czech lifestyle blog

čtvrtek 11. prosince 2014

Winter heroes

DSC_0493

Tento typ článku už jsem před delší dobou viděla na nějakém zahraničním blogu a hrozně mě ten nápad zaujal, takže jsem dala dohromady své oblíbené věci na zimní období a ukáži vám je.

DSC_0496

Svíčky. K podzimu a zimě neodmyslitelně patří. Já nikdy moc "svíčkový" typ nebyla, ale co jsem si koupila Diptyque, mám pocit, že jich potřebuji víc a víc! Má druhá oblíbená je Dior Bois d'Argent, která nádherně voní po medu a má krásně uklidňující vůni.

DSC_0498

Když je venku zima, mám také víc času na čtení a i když bych měla číst spíše materiály na zkouškové a knihy k bakalářce, tohle je pár knížek, které mám buď rozečtené, nebo mám v plánu přečíst co nejdříve. Gone Girl, Life of Pi, The 80/10/10 Diet, Člověk bez osudu a Coco Chanel.

DSC_0503

Čaje, nepiji je sice tak často, ale v té zimě se hodí. Můj oblíbený je čistící čaj od Dr.Popov, který mě překvapil svou skvělou chutí a organic green tea with lemon z Marks&Spencer, kde mají velký výběr moc dobrých čajů a v krásných baleních!
Všichni asi víte, že tělo potřebuje v zimě ještě více vitaminů a antioxidantů než obvykle. Proto jsem si hrozně oblíbila Goji (plody kustovnice čínské), které jím jen tak samotné přes den nebo je přidávám do smoothies a každé ráno také začínám skleničkou čerstvé pomerančové šťávy s "The super elixir", který koupíte v Praze v Ingredients. Jedná se o doplněk stravy s maximálním podílem vitamínů, minerálů a stopových prvků, které jsou pro tělo velmi důležité. Elixir je ve formě zeleného prášku a obsahuje 45 ingrediencí, například mladý ječmen, spirulinu, čínské bylinky, probiotika, japonské houby maitake, kustovnici čínskou, ananas, psyllium, kelp, aloe vera, papayu, kurkumu,..
Zmírňuje dopad stresu, únavy a předčasného stárnutí na naše tělo. (300g koupíte za 1850,- a 150g za 1150,-)

DSC_0499

DSC_0501

Plastový Starbucks kelímek, který jsem si za libru koupila v Londýně, ale už je prodávají i ve Starbucks u nás. I když jsem si poslední dobou více oblíbila Costa coffee, tenhle kelímek je super, protože díky němu šetříte životní prostředí, jelikož vám kávu udělají v kavárně rovnou do něj. Pak ho jen doma umyjete a můžete použít znovu a znovu.

DSC_0502

Teď ke kosmetice. V zimě nesmíme zapomínat na pořádnou hydrataci a k tomu mi skvěle slouží tělové mléko od Biodermy, které je určené především na atopickou pokožku, ale můžete ho používat i když s ní žádné problémy nemáte a tělový krém od La Mer, který dokonale voní, skvěle hydratuje, rychle se vstřebává a pokožka je po něm naprosto luxusní. Pak také miluji tělové peelingy a mezi mé nejoblíbenější momentálně patří čokoládový tělový bio peeling od Saloos a jednou za čas si také pokožku hýčkám Detoxikačním tělovým olejem od Balm Balm.
Na ruce jsem si oblíbila výborný Karma Kream z Lush, krémy od Crabtree&Evelyn v nádherném vánočním balení.
A když už jsme u těch rukou, neobejdu se ani bez kožených rukavic, mé oblíbené jsou černé se zipy ze Zary, které se dokonale hodí k mým kabelkám se zlatými detaily a vínové z Accessorize.

DSC_0505

DSC_0504

Na rty momentálně nejčastěji používám hydratační balzám Kiehl's a noční balzám od značky Hurraw. Když mi přijde, že můj obličej zase začíná připomínat sušenku, tak na noc na něj nanesu vrstvu kalciové masti (seženete za pár korun v lékárně), která působí regeneračně, neucpává póry a pleť je ráno krásně jemná a nebo heřmánkový pleťový olej Saloos, který pleť hezky zklidní, hydratuje a regeneruje. Oba produkty jsou dobré jak na citlivější pleť, tak na pleť problematičtější.

DSC_0500

A jako poslední zmíním mé oblíbené seriály, na které se mě často ptáte. Seriál, který mě asi nikdy neomrzí a mohu na něj koukat stále dokola, je určitě SATC. Z českých mě momentálně hodně baví Terapie a Až po uši a ze zahraničních je to určitě The Mindy Project, 2 broke girls, Revenge a TVD.

Tak snad se vám článek líbil, ráda bych podobné jednou za čas na blog přidávala a určitě mi do komentářů napište, jaké jsou ty vaše zimní nezbytnosti?
SHARE:

10 komentářů

  1. Článek se mi líbil, super :) Goji si taky musím koupit, četla jsem článek o všech jeho pozitivech. Moc se mi líbí ty černé rukavice
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. kiežby aj u nás bol Starbucks :) a knižky mám aj ja, Gone girl je perfektná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veru perfektní článek! určitě si něco z tvých tipů pořídím;) a myslím, že nebudu mluvit jen za sebe když napíšu, že blogmas je ten nejhezčí dárek od tebe pro nás čtenáře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Coco Chanel..tu si musím pořídit <3
    A SATC se neomrzí ani nám..jsem fakt rád, že to Prima Love točí pořád dokola =))

    Krásný den,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  5. 2 broke girls je super seriál 💞

    OdpovědětVymazat
  6. Shodneme se v čajích a svíčkách a krému na ruce, přidávám ještě šálu.

    OdpovědětVymazat
  7. az po usi sleduju taky:) je to super!!

    OdpovědětVymazat
  8. super článok ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vic takovych clanku :))

    OdpovědětVymazat
  10. tohle je skvělý článek! mám ráda "oblíbence", které obsahují i mnoho dalších věcí kromě kosmetiky :) moc se mi líbí rukavice, já nějaké sháním už pěknou dobu...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig