czech lifestyle blog

pátek 6. března 2015

3.&4.3.| workshop: módní marketing a PR, ootd, lunch

.

Krásný pátek!
Dnes mám pro vás takový report z úterý a středy, kdy jsem se zúčastnila workshopu na téma Módní marketing a PR ve Škole Stylu Backstage. O něm bych vám tedy ráda napsala pár slov, ukáži vám dva outfity a nebude chybět pár fotek jídla ;D

3.3.
.
.

Jak už jsem psala, workshop probíhal 3. a 4.3. vždy od 13 hodin do 19:00.
Hlavní lektorkou byla úžasná Tereza Michovská, která patří v čr co se marketingu a PR pro módní značky týče, mezi naprosté špičky. Zastupuje např. Tiffany & Co., Agent Provocateur, Sportalm a mnoho mnoho dalších.

módní marketing a PR Backstage

Nejdříve nám povyprávěla o tom jak se ona vlastně ke své aktuální práci dostala (vystudovala Mba, dělala modelku, pomáhala kamarádům s propagací firmy na basic trička, která v té době v čr nebyla vůbec k sehnání, navrhovala, dělala asistentku v ELLE a poté i redaktorku,..) a pak už jsme se pustili do teorie. Vysvětlila nám rozdíl mezi marketingem a PR, jak celá práce vlastně vypadá, co vše musí zvládat (od tvorby webových stránek přes překládání a psaní tiskových zpráv po řešení inzerce, dávání si pozor na to, aby na akci nepozvala modelky a celebrity které se navzájem nesnesou a milion milion dalších věcí) a to prokládala zajímavými a zábavnými historkami z práce a svými zkušenostmi. Řešili jsme rozdíl mezi marketingem a PR pro české a zahraniční značky, jak propagovat svou značku/blog/produkt, nové strategie v marketingu a jak funguje spolupráce s módními médii a bulvárem v naší malé čr.
(např, jak je těžké sehnat reprezentativní celebritu, kdy na vás po zadání jejího jména nevyjedou na googlu její topless fotky)
A na závěr přišla ještě módní ředitelka časopisu Harpers Bazzar, Lucie Janotová, která nám řekla něco více o tom, jak funguje spolupráce módních časopisů s PR a inzerenty a celkově o práci v módním časopise.

.
OOTD jeans Topshop / boty Zara / kabelka LV / Triko Brandy Melville / blazer H&M / podprsenka Urban Outfitters

4.3.
Ještě před začátkem workshopu jsem si dala sraz s kamarádkou na oběd v mém oblíbeném Mistral café (článek tady).
Mistal Café Praha
.
.

Pak jsme se pokusily vyfotit outfit, ale jen se zase potvrdila má absolutní nefotogeničnost (4 brady na každé fotce, zavřené oči, pořád v pohybu a záchvaty smíchu) :D a běžela jsem do Backstage
.

workshop módní marketing a PR škola stylu

Téma které jsem probíraly ve středu mě bavilo hodně, dlouho jsme se totiž bavili o socíálních médiích/sítích, jak je využívat ve svůj prospěch, jak s nimi pracují světové značky, Tereza nám popsala jak +- vypadá její pracovní den (každý jinak) a její týden, kdy agentura, ve které pracuje, pořádá fashion week a ona má na starosti kompletní zařizování několika akcí během každého jeho dne. Ukázala nám, jak by měla vypadat pozvánka na akci, co vše má obsahovat a jak vytvořit tiskovou zprávu, což jsme si poté sami vyzkoušeli. Zkusili jsme si také sepsat seznam všeho, co by měl PR zařídit např. na opening nějakého butiku a na závěr nám ještě popsala jak probíhá monitoring a reporting.

.

Workshop byl úžasnou zkušeností a já ho rozhodně doporučuji! Skvěle jsem si to užila, rozšířila si obzory a získala obrovskou spoustu užitečných informací.

Veronikad blog outfit
OOTD aspoň tedy zase zrcadlovka
kalhoty Zara / bot Stradivarius / kabelka RedValentino / kabát Zara / svetr H&M / triko Asos

SHARE:

12 komentářů

  1. Tak takový workshop bych si nechal líbit..zní to zajímavě a skvěle.. ^_^

    Fajn víkend a dík za report,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně moc jsem tam chtěla jít, ale když člověk není z Prahy a musí chodit do školy, tak to prostě v tom týdnu nejde, snad bude takový workshop i o prázninách :) První outfit je opravdu skvělý :) ♥
    http://fashionturnscool.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to chápu, tak snad bude i termín, který se ti bude hodit :) děkuju!

      Vymazat
  3. Ten workshop by mě taky hodně zajímal!:) Teď zrovna chodím na stáž do jedné PR agentury, a moc ráda bych se tomu jednou věnovala naplno. A včera jsme na tohle téma měli i ve škole hrozně zajímavou přednášku s jedním odborníkem na sociální média a hlavně propagaci na facebooku, tak mi to taky hodně dalo (a zjistila jsem, že skoro všechno, co jsem si myslela, bylo špatně:DD)

    A chtěla bych teda vidět fotku, kde máš ty údajný 4 brady! Nebo alespoň dvě! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě by teda zajímalo to o facebooku :) a fotky jsem radši nadobro vymazala ;D

      Vymazat
  4. Ahoj, jakou používáš kulmu ? Ty vlny jsou neobyčejně krásné : )

    OdpovědětVymazat
  5. - ac jsem za to nerada, workshopy jako tento na me pusobi (zelbohu) jako snobska akce pro ty, co namisto toho, aby zaborili cumaky do seriozni literatury, nevahaji investovat nekrestansky penize do plitkych reci
    soudim dle toho, ze material, kterej je k dispozici na youtube, je ponekud ubohej. skoda. anebo se jen pletu a nepravem krivdim..
    ale vlasy mas kouzelny, o tom zadna ♥

    OdpovědětVymazat
  6. takový workshop by se mi velmi líbil. už jen z Tvého článku mě tohle téma velmi zajímá a musí to být opravdu zajímavé podívat se do "zákulisí" toho všeho.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig