czech lifestyle blog

středa 5. prosince 2012

V bodech



V posledních měsících se snažím v nákupu oblečení krotit.A vytvořila jsem si takové body, kterými se při nákupu oblečení snažím řídit
  • nenakupuji impulzivně, vždy si tedy nechám pár dní na přemýšlení o tom, zda daný kousek opravdu ve svém šatníku tak "nutně potřebuji"
  • vždy se zamyslím nad tím, zda se daný kousek hodí k mému stylu
  • snažím se příliš nepodléhat aktuálním trendům jen proto, že jsou mi podsouvány ze všech módních časopisů a blogů (např. maskáčový vzor)
  • v hlavě si zkusím představit, jak bych daný kousek kombinovala se zbytkem mého šatníku
  • a zda ho opravdu unosím
V mých nákupech teď tedy převládá kosmetika a co se oblečení týče, tak basic jednoduché kousky:)

trika-ZARA
kosmetika-Ziaja

A jak nakupujete vy? Také se řídíte nějakými body či pravidly? Co jste si na sebe naposledy koupili?

piště pište vše mě zajímá!:)

P.S:balím a ke konci týdne se tu snad objeví článek se štítkem #travelling ;)
SHARE:

36 komentářů

  1. takhle už delší dobu taky uvažuju, abych předcházela tomu, že bych měla plnou skříň oblečení co neunosím a prázdnou peněženku:)
    ale dost často se mi stává, že o něčem tak dlouho přemýšlím, potom se rozhodnu že si to koupím, a nečekaně je vyprodáno..:D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem na tom podobně, pár dní přemýšlím zda-li si to něco koupit a když se rozhodnu a jdu si pro to, tak už to nemají, takže kupuju nárazově :D a u mě kosmetika s oblečením tak nějak vyvažuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tebe ta Ziaja překvapivě úplně pohltila, i když není se čemu divit, že ano <33...

    A v krocení ukvapeného nákupu i dalších bodů se s tebou můžu jen a jen shodnout :)

    OdpovědětVymazat
  4. nakupujem presne takto už niekoľko rokov :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se k tomuto dopracovala bohužel až teď:D kdybych se tím řídila už dříve, mohla jsem ušetřit spoustu peněz a místa ve skříni..:)

      Vymazat
  5. Takhle nakupuje můj přítel :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se vždy před Vánocemi s nákupy oblečení uskromním a kousek si pořídím jen tehdy pokud jsem si jim fakt jistá. :) Jinak zvlášť si pořizuju oblečení pod stromeček, ale spíše si počkám až na povánoční slevy. :)

    OdpovědětVymazat
  7. ty trička jsou krásná! Nevíš, zda je ještě mají?(doufám, že na Příkopech ano :D )

    OdpovědětVymazat
  8. já většinou chodím nakupovat, protože něco potřebuji.. A to pak většinou koupím to, co se mi líbí v daný moment... A proto se občas stáva, že si koupim něco, oc pak moc neunosim no :(

    OdpovědětVymazat
  9. To s moc šikovná, že se takto snažíš :). Já se snažím taky a dopadá to tak, že si ve výsledku uvědomuji, že se mi poslední dobou v obchodech nic nelíbí :/ :(

    OdpovědětVymazat
  10. taky se tak snažím uvažovat, ale stejně si kolikrát koupím něco jen tak, bez rozmyšlení :D tin tin masku teď mám taky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím,že si tie body skvele popísala :) Tiež sa v poslednej dobe snažím riadiť podľa podobných bodov :)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky se snažím... Ale málokdy to vyjde. Každopádně určitě užitečná pravidla :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem zjistila, že oblečení nemám (opravdu :D), takže teď kupuju basic věci a poté budu dokupovat takové ty odlišné:))

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělé body! Ty se budou hodit :-D!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak tyhle body bych si měla urychleně vštípit do hlavy, jsem hrozná, za oblečení a kosmetiku jsem schopná utratit i peníze na jídlo :(

    OdpovědětVymazat
  16. já bych nakupovala, ale poslední dobou si nemůžu vybrat :D)

    OdpovědětVymazat
  17. - racionalizuju !
    vsazim na nadcasovy zalezitosti. trvanlivy matrialy a kousky, v nichž jsem presvedcena o tom, ze skutecne reflektujou mou identitu.

    ridit se tim, co frci, dovede i cvicenej pudl

    ridim se tim neustale. zlataky mi v mesci nechresti, tudiz ani nemam na vybranou ,)

    OdpovědětVymazat
  18. Já bych kupovala pořád jen peníze už nějak z těch Vánoc docházejí :D

    OdpovědětVymazat
  19. Skvělé rady! Nechám se jimi inspirovat!:)

    OdpovědětVymazat
  20. Mám wish list, vždy když chci něco dalšího, tak si tam danou věc připíšu, a protože kupuji většinou od nejlevnějších po nejdražší, tak mám už rok na seznamu kabelku Vitello Daino od Prady a stále jí nemám. Možná je na čase porušit pravidlo a konečně jí koupit. btw: taky se snažím nepodléhat trendům, takže mám na wish listu klasické věci jako trench coat, kvalitní černé kozačky, ''pánský'' oblek atd...:)

    OdpovědětVymazat
  21. Když mohu, také si nechám čas na rozmyšlenou:)Přemýšlím k čemu věc budu nosit, jestli takovou barvu náhodou už nemám...a také si musím jednoznačně určit jakou má daná věc barvu, protože mám doma pár věcí a nedokážu identifikovat jaká je to přesně barva, třeba jedny kalhoty mám v barvě něco mezi šedou a béžovou, takže se skoro k ničemu nehodí:/
    Nejkrásnější totiž je, když si něco vybereš a pak na to třeba týden pořád musíš myslet - to je ta pravá věc:)

    OdpovědětVymazat
  22. ja v poslednej dobe presvedčujem samu seba, že schudnem z 38 na 36 alebo menej, takže teraz nejdem nič kupovať, aby to potom na mne neviselo. To ma motivuje si ako tak nič nekupovať:D + ešte, radšej si spíšem, čo fakt chcem kúpiť cez výpredaje ako potom bez zmyslov nakúpiť hlúposti ako minulý rok. To som sa vtedy tuším 2-3 mesiace nezastavila.

    OdpovědětVymazat
  23. Já už takhle nakupuji několik let, občas si pořídím nějaký trendy kousek, ale musí mi opravdu padnout do oka.
    Já teď pořád investuji do vybavení bydlení, někdy jsou to maličkosti, ale to je to, co dělá domov domovem.
    To vínové tričko vypadá moc hezky. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Mne vetsinou zkroti to, ze nejaky kousek se k mne opravdu nehodi, opravdu nehodi:) Hrozne jsem k Vanocum chtela vojensky kabat a cvockovane biker boots, i kdyz ta kombinace sama o sobe zni desive, nechtela jsem je nosit soucasne. Vcera jsem si boty zkousela a proste k mne nejdou, ale vubec, nevypadaji na me dobre. Dnes jsem zazila neco obdobneho i s kabatem, za prve ma velikost mi byla velka a vubec nesedel k me postave. Takze jsem se opet presvedcila, ze me telo si nenecha nic diktovat a to ani od soucasnych trendu:)

    Jinak maskacovemu vzoru odolam take velmi rada.:)

    OdpovědětVymazat
  25. Také se snažím kupovat jen nutné oblečení, ale občas se prostě neudržím :D Ale hlavně nemám ráda, když se někdo drží jen trendů a nenosí to, co se k němu hodí.

    OdpovědětVymazat
  26. Já nad tím vždy tak moc přemýšlím, že nakonec nic nekoupím :( Hlavně v poslední době se mi nakupování moc nedaří. I když, z posledního nákupu mám obrovskou radost. Koupila jsem si kabelku, kterou jsem si vyhlídla už v létě a tehdy strašně litovala, že jsem ji tam nechala. K tomu jsem ještě pořídila džíny ve slevě a pár doplňků ve slevách v H&M, včetně ear cuffu, který jsem moc chtěla jen za 2OKč ;D
    Určitě je nejlepší si vždy pořádně promyslet, jestli se ti bude daný kousek hodit nebo ne. Hlavně, když bydlíš v Praze, a tak si pro něj můžeš dojít třeba druhý den, to musí být super!
    Ta trička vypadají hezky :)

    OdpovědětVymazat
  27. Téda, připadám si jako bych ta pravidla psala já! Přesně takhle teď uvažuju já když nakupuju :) Vždy jsem si impulzivně koupila nějakou věc, která byla hot, vypadala dobře ale můj styl to nebyl a nakonec zůstala v šatníku bez jediného vyvenčení.. investuji teď víc do basic věcí které se nikdy neztratí a mam radost z uřetřených peněz :))
    Niki

    OdpovědětVymazat
  28. Mám to úplně stejné :) Poslední dobou v mém šatníku převažují basic trička a tílka a spousta jednoduchých svetříků :).Snažím se oblečení oživovat výraznějšími doplňky, což je teď momentálně věc, za kterou utratím nejvíc :D
    Souhlasím s tím, že je lepší si dopředu všechno promyslet, aby člověk nakonec nezjistil, že má něco, co vlastně ani nevyužije...

    OdpovědětVymazat
  29. dá se říct, že u mě v nákupech teď taky převládá hlavně kosmetika. Ale jsem toho názoru, že právě impulzivní nákupy jsou ty ze kterých máme největší radost :)

    OdpovědětVymazat
  30. Skvělé Veru :-) Oblečení už máš určitě dost a do kosmetiky se vyplatí investovat ;-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig