czech lifestyle blog

pondělí 16. února 2015

Evening cosmetic routine | updated

.

Po dlouhé době tu mám pro vás opět update článku o mé večerní péči o pleť. Za posledních pár měsíců jsem si oblíbila několik nových produktů, ale rozhodně zde najdete i ty, kterým už jsem pořádně dlouho věrná.

Prvním krokem, na který byste nikdy nikdy NIKDY (ano, ani v pět ráno když se vracíte domu z party a jediné na co myslíte je postel a spánek) neměly zapomínat, je důkladné odlíčení. Já střídám tři produkty, prvním je ta nejlepší micelární voda od Biodermy, na kterou už pár let nedám dopustit, druhým je odličovací balzám od Balm Balm, který používám, když mám více času a chci dopřát obličeji pořádnou péči a třetím je kokosový olej, který vás také zbaví všech nečistot a makeupu a navíc má antibakteriální účinky.
.
.

Po odlíčení přichází na řadu pořádné vyčištění pleti, při tom nedám dopustit na kartáček Clarisonic, který používám společně s čistícím gelem od Origins.
.

Pak pleť dočistím. Mám pleť smíšenou a občas mě nějaké nedokonalosti trápí, ale za posledních několik týdnů jsem si všimla, že nejvíce mi vyhovují produkty, které pleť trochu vysuší. Takže použiji buď Jarischův roztoke, který seženete za pár korun v lékárně, skvělou pleťvou lemon tea tree vodu od Saloos a nebo NEJLEPŠÍ tonik od Origins, který mi ale bohužel nedávno došel a já už jsem lehce zoufalá, neboť ŽÁDNÝ zahraniční eshop prostě produkty Origins do ČR neposílá a věřte mi, zkusila jsem všechny.

.
.

A na závěr ještě trocha péče.

DSC00993

Aesop fabulous face oil. Používám ho jen párkrát do týdne, ale vždy pleť skvěle hydratuje, rychle se vstřebá a ráno se probudíte s viditelně jasnější pletí. Navíc olejíček má krásnou květinovou vůni.
.

Aesop olejíček střídám s Kiehls midnight recovery concentrate, který má na pleť skoro stejné účinky.
.

Také jsem si řekla, že by možná nebylo od věci začít pravidelně pečovat o oční okolí. Oblíbila jsem si energizující sérum n.1 od Green Energy Organics, které používám každý večer před spaním a ráno a jsem s ním moc spokojená. Krásně jemně voní, rychle se vstřebává, stačí ho použít malinké množství a hned vypadáte víc "fresh", což se prostě ráno hodí ;)

.

A když se mi objeví na obličeji nějaký zmetek pupínek, nanesu na něj kapičku Super Spot Remover od Origins (už také dochází, help!) a to pupínek do rána dokonale vysuší a ráno po něm není skoro ani vidu

DSC01003

Jaké je vaše večerní péče o pleť a oblíbené produkty? Neflákáte to?

SHARE:

33 komentářů

  1. Super tipy! Musím někdy Origins vyzkoušet...škoda, že se u nás neprodává.
    Nevím jestli to víš, ale jedna fotka je ´převrácená ´. Možná měla jiný formát. Občas se to v tvých článcích stává....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě mrzí že zde není k sehnání:/ mně se všechny fotky zobrazují správně, tak nevím čím to je:/

      Vymazat
    2. http://cz.strawberrynet.com/skincare/origins/zero-oil-pore-purifying-toner-with/133133/#DETAIL

      Vymazat
    3. ten jsem si zrovna objednala, ale myslím, že to je trochu jiný, než který jsem měla :)

      Vymazat
  2. Odlíčení určitě neflákám a nikdy bych ani nalíčená spát nešla :D bylo by mi to fakt nepříjemný.
    Já střídám na odlíčení olej od Saloos, odličovací mléko z Oriflamu, micelárku od Nivei nebo ještě dvoufázový odličovač od Garnieru a se všema produktama jsem spokojená.
    Na očištění pleti mám teď vodu od Nivei a pak dám na pleť buď suchý olej nebo mám teď krém od For life a madaga a ještě oční krém od Biodermy
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten Super Spot Remover by stál za to vyzkoušet..dík za tip =)
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Odličuji se také klidně v 5 ráno :-) já mám celkem citlivou pleť, takže čím jednodušší produkty tím lépe. Nepoužívám moc produktů, protože si myslim, že má pleť to ještě úplně nepotřebuje. Krém mám od Biodermy, jinak miluji Avene a používám i Clinique :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také se snažím dávat toho na pleť co nejméně, ale uplně se mi to nedaří :))

      Vymazat
  5. Tuhle micelárku jsem před pár lety taky používala a balzám Balm Balm mi došel asi před měsícem a byl super, tak ho asi znova pořídím! Ještě mi celkem vyhovovalo odličovací máslo z The body shop, které ale vůbec netuším, zda je dostupné i u nás.. :-)

    kraskadne.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. balzám už mi také dochází, ale je opravdu výborný :) na máslo kouknu :)

      Vymazat
  6. ty Origins produkty vypadají hodně dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Origins objednávám z Jahody strawberrynet.com.

    OdpovědětVymazat
  8. Pouzivam ted peci od Nuxe (hydratacni krem a suchy olej) a moc mi vyhovuje! :) Kiehls bych chtela take vyzkouset.

    Janina

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Verčo,je to trochu off topic, ale mohla bys mi prosím doporučit nějaké dobré eshopy se zdravou výživou, popřípadě prodejny v Praze? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, z eshopu doporucuji biosferu a v Praze chodim nejradsi nakupovat do Country life :)

      Vymazat
  10. Díky za tip na Jarischův roztok. Hned zítra letím do lékárny! :)

    OdpovědětVymazat
  11. neflákám, používám olivový olej a čistící gel od Alverde a pak mažu krémem NUXE /který mi moc nevyhovuje/ když nezapomenu :D

    OdpovědětVymazat
  12. Veru u nás v Rakouským Douglasu Origins prodavaj a řekla bych, že většinu produktu :) Tak se mrkni https://www.douglas.at/douglas/search.html?query=Origins&csearch=false&bsearch=true&esearch=false&vsearch=false&init=true

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) nechápu, že u nás v čr prostě není :/

      Vymazat
  13. Super Spot Remover by se mi hodil, mrknu tedy na jahodu. :)
    Já mimo krémů přidala ještě hyaluronové sérum od Nobilis Tilia po něm je pleť krásně rozzářená a dokonce to i pomalu mizíkuje vrásku na čele. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám, že používáme skoro stejné produkty :-) pouze ten olejíček od Kiehl´s - Midnight Recovery mě nakonec maličko zklamal. Ze začátku používání na mě měl skvělé účinky, ale poměrně rychle si na něj pleť "zvykla" a pak už jsem necítila nic :-( Měj se moc krásně, Aneta
    www.aonway.com

    OdpovědětVymazat
  15. A co rikas na Clarisonic? Je vidět, ze pozitivně působí na Tvou pleť? Zlepšil se viditelně její stav?

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, taky mám moc ráda Origins a objednávala jsem si krém z Boots (http://www.international.boots.com/en/Boots-Brands-A-to-Z/Origins), ale poštovné je celkem vysoké 10 liber. Na "jahodě" mají Origins také, ale balíčky od tamtud mi vždycky zadrželi kvůli clu a tak to bylo potom i s poplatkem za vyřízení celního řízení pro českou poštu kolikrát ještě vyšší za poštovné z boots. Snad jsem trochu pomohla.

    OdpovědětVymazat
  17. chtěla jsem se zeptat není ještě brzy používat přípravky proti vráskám? :) taky už po různých pokukuji ale setra mě od toho odrazuje at noční speciální krémy a přípravky na vrásky používám až v mi bude aspon 25. :) tak jsem jen chtela slyšet tvoje odůvodnění, určitě to bereš jako prevenci ale není to moc? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kokosovy olej je zazrak na vsechno!:) Pouzivam ho na noc misto kremu a plet je po nem rano uplne miminkovska.

    OdpovědětVymazat
  19. Verčo, ten olejíček od Aesop, kolik zhruba stál?
    Chystám se do Ingredients, tak ať aspoň tuším :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig