czech lifestyle blog

úterý 8. července 2014

Summer essentials


Inspirovala jsem se u Rendy a rozhodla se také sepsat článek o mých letních nezbytnostech. Snad se vám bude líbit, třeba vás v něčem inspiruji a budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete, bez čeho se v létě neobejdete vy!
DSC_9724

Co na létě miluji ze všeho nejvíce je cestování! Minulé prázdniny jsem strávila nezapomenutelný měsíc na kurzu angličtiny v Londýně a letos mě čekají dva týdny na kurzu španělštiny v Barceloně, takže pokud máte nějaké tipy na zajímavá místa, jídla, podniky, obchody,.. sem s nimi!

DSC_9722

Během léta je také konečně spousta času na knížky. Tyhle čtyři mám v plánu přečíst co nejdříve. Životopis mé milované Audrey Hepburn, oddychová The Devil Wears Prada, tak trochu filosofická 59 vteřin a můj oblíbený Remarque a Tři kamarádi.

DSC_9725

Z čeho mám velikou radost je tato Canon legria mini kamerka (kupovala jsem ji tu) a už se hrozně těším, až s ní budu natáčet například v Barceloně a nebojte, o videa se určitě podělím. Navíc i skvěle fotí, takže s sebou nebudu muset pořád tahat zrcadlovku.

DSC_9692
DSC_9713

Bez čeho se ještě neobejdu? OVOCE! Miluju vodní meloun a klidně bych ho mohla jíst denně kila. Navíc v horku skvěle osvěží a hydratuje. Na Bali jsem si zamilovala kokosovou vodu a protože čerstvé kokosy v Praze bohužel neseženu, tak piju aspoň tu v plechovkách od Pure Coco (koupíte tu), která neobsahuje nic jiného, než čistou 100% kokosovou vodu z Filipín. A na druhé fotce je mé nejoblíbenější smoothie, které si dopřávám skoro každý den. Mražené banány, jahody, kousek broskve a kokosové mléko Alpro.

DSC_0258

A posledním bodem je běhání. V poslední době jsem mu přišla na chuť a tak jsem ráda, že už je konečně hezké počasí na to opustit pás v posilovně a vyběhnout ven! Určitou zásluhu na tom jak mě běh začal bavit, připisuji ze značné části i těmto úžasným teniskám Faas 600 od Pumy, které si mě získaly tím, jak jsou lehounké, neskutečně pohodlné a dokonce miluji jak jsou super barevné!

A v tomto týdnu se tu ještě objeví článek o letních kosmetických nezbytnostech, takže jak se říká "stay tuned" ;)
 mějte se krásně
xx

SHARE:

27 komentářů

  1. Mlady kokosy sezenes na Sape :)

    OdpovědětVymazat
  2. můžu se zeptat v jakém přístroji si děláš to smoothie? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čerstvé kokosy seženeš v Sapě, jsou výborné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tři kamarádi je má nej knížka!
    Užívej Barcelonu. Závidím :)

    OdpovědětVymazat
  5. kde se prodává to kokosové mléko?:)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké, to kokosové mléko bych chtěla zkusit, protože miluji ovoce tak si s tím mlékem něco udělat :-) Také máme článek o mých letních nezbytnostech ale v oblasti oblečení a ještě budu psát o kosmetice :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Taky bych mohla jíst vodní melou po tunách, až se za to stydím, jak zanedbávám ostatní ovoce :-D teď u mě proste jede klasika, meloun, meloun, meloun, jahody, borůvky a konec :-D běhání jsem si v posledních měsících taky zamilovala, občas si ale připadám tady u nás na vesničce jako šílenec :-D moc se těším, až nám budeš psát dojmy ze Španělska, já jsem zatím byla jen na jihu při pobřeží, ale Barcelona mě taky láká :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky :) kokosové mléko jsem si ted poprvé pořídila také, ale ještě jsem ho k ničemu nevyužila. Vzala jsem si trubka jen jedno, tak musím promyslet k čemu ho využiji =D Jinak já si ted koupila na dovolenou L.A Candy od Lauren Conrad, slyšela jsem na to samou chválu tak jsem teda zvědavá, snad se mi to bude líbit. Kurz španělštiny Ti moc závidím, pořádně si to užij ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Tři kamarádi je fantastická kniha:)) Barcelonu Ti moc závidím, pořádně si jí užij!

    OdpovědětVymazat
  10. Super "seznam" už se těším i na ty kosmetické letní potřeby. :)

    OdpovědětVymazat
  11. vodní meloun miluju a běhat se také snažím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pure coco je nejlepsi! Ale je pravda, ze neznam skoro nikoho, komu by to chutnalo :)

    www.thetasteofviolet.com

    OdpovědětVymazat
  13. Remarque je i můj oblíbený, hlavně Vítězný oblouk :)
    A na videa/fotky z Barcelony se moc těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten si také musím přečíst! Já zbožňuji Nebe nezná vyvolených

      Vymazat
  14. po tomto poste som dostala obrovksú chuť si spraviť smoothie! mňam :) uži si Barcelonu!

    OdpovědětVymazat
  15. Ta kamerka je super!:) a tiše ti závidím tu cestu do Španělska :)

    OdpovědětVymazat
  16. Úžasné fotky a opravdu skvělý článek! Já mám tvůj blog hrozně ráda:))) Každý článek je uplně jiný ale pokaždé super ultra zajímavý:D a ta Canon kamerka vypadá hodně zajímavě:) začínám o ní hodně uvažovat:) nezukázala bys nám nějaké fotky jak fotí (popřípadě i videa)?:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je krásný komentář, moc ti za něj děkuju :) na kamerku plánuji fotit a natáčet Barceloně, takže určitě fotky uvidíte i na blogu :)

      Vymazat
  17. Barcelona je úžasná celá. Ze všech míst, kde jsem kdy byla se mně líbila nejvíc. Nevynechej obří tržnici La Boqueira, kde si můžeš koupit od stáhnutých ovčích hlav přes vegetariánský oběd až po nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Bezvadný je taky výšlap na kopec Montjuic (nebo se tam dá vyjet lanovkou), kde je zbytek hradu, futuristická Torre Calatrava věž, muzeum Miróa a super výhled na moře, kde jsou zakotvené lodě. Co se týče Gaudího, tak Casa Batlló a Casa Mila, samozřejmě Parc Güell, kde se dá koupit od potulnejch prodavačů spousta "Gaudí ještěrek" (dobrý dárek pro babičku, aka magnet na lednici) a Sagrada Família. Nahoře ve věžích jsem nebyla, ale interiér, ač nedostavěný je i tak super, zvlášť varhany a mozaiky v oknech.
    Co je taky super, že se dá metrem dojet až skoro k moři. Ptala jsem se lidí, co už v Barceloně byli, jestli se tam dá koupat, když je to u města a někteří trochu ohrnovali nos, ale bylo to úúúúplně na pohodu. Akorát bacha na batohy, hodně se tam krade.
    Z muzeí jsem stihla zajít do MACBA, Museu Picasso, Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí. Poslední zmíněné bylo nejvíc super, jelikož se mi hodně líbí primitivní umění a s holkama jsme si ho užily mnohem víc, než třeba Picassa (na kterého jsme stály přes poledne 2hod forntu, protože bylo první pondělí v měsící, kdy spousta muzeí má vstup zadarmo).
    Poslední místo, co bych ještě doporučila je L'Aquarium de Barcelona. Obří chobotnici jsem sice neviděla, ale spousta jiné podmořské havěti mi to vynahradila.
    Uf. Tak snad se ti tam bude líbit.
    Měj se a směj se

    OdpovědětVymazat
  18. doufám, že si Barcelonu náležitě užíváš :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig