czech lifestyle blog

pondělí 27. října 2014

Fitness talk

veronikad
Ohledně mého cvičení mi stále chodí spoustu dotazů a emailů, takže jsem se rozhodla vše sepsat do jednoho článku.


Převládá u mě převážně cardio, protože posilování mě upřímně moc nebaví, ale vím, že ani to se nesmí zanedbávat, takže ho cvičím většinou podle kratších youtube videí, které v článku také všechny zmíním.

Co tedy cvičím nejčastěji?

1.FITBOX
Jednoznačně můj nejoblíbenější sport. Chodím na skupinové lekce a neskutečně mě baví a nabíjí energií. Skvěle se u něj odreaguji, vymlátím a jelikož vždy posledních 15 minut posilujeme, tak i zpevním svaly.
IMG_0256IMG_0065

2.BĚH/RYCHLÁ CHŮZE
Aspoň dvakrát do týden se také snažím jít běhat, pokud je hezké počasí, tak ven a pokud ne, nevadí mi pás v posilovně. Běh střídám s rychlejší chůzí a na pásu také s chůzí do kopce, při které skvěle posilujete hlavně hýžďové svaly. Dat ass.
IMG_3666IMG_1990

IMG_1927

3.TENIS
Konečně jsem se také po několika letech vrátila k tenisu. Poslední dobou jsem začala chodit dvakrát týdně a baví mě čím dál více!
IMG_2580

4.POWER PLATE
Power plate mám volně k dispozici ve fitku, kam chodím. Nejlepší je si pro začátek zaplatit lekce s trenérem, který vám ukáže spoustu cviků a jak je správně provádět.Během třiceti minut se pořádně zapotíte a procvičíte všechny svaly v těle.
IMG_1034

5.JÓGA, PILATES
Jednou týdně se také snažím zajít si pořádně protáhnout tělo a to buď na józe, nebo na pilates. Vyzkoušela jsem i aerojógu a rozhodně ji doporučuji. Ráda bych také brzy vyzkoušela bikram jógu. Máte s ní někdo zkušenosti? No a když se mi nechce do studia, tak si ráda zacvičím podle nějakého videa z youtube, například od Tary Stiles.
IMG_7596IMG_8533

6.POSILOVÁNÍ
Jak už jsem psala, moc mě nebaví, ale i přesto si na něj čas najdu. Buď zajdu na skupinovou lekci ve fitku nebo si vezmu pár mých oblíbených cvičících pomůcek a zaposiluji si tak 15 minut zaměřených hlavně na břicho a zadek. Za sebe hodně doporučuji aplikaci od Nike, Nike training. 
IMG_8327
IMG_9266

7.KAYLA ITSINES
Před třemi týdny jsem začala cvičit podlé BBG (bikini body guide), což je cvičící plán na 12 týdnů s přesně danými cviky na pondělí, středu a pátek, které ještě prokládáte během či rychlou chůzí tak 2x týdně, od Kayly Itsines. Plány najdete k zakoupení zde. Až skončím dvanáctý týden, zřejmě se tu ještě zmíním o tom, jaké mělo cvičení výsledky. Vy určitě koukněte sem, na úžasné proměny.

8.TANEC
Múj nejoblíbenější typ pohybu vůbec. Už jsem vyzkoušela skoro vše, od r'n'r, přes disco dance, street dance, hip hop, r'n'b, ladies sexy dance (:D), reggaeton a posledni dva roky jsem zakotvila u dancehallu. Hodiny tance jsou pro mě skvělým odreagováním, zábavou a koníčkem a vždy se na ně neskutečně těším.


VIDEA
má oblíbená na posilování břišních svalů:


hýždí:


nohou:

rukou:

stretching:

cardio:


a na závěr ještě příklad mého cvičení:
pondělí - tenis, dancehall, Kayla BBG 
úterý - fitbox
středa - tenis, Kayla BBG
čtvrtek - rest day
pátek - Kayla BBG
sobota - rest day
neděle - běh

Pokud máte nějaké otázky, ráda na ně odpovím v komentářích
SHARE:

22 komentářů

  1. Veru, super clanek a diky za inspiraci. Obdivuji te, ze toho zvladas tolik, ale je fakt, ze na vejsce jsem mela vice casu na cviceni. Ted se mimo tancovani jednou tydne snazim alespon 2x tydne posilovat+jogu a jednou tydne behat nebo si dat prochazku ostrejsi chuzi. Ale chtela bych se vratit k bo-su a urcite vyzkousim Kayla BBG. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja dekuju :) bosu je super, take bych ho rada cvicila intenzineji :)

      Vymazat
  2. Verun skvělý článek! Mě by moc zajímala místa kam chodíš a která by jsi doporučila. :) jsem v Praze krátce a určitě bych byla vděčná za nějaké typy :) děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. SKvělý článek, budu se těšit na článek o cvičení s Kaylou :). Díky za tipy
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj! Mám dotaz který je trochu mimo hlavnímu obsahu článku, ale musím se tě zeptat. Chápu že to třeba nebudeš chtít sdílet, ale zaujalo mě, že si dělala rokenroll, jelikož já donedávna taky. Dělala jsem DFS v cheerskách a později falconkách, co si dělala ty? A neprozradila by si i jméno partnera/formaci? :D
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, já ho tancovala asi před deseti lety, takže bohužel už si žádná jména nepamatuji..

      Vymazat
  5. S Kaylou ted cvicim take, jsem ve 4. tydnu. Ty jeji promeny jsou uzasne, nejsem si jista, ze to bude i u me takovy rozdil, ale kdyby aspon kousek, budu rada;)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěknej článek, to já zase raději posiluju než kardio :)
    a můžu se zeptat jak dlouho běháš ?

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, poslední dobou hodně hledám, co by mě bavilo, a prozatím na pomyslném žebříčku vedou bosu, twerk, plavání nebo jóga, přesto mi přijde, že pořád nemám čas.
    Proto bych se chtěla zeptat; z výčtu aktivit, co jsi zde uvedla, kolik doopravdy stíháš praktikovat v průběhu týdne? Nechce se mi věřit, že všechno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. twerk bych také ráda zkusila :) a jak kolik doopravdy stíhám praktikovat? na konci článku je můj týden vypsaný :)

      Vymazat
  8. Super článek Verunko, vezmu si z něj inspiraci. Užij si poslední noc v Berlíně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkně nabytý týden :) O Kayle už jsem něco málo, ale těším se na článek!! :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  10. A tancuješ doma? Nebo chodíš někam na lekce? :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek! Je obdivuhodné, že toho zvládáš tolik! Já momentálně cvičím také BBG a mám co dělat, abych zvládla alespoň dva workouty týdně plus teda alespoň jednou něco jiného - běh, yoga, chůze,... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek,nechápu,jak to stíháš :-) jaké cvičení funguje nejlépe na "bůčky"? :-D Míša

    OdpovědětVymazat
  13. Moje mamka je sice fitness instructor, ale já lásku k pohybu nepodědila :D Jediné co mám opravdu ráda je tanec, tak chodím na swing :)

    OdpovědětVymazat
  14. Verunko, nepřipsala bys přímo doporučení na místa, kam tohle všechno chodíš cvičit? Jsem nově přestěhovaná do Prahy a přesné tipy by mi udělaly radost.
    Především fitbox + jóga. Ale taky to tancování.

    Kdybys měla chvilku, děkuji! A jsi super žena. :) H.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky, já bych taky ráda někam na jógu v Praze, nejlépe Praha 5-Anděl, ale není podmínkou :-) Kdyby se našla parťačka, bylo by to SUPER :-)

    A holky, nezkoušely jste někdo balet pro dospělé?

    OdpovědětVymazat
  16. Chtěla jsem se zeptat, zda nema někdo kaylu koupenou a byl by ochoten se s ni podelit. Strasne moc bych to chtela zkusit, ale bohuzel si to nemuzu dovolit.
    Děkuju

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig