czech lifestyle blog

středa 1. října 2014

Foodie tip | Las Adelitas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Návštěvu mexické restaurace Las Adelitas jsme s kamarádkou měly v plánu už dlouho a před pár týdny jsme si tam konečně zašly na pozdější oběd. 
V Praze najdete Las Adelitas dvě, jednu na Vinohradech a druhou kousek od Staroměstského náměstí. My jsme si vybraly tu první, jelikož má o trochu obsáhlejší menu a nehrozí tam davy turistů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nejdříve jsme si jak jinak,že  objednaly Margarity, které jsou povinností!

10671360_10203766681545924_9208691104239600054_n

Pro mě jahodová a pro S. mangová.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

jako předkrm jsme si daly dohromady jednu porci Totopos (kukuřičné tortilla chipsy) a k nim guacamole a zakysanou smetanu.
Porce chipsů byla obrovská a měly jsme co dělat, abychom ji ve dvou spořádaly. Guacamole omáčka byla výborná a ani mi v ní nevadilo větší množství koriandru, který jinak moc nemusím.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po dobojování s předkrmem přišel na řadu hlavní chod. Všechno v menu vypadalo výborně! Já jsem se nakonec rozhodla pro quesadillas de tinga, což jsou kukuřičné kapsy plněné sýrem a trhaným marinovaným kuřecím masem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A pro S., parrillada de pollo con queso. Restovaná kuřecí prsa s paprikou a sýrem na rozpálené pánvi a k tomu kukuřičné tortily.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A ještě na závěr druhé kolo Margarit. Tentokrát mangová i pro mě.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V Las Adelitas ochutnáte výborné mexické jídlo, obsluha je milá a několikrát se přijde zeptat jestli je vše v pořádku a zda vám chutná. Jediné co nás trochu zklamalo byl interiér restaurace, který už by potřeboval menší rekonstrukci, ale třeba je to jen tím, že většina hostů chodí do druhé restaurace v centru a tak to tady moc neřeší.. Ty kachličkami vykládané stoly jsou krásné,..jen trochu rozkývané.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Americká 8 1200 Praha 2
Malé náměstí 13 110 00 Praha 1

SHARE:

6 komentářů

  1. Byla jsem nekolikrat v teto a jednou (a naposledy!) v te u Staromaku a tam byla obsluha naprosto priserna, po skoro hodine od prichodu jsem nemeli ani piti. Ackoliv jsem delala rezervaci, nikde to nemeli oznacene a nahonem nam skladali stoli a ze zidle budou za chvili.. Cisnik mi prisel zhulenej, sebrali jsem se a odesli. Dokonce jsme si pak v Americke stezovali majiteli a zda se, ze s tim neco udelal, protoze bratr rikal, ze uz je to daleko lepsi. Navic v te v centru maji vyssi ceny a opravdu daleko mensi vyber jidla.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá úžasně. ♥ Tyhle články máš úplně nejlepší a taky to je krásně nafocené. :)

    OdpovědětVymazat
  3. oh yes! u mě vedou enchiladas :)) a samozřejmě klasická margarita (i když frozen taky stojí za to!)

    OdpovědětVymazat
  4. mrzí mě, že mexických restauracích je u nás po čertech málo :( já tuhle kuchyni zbožňuju!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig