czech lifestyle blog

úterý 15. července 2014

Barcelona photo diary #1

DSC_9751
pohoda na letišti před odletem

Pokud mě sledujete na některé ze sociálních sítí (Facebook/Instagram/Ask), pak už určitě víte, že jsem se vypravila do Barcelony na dvoutýdenní kurz španělštiny. V Barceloně jsem nikdy předtím nebyla, takže jsem se těšila neskutečně!Už teď mohu říci, že Barcelona je opravdu krásná, zdejší architektura je úžasná, počasí je skvělé a všichni jsou moc milí a veselí plus španělština je podle mě jeden z nejhezčích jazyků. Dnes mám pro vás tedy první várku fotek.
(fotím na Nikon D90, iPhone a Canon legria mini)


NEDĚLE
Přiletěla jsem v neděli odpoledne, takže jsem jen hodila věci na pokoj a šla se projít po okolí mého ubytování. Koupila jsem si čerstvé ovoce a asi po dvou minutách chůze jsem objevila super organické bistro/restauraci, o kterém více napíši v článku s tipy na podniky, kde se najíst.
Pak jsem ještě chvíli bloumala uličkami a obdivovala místní architekturu. Na posledních dvou fotkách je krásná vstupní chodba domu, ve kterém tu bydlím.

IMG_4954
Barcelonské letiště
IMG_0029
ubytování
IMG_0036
IMG_0041
IMG_0050
IMG_0054

IMG_4958
IMG_4959
IMG_4984
IMG_4987
IMG_0058
IMG_4991
________________________

PONDĚLÍ
V pondělí ráno mi začala škola. Mám 4 hodiny denně, takže i na objevování města mi zbývá spoustu času. Napsali jsme si rozřazovací testy a do vyučování mi zbývala ještě hodina, takže jsem si zašla pro dávku kofeinu, trochu prošla okolí a zamířila zpět do školy. Odpoledne jsem se vydala najít známou tržnici "La Boquería", kde jsem si dala skvělý ananasový fresh a čerstvý meloun. Určitě mám v plánu se tam ještě vrátit a pořádně si ji projít. Pak už jsem si jen užívala sluníčka, dala si můj oblíbený frozen yogurt, který jsem si zamilovala minulé léto v Londýně, koupila si na večeři sushi a pak už celá uchozená padla do postele.

IMG_5050
IMG_5048
IMG_5043
IMG_5042
IMG_5026
IMG_0068
IMG_0072
IMG_0076
IMG_0078
IMG_0081
IMG_0082
IMG_5060
IMG_5069
IMG_5079
IMG_5083
IMG_5096
IMG_5101
IMG_5105
IMG_5108
________________________

ÚTERÝ
V úterý po škole jsem měla v plánu podívat se trochu po obchodech a najít nějaké dobré místo, kde se naobědvat. Nejdříve jsem tedy navštívila Topshop, kde jsem si nakonec koupila dvoje jeany. Pak jsem narazila na úžasnou vegetariánskou-veganskou restauraci(také o ní více napíši v článku o rest.), kde jsem si vystála chvilku frontu na stůl, ale stálo to za to, papardele s grilovanou zeleninou byly výborné. Spokojená a najedená jsem ještě zašla do Zary a Manga. V zaře jsme si zkoušela dvoje boty (na fotce), ale z těch černých mě cca po deseti vteřinách rozbolely nohy a ty bílé se mi na noze nelíbily, takže pro vás mám alespoň selfíčko z kabinky;D Pak jsem se ještě prošla kus po ulici La Rambla, opět si dala frozen yogurt, koupila si k večeři nějaké ovoce a zeleninu a večer plánovala místa, která musím navštívit.

IMG_5147
IMG_5149
IMG_5150
IMG_5177
IMG_5182
IMG_5187
IMG_5188
IMG_5197
IMG_5198
IMG_5202
IMG_5209
IMG_5214
IMG_5216
IMG_5217
IMG_5227
IMG_5229

mějte se krásně!
besitos


SHARE:

36 komentářů

  1. ó můj bože :) To jsou dobrůtky!

    OdpovědětVymazat
  2. nááádhera! a Very úúússměv! užívej si Barcelony :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tolik fotek a krásných, to se mi líbí :) Mňam to jídlo, to nám tady zase děláš chutě :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotky, všechno zní tak lákavě. V Barceloně jsem ještě nebyla ale určitě se tam někdy v budoucnu chystám, budu ráda i za tipy :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Super fotky, len si užívaj! :)
    http://klaudiaduranova.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Barcelona je nadherna, letos tam jedu pristi tyden po treti, ale spanelstina se mi moc nelibi, ucila jsem se ji dva semestry a proste mi k srdci nejak neprirostla :) urcite ale ted navstivim topshop taky!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak z tohohle deníčku jsem nadšená, to budu bedlivě sledovat :) o Enferexu jsem totiž také přemýšlela, možná bych si tam udělala rovnou zkoušky, takže jsem zvědavá jak ty budeš spokojená :) moc si to tam užívej! Nikol

    OdpovědětVymazat
  8. Krasne fotky, jak jsi spokojena s Canonem Legria mini?
    Uzivej,
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj K., jsem spokojená moc, je super i na focení což se hodí když se mi nechce tahat se zrcadlovkou :)

      Vymazat
  9. Super fotky a moc se těším na tipy a další článek z Barcelony:)) tvoje fotky mě vždy hrozně baví:) a jelikož tě zase tak dlouho nesleduji, tak jsem dnes poprvé viděla tvůj obličej:D což je docela vtipný:D Ale jsi fakt krásná a máš boží vlasy:))

    OdpovědětVymazat
  10. Moc Ti to na fotce sekne :) jinak Barcelona je nádherné město doufám, že se tam jednou vrátím. Jinak mě zajímá kolik umíš jazyků?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju<3 umím anglicky, španělsky a trochu italsky :)

      Vymazat
    2. Vůbec není za co! :) Páni tak to je pěkná zásoba. :)

      Vymazat
  11. Muzu se zeptat, od koho jsi jela na tento kurz? Student agency? Jinak jidlo vypada dobre, a ty cerne boty jeste lip! Skoda, ze jsou nepohodlne :(

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělé, tyhle články hltám jedním dechem a strašně mě baví!
    Vlastně jsem ti ještě ani nenapsala, jak moc jsem ráda, že ses začala "ukazovat" celá, jsi totiž strašně hezká :)
    Do Barcelony bych taky chtěla, ale na prvním místě je teď měsíc v Paříži, kam se už nemohu dočkat.
    Měj se Verunko hezky a užívej! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj markétko, moc ti děkuju za komentář:) Paříž je dokonalá! také si ji moc užij :)

      Vymazat
  13. To je fakt krásný, všechny ty byty, hrozně bych je chtěla všechny projít zevnitř! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné fotky Veru!
    Už se taky nemůžu dočkat, a na článek s tipy na restaurace se moc těším, bude se hodit :) A když tak vidím ty krásné věci v obchodech, měla bych si stranou odložit víc peněz :D

    OdpovědětVymazat
  15. To je super! Moc by se mi líbilo také jet někam na letní školu, být v krásném městě a učit se jazyk, to je prostě paráda! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Juchuu konečně cestovatelské fotky :) A musím souhlasit s holkama nade mnou, jsem taky ráda, že ses "začala ukazovat" a určitě v tom pokračuj! ;) Měj se báječně a foť, foť, foť!

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  17. Hned bych si dala ten jogurt a džus a těstoviny a meloun a ach, všechno, Verčo!
    Woooo!
    A z těch bot mě bolí nohy jen při koukání. ; D

    OdpovědětVymazat
  18. tak na tyhle články z barcelony se od tebe těším :) krásné fotky a sluší ti to ;)

    OdpovědětVymazat
  19. vypadá to tam krásně, a to jídlo :)

    OdpovědětVymazat
  20. Barcelona je skvělá, užívej! Jen mě překvapuje, že se jedeš učit španělsky právě tam, kde se mluví katalánsky :-))

    OdpovědětVymazat
  21. Já byla zatim v Barce se školou asi tři roky zpátky a strašně ráda bych se tam podívala znova <3 ten trh s ovocem byl úžasnej:) a na tom selfíčku ti to sluší hrozně :))

    OdpovědětVymazat
  22. Krýsnýý fotky! Užívej si i dál. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Teď jsem prožívala obrovskou nostalgii. Barcelona je město s neskutečnou atmosférou, moc si to tam užij! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tvoje cestovatelský články mě Veru hrozně baví :) V Barceloně jsem sice už byla 3x, ale stejně bych se tam neměla odvahu vypravit sama! Loni jsem v jazykový škole v Anglii zažila ve večerních hodinách trable s host family (když jsem se vrátila po škole pozdě večer domů, měla jsem kufr beze slova před domem), že jsem byla neuvěřitelně ráda, že mám s sebou kamarádku:D) A letos jsem si jí s sebou radši vzala taky. Takže Tvojí odvahu moc moc obdivuji!!! :) Na podzim mě čeká Barcelona taky, jen na dovču a strašně si to budu užívat, už se nemůýu dočkat :) Měj se tam krásně a těším se moc na další články a fotky.

    OdpovědětVymazat
  25. Ach Barcelona je prý dokonalé město. Mamka se odtamtud vrátila naprosto nadšená. Pořád mi básnila o ovocných trzích, kde člověku přechází oči a nemůže si vybrat, na teré smoothie se dívat první :D a natož když dojde na to si nějaké vybrat :D
    Četla jsem kometnář od Gabči...já Tvůj blog sleduji už docela dlouho a také vidím celý Tvůj obličej poprvé :D , jet o hrozně milé :)

    OdpovědětVymazat
  26. miluju tyhle virtuální výlety! :)) :D

    OdpovědětVymazat
  27. Mám dotaz - odkud je ten super kryt na telefon? Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, nakonec jsem ho našla na etsy.com na ebay jsem našla podobné. Ale tento je víc šik :) Už je na ceste modrej bude dobrej! Díky za inspiraci.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig