit dobrou knížku. Jmenuje se Z Paříže ... a napsal ji Jan Šmíd. Není tam nic moc o eiffelovce ani Montmartu, ale spíš o lidech a zákoutích, kam by turisté nešli a třeba o nejlepších boulangeriích. :) xoJane

    OdpovědětVymazat
  15. aaaa! paříž je úžasná.) byla jsem tam zatím dvakrát, ale oboje byly spíše poznávací zájezdy..na nákupy vůbec čas, a to málo co jsme stihli bych ti asi stejně neřekla, kde bylo :D

    OdpovědětVymazat
  16. Vidět v Paříži Eiffelovku je asi základ .. Pak určitě Louvre, a ten park vedle něj .. je to fakt krásný:). Taky Montmartre a stoprocentně Latinskou čtvrť .. Blízko Pantheonu jsme objevili jeden obchůdek, protože podle mě je v Paříži takovejch těch samoobsluh hodně málo. Tahle je tam docela schovaná, ale nakoupily jsme dobře.
    No a co mi přijde, že ještě určitě stojí za vidění je určitě La Défense, moderní čtvrť, protože je tam obchoďák, takže skvělý místo pro nákupy (teda pro někoho, kdo zrovna nemá na to, aby nakupoval u Vuittona a Prady ;):D).

    OdpovědětVymazat
  17. Jéé ty se máš :)))) Paříž je úžasná!!! :) Já se tam chystám letos s babičkou ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Pokud jde o to co navštívit, kam v Paříži za kulturou, rozhodně doporočuju nemarnit čas s Louvrem a podívat se raději do Musée d'Orsay a Musée de l'Orangerie. Ušetříš si čas i nervy :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to musíš mať ale radosť <3.
    O tom že sa máš ísť pozrieť na Eiffelovku ti ani hovoriť nebudem (ale okolo 22 hodiny začne krásne blikať a vyzerá skvostne), ale okrem Eiffelovky určite navštív Louvre, Versailes (sú tam neopísateľne krásne záhrady), Montmartre a ak nevieš kde nakúpiť, tak choď do La Defense a tam je spusta shopov a okrem toho je to úplný opak historického mesta. Nenechaj si újsť ani plavbu loďov po Seine (najkrajšie je to pri západe slnka).
    Prajem krásny pobyt :)

    Nicollette from:
    http://touch-your-style.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  20. Jé paříž... já jedu taky na tři dny :) Takže bohužel nevím kam zajít..ale Eiffelovka určitě navštívit.Určitě si to tam pořádně užij!

    OdpovědětVymazat
  21. Paříž je úžasná! Strávila jsem tam dva týdny letních prázdnin a každý den si neskutečně užila. Když jedeš s kamarádkou, bude to o to lepší!

    Určitě nezapomeň čtvrť La Defencse, muzeum módy Musée Galliera (tam jsem se bohužel nedostala), Galleries Lafayette a taky doporučím zavítat do turistické kanceláře na Rue des Pyramides, tam najdete o všem všechno. :-)

    Když budeš mít chuť, mrkni se na můj blog. Jsou tam fotky z mého výletu.

    http://belledouceur.blogspot.com/search/label/Douceur%20in%20Paris

    OdpovědětVymazat
  22. zááávidím! :D ale užij si to! :*

    www.fashion-denicek.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Hihi já letím do Paříže zrovna zítra, jedu tam už potřetí. :) Rozhodně doporučuju trhy podél Seiny, dají se tam najít poklady za pár eur, Eiffelovka je nejnádhernější v noci, do Louvru jdi v pátek v 6 večer, tuhle dobu je tam vstup zdarma, na Montmartru si dej skvělou véču a vínko a největší nákupní centra najdeš v Les Halles a La Défense. Za luxusními nákupy vyraž do Galleries LaFayette. Tak si to tam užijte a bon voyage!

    OdpovědětVymazat
  24. haha nejet za tři týdny do Londýna, tak ti k smrti závidím :)

    OdpovědětVymazat
  25. bola som tam min. tyzden a nevynechaj cukraren laduree s makaronkami ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Montmartre a latinská čtvrť!
    tam je ta nejlepší atmosféra! (a v uličkách pod montmartrem jsou hrozně hezký butiky, kde jsem si nakoupila hrozně moc - a v Praze jsem v tom stále jediná :))

    OdpovědětVymazat
  27. kromě klasického turistického okruhu třeba: kavárna kde pracovala Amelie z Montmartru, Sunday brunch v Indiana Cafe, Cafe OZ, Naked man bar kde obsluhují chlapi jen v trenkách :-D v Latinské čtvrti, Disneyland, The tearoom of "LA MOSQUEE DE PARIS" ...... hmmm... koukám že jako speciality můžu doporučit jen bary a restaurace :-D no kdyby jsi měla o něco zájem, tak ti můžu napsat kde přesně to najdete ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Já doporučím knížku od Jana Šmída-Z Paříže.Dozvíš se,jaké chování očekávat a objevíš méně známá místa.Uží si to tam,neskutečně ti závidím a těším se na fotky.

    OdpovědětVymazat
  29. Mám proježděných hodně částí Paříže, ale mám nic moc smysl pro orientaci, proto Ti asi konkrétně moc neporadím;D Užij si to, Paříž je to nejkrásnější město na světě<3

    OdpovědětVymazat
  30. Doporučuju Latinskou čtvrt-užasné restaurace, výborné jídla!:-) Jinak na Paříž nepotřebuješ extra tipy, hezky se v ní projdeš uvidíš vše i bez průvodce a neztratíš se tam:-)

    OdpovědětVymazat
  31. klasika - Eifelovka - je z ní fakt nádherný výhled na celou Paříž, navíc je úžasné vidět tam v dáli kopeček s názvem Montmartre. Ten je také skvělý. A Louvre. Teda pokud se ti chce courat hodiny a hodiny po muzeu.

    OdpovědětVymazat
  32. proste se prochazej a najdes spoustu dalsich veci, ktere nejsou v pruvodcih, samozrejme nezapomen na tu klasiku, co v pruvodcich je, ale jak rikam, nejlepsi jsou male ulicky a zakousti. pariz je krasna, urcite si ji zamilujes.

    OdpovědětVymazat
  33. please please pleaseeee


    can you tell my what is your foot size in centimeters when you stay on your legs? i want same shoes as you from asos and i want to know it . Can you be so nice and check your size with a meter ? your big fan from Minsk!

    OdpovědětVymazat
  34. závist závist! taky bych tam chtěla ještě jednou:) jen bacha až pudeš pod eiffelovku, je tam hodně klíšťat a já schytala dva:/ takže bez spreje ani ránu. užij si to s 1. dílem z 4.série gossip girl:)

    OdpovědětVymazat
  35. Ja se z Francie vratila zrovna vcera :) Byt tebou tak bych si prosla vsechny zname pamatky Francie, stoji to za to :) A vecer doporucuju projizdku po Seině. Je to náádhera! Akorát si dej pozor, až budeš projíždět pod mosty- když projížděla naše loď, tak tam nějaký idiot na nás vyklopil hořčici. Nakupování- Champs Elysée, nákup.centrum Quatre Temps, pak su zajeďte do ulice Rivoli. Čím blíž půjdete k Louvru tím víc potkáte luxusních obchůdků. No a momentálně mě už nic víc nenapadá..Ale ono je víceméně jedno, kde skončíte..Každý kousek Paříže je nádherný. Nejlepší je někde si sednout a kochat se krásou Paříže :)) Užijte si to tam!!!

    OdpovědětVymazat
  36. Jéé, to je náhoda :) Taky tam jedu o Velikonočních prázdninách-poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  37. Sephora na Champs Elysées. Tisíce parfémů! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig