czech lifestyle blog

pondělí 22. září 2014

Cosmetic favourites 15.

DSC_9674

Dnes mám pro vás spousty tipů na skvělé produkty. Poté, co jsem se více začala zajímat o to co jím, jsem také začala věnovat více pozornosti co obsahují kosmetické produkty a momentálně mohu trávit hodiny například na stránkách biooo, feelunique v sekci organic a na naturisimo,  kde mám pocit, že potřebuji snad všechno!

DSC_9673

Lush - karma kream
Momentálně můj nejoblíbenější a nejpoužívanější krém na ruce. Jako všechny Lush produkty, i tento má krásnou vůni a to především díky obsahu pomerančové vody a mandlového oleje. Mažu si s ním ruce hlavně na noc a ráno je mám nádherně jemné. Plusem je také fakt, že se krém velmi rychle vstřebává.

DSC_9675
DSC_9676

Jason - deodorant
Dlouho jsem se poohlížela po nějakém čistém přírodním deodorantu, hlavně mi šlo o to, pořídit si nějaký bez hliníku. Velmi doporučuji přečíst si tento článek. Ze všech nabízených jsem si nakonec koupila ve zdravé výživě tento od značky Jason a musím říct, že jsem s ním moc spokojená.

"Hlavní účinnou látkou jsou výtažky z čajovníku, které mají výborné antibakteriální a antiseptické schopnosti a současně pečují o jemnou pokožku podpaží. Čajovník v kombinaci s extraktem z grepových jader a levandulovým olejem spolehlivě zmírní pocení a zároveň eliminuje vznik zápachu. Díky nulovému obsahu parfemace je deodorant vhodný i pro tu nejcitlivější pokožku náchylnou k častému podráždění a alergiím."

DSC_9678

ESI - propolisový balzám na rty
Já a balzámy na rty, to je kapitola sama o sobě. Mám jich snad desítky a v každé mé kabelce najdete minimálně dva. Tento obsahuje samé skvělé pečující látky, jako například ricinový olej, bambucké máslo, jojobový olej a propolis. takže rty skvělé chrání a vyživuje.

DSC_9681

Saloos - regenerační obličejový olej
Před pár týdny se mi trochu zhoršila pleť v oblasti brady a spánků, takže jsem vytasila do boje s tímto olejíčkem. Je určený na mladou a problematickou pleť, zabraňuje tvorbě zanícených míst, dezinfikuje a má antiseptické a antibakteriální účinky. Olejíček jsem vždy na noc vmasírovala do vlhké pleti a musím říci, že po pár dnech používání se pleť opravdu výrazně zlepšila, teď ho ještě občas použiji a střídám s rakytníkovým olejem, zobu zelený ječmen a jednou za týden použiji masku od Neutrogeny a pleť je zase v pořádku.

DSC_9684
DSC_9685

Dr Bronner's magic - organic fair trade hand sanitizing spray
Konečně dezinfekce na ruce, která krásně voní!

DSC_9680

Pure dead sea - tělové mléko
Mazání se tělovým krémem před spaním patří už mezi takové mé "beauty rituály". Před nějakou dobou jsem dostala příležitost vyzkoušet tělové mléko od značky Pure dead sea. Je bez SLS, SLES a bez parabenů. Neskutečně krásné voní, hned se vstřebá a obsahuje několik mých oblíbených ečujících olejů (avokádový, olivový, měsíčkový,..) Pokožku mám po něm nádherně provoněnou, hebkou a hydratovanou.

"„Látky SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate) obsažené v tekutých mýdlech, gelech a šamponech, kůži výrazně vysušují a umožňují jiným toxickým látkám proniknout mnohem hlouběji, než by je pustila přirozená ochranná bariéra,“
(Anna Strunecká v knize Doba jedová.)


DSC_9683

Desert essence - malinový kondicionér
Tuto značku jsme objevila nedávno, ale už jsem si ji zamilovala. Pořídila jsem si i kokosový šampon a určitě víte, že kokos a maliny já můžu v jakékoli podobě. Oba produkty se hned zařadily mezí mé oblíbence. Vlasy mám po nich nádherně lesklé, na dotek hrozně příjemné, posilněné a tak voňavé!

Používáte přírodní/bio kosmetiku? Pokud ano, jaké jsou vaše oblíbené produkty?



SHARE:

25 komentářů

  1. Z přírodní kosmetiky jsem ještě nezkoušela nic, ale hodně Tvých zmíněných produktů mě zaujalo :). Určitě si přečtu ten článek o hliníku
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, o bio deodorantech jsem si taky hodně četla a silně uvažuji o koupi. Jen by mě zajímalo, jak moc účinný je třeba konkrétně tento? Nemohla bys později třeba napsat, jak jsi s ním spokojená? Děkuji, E. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem s ním moc spokojená, podle mě je účinkem srovnatelný s deo od Biodermy nebo Adidasu, které jsem doteď používala :)

      Vymazat
    2. Mě by to taky právě zajímalo, používám Rexonu ale chci přejít na něco bez hliníku, jenže se bojím, že sice bude deodorant netoxický, nicméně míň účinný, protože se dost potím :/

      Vymazat
  3. Já jsem také ujetá na přírodní a bio kosmetiku, ale v péči o obličej se teprve hledám a zkouším co mi sedne. Momentálně používám bio mandlový olej a bio bambucké máslo, bála jsem se, že mě to ucpe, ale zatím v pohodě :-) Na vlasy jedině kosmetiku Live clean nebo Nude, ale zaujal mě ten malinový kondicionér, na tuto značku určitě kouknu :-) Na tělo miluji solný peeling s olejem od Balei ( na Baleu překvapivě super složení ), másla Alverde a nově citrusové mléko od Weledy. Na ruce mi stačí krémy od Alterry z Rosmannu :-) Děkuju za super tipy, na některé se určitě podívám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    napiš prosím, kde se dá koupit ten deodorant Jason, vypadá super, určitě bych ho chtěla vyzkoušet.
    Děkuji moc za odpověď
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. najdeš ho například na biooo.cz nebo v Country Life :)

      Vymazat
  5. Ahojky, dnes uz teda napsat musim:-). Jinak jsem pravidelny a tichy ctenar. Bioo je taky moje zavislost:-). Jeste z tech u nas dostupnych kosmetikasuperfoods.cz taky same skvele veci. Deodorant kupodivu mi staci od weledy i kdyz ostatni veci mi moc nesedli. Ale co je bomba 100%pure. Mam teda jen sampin a sprch penu a lepsi jsem zatim nemela. Ach ta jejich vune:-).na desert essens si brousim drapy:-), moc rada sem k tobe chodim cikupka

    OdpovědětVymazat
  6. Olejíček od Saloos, přesně ten co máš ty mám už na wishlistě pěkně dlouho a chci si k němu pořídit ještě konopný balzám, též od Saloos.. Takže po tvém článku se ještě víc těším!

    www.katerina-f.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem začala uvažovat nad přírodními deodoranty. Přírodní kosmetiku mám velice ráda, nejvíce Saloos a Hádka.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že by se mi asi hodně hodil ten olejíček Saloos. Je vážně tak moc fajn? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyhle články jsou mé oblébené :). Nedávno jsem si od ESI koupila zubní pastu a jsem také spokojená. Je to moje první přírodní pasta, tak to byl trochu šok, zase tolik nepění.. ale jinak je fajn :). Taky ještě používám kokosový olej na vlasy, asi 20 minut před umytím vlasů ho vetřu do suchých vlasů a nechám působit a potom umyju. Je to vážně rozdíl, vlasy jsou krásně vyživené :)

    OdpovědětVymazat
  10. používám především přírodní kosmetiku, a mám o ní i blog :) mezi mé oblíbené produkty patří šampony od Alverde /žluté víčko a ten neurální sensitive/ poté mám ráda balea pečující sérum profesional, a loccitane 20%bambucké máslo kondicionér ale ten není tak přírodní :)
    make up jsem měla sypký od Lily Lolo a Alverde, a řasenku mám od alverde z limitky a je skvělá, mám ji už dlouho a pořád krásně maluju, řasenkou od Lily Lolo jsem se dost zklamala, rtěnky od Dr.hauschky jsou božské :) a je toho mnohem víc,
    doporučuji ti kosmetiku 100%purem budu jí také objednávat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Používám téměř výhradně přírodní kosmetiku a to i tu dekorativní...Nepoužívám vše vysloveně organic a s certifikátem, ale pečlivě zkoumám složení jednotlivých výrobků a podle toho vybírám...Miluju značku Antipodes, Pai, Ren, Balance Me, na vlasy John Masters, Rahua, Living Nature, Faran..Jen k tomu deodoratntu jsem se stále neodhodlala, ale sátle pátrám...Kdyby jsi měla chuť, tak o vše píšu na svém blogu, tak se můžeš mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  12. Také pomalu přecházím na přírodní kosmetiku, sice ne u všeho, ale zatím se držím pravidelně u pleťového krému a šampony používám bez sulfátů a viditelně to vlasům prospívá.
    Díky za inspirační článek. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, pekny clanok ;) ja sa taktiez snazim vymenit postupne vsetko za prirodnu kozmetiku. Jednoznacne odporucam dekorativku Lily Lolo, laky SPAritual, plet a telo SpeziaOrganics, v Prahe mrkni na brana k detem, maju aj eshop aj klasicky shop a zaujimavy vyber ;) s pozdravom P.

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělý článek !

    http://keepingupwithfashionandcosmetics.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek. Tohle mě přesně poslední dobou baví a zajímá, takže se ráda inspiruji k nákupu dalších produktů. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten deodorant vypadá dobře :) chci se jen zeptat, jestli nedělá fleky na oblečení?

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, já a moje mamka v Praze navševujeme ajurvédského doktora a ten například dopororučuje tělo (večer) mazat sezamovým olejem. Sice chvilku trvalo, než jsem si zvykla na tu vůni, ale můžu jenom doporučit. :)

    OdpovědětVymazat
  18. že bych si vyloženě potrpěla na bio kosmetice se říct nedá, protože mám spoustu oblíbených produktů, které obsahují asi i spoustu svinstev - ale vyhovují mi :) každopádně sem tam po "těch lepších" produktech sáhnu a například značku Desert Essence mám v hledáčku už hodně dlouho.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig