czech lifestyle blog

úterý 5. května 2015

Workout routine

IMG_9438
Krásné úterý!
Dnes jsem si pro vás připravila článek o tom, na co se mě hodně často ptáte, mé cvičení. Svůj "cvičící rozrvrh" už mám ustálený, a tak vám můžu napsat, co ve který den cvičím. Ještě bych ráda řekla, že necvičím kvůli tomu, abych nějak extrémně zhubla, samozřejmě ale ráda nahradím tuk svaly :D Chtěla bych dosáhnout hlavně vypracovanějšího břicha a pevnějšího (a kulatějšího a klidně i většího :D) zadku. S ostatním jsem víceméně spokojená :) U sportu se skvěle odreguji, vyčistím hlavu a celkově mě hrozně baví hýbat se a být aktivní :) A teď už k jednotlivým dnům.

 Pondělí
-pondělní rána začínám hodinou na tenisovém kurtu a když nemám dopoledne žádné plány, zajdu do fitka na běhací pás. Na tom cvičím tak, že si dám 20 minut rychlejší chůze do pořádného kopce (sklon většinou 10-11), pak 10-20 minut běhu (už po rovince) a pak tak 5 minut pomalé chůze na vydýchání a občas přidám ještě 10-15 minut na eliptickém trenažéru
IMG_0985
15354897229_9dde8150d4_o

IMG_0597
IMG_9074
(málokdy v pondělí ráno vypadám takhle mile :D)

 Úterý
-v úterý ráno, před školou, si jdu na hodinu zaplavat, vždy mě to sice stojí dost přemáhání, ale nakonec mám ze sebe skvělý pocit a přijemně to člověka probudí. Večer mám ještě hodinu twerku, který je dost zábavný, ale dancehall mě bavil více, takže to po skončení kurzu zase vystřídám a ráda bych opět přidala i reggaeton
IMG_9420

Středa
-ve středu před školou si občas zajdu na lekci zvanou "body training", kdy je hodina zaměřena na posílení celého těla a všech svalových partií pomocí gumiček, činek, bosu apod. Když se mi nechce, dávám si středu jako rest day.

Čtvrtek
-můj oblíbený den, protože chodím na dvě skvělé skupinové lekce. První je bosu, kdy s trenérkou máme hodinu tabaty, při které právě používáme i bosu a poté lekce kickboxu, na kterou se vždy těším celý týden :D Na lekci je nás vždy málo, máme skvělého trenéra a lekce je zábavná, akční a vždy rychle uteče. Skládá se z rozehřátí, posilování, úderů a kopů na pytel a občas i tabaty a úderů na lapy ve dvojicích.
IMG_8224
hahaha, takhle zle u toho vypadám :D
IMG_8864
IMG_8888

Pátek
-v pátek je další z mých oblíbených lekcí, "pump it". Cvičení s nakládací činkou u kterého procvičíme celé tělo v jednotlivých blocích. Nejčastěji jde o dřepy/squaty, výpady, mrtvý tah, bench press,.. A vždy mám záruku, že přístí den budu mít problém se schody :D
IMG_0338
IMG_9979

Sobota, Neděle
 -jeden z víkendových dnů je vždy rest day a v ten druhý si buď opět zajdu na hodinu zaplavat a nebo zase pás a eliptický trenažér, jako v pondělí.
IMG_0096
IMG_9730

Snad se vám článek líbil a..sportu zdar!
Jak vypadá vaše cvičící rutina?

SHARE:

46 komentářů

  1. Veru krásný článek, skvělé :-) Když tohle vidím, tak mě ještě víc mrzí, že u nás ve fitku na maloměstě je strašně malá nabídla skupinových lekcí :-( Měj se krásně Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baru, děkuji za komentář :) určitě tam máte ale třeba spoustu míst, kam si jít v okolí zaběhat a cvičení doma není také tak špatné :)

      Vymazat
  2. wau! máš môj obdiv :) ja sa k tomu neviem nejako donútiť, už som si stiahla aj motivačne obrázky aj si poviem, že áno dneska už pôjdem niečo zo sebou robiť ale málokedy to tak je a keď niečo už robím tak u toho nevydržím dlho :/ čo tebe pomohlo, sa motivovať a stále v tom pokračovať ? :) ďakujem Veronka a pekný deň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :) mě motivuje asi to, že vím, jak je sport pro tělo prospěšný a pokračuji v tom protože mě to baví :)

      Vymazat
  3. wow ty jsi teda aktivní :)
    já jsem začala běhat a jelikož máme ve městě novou venkovní posilovnu, tak po skončení běhu se na chvíli zastavím i tam a využívám stroje na posilování rukou a břicha (případně i nohy)

    OdpovědětVymazat
  4. Teeda, máš teda pořádnou výdrž :)! Já se snažím do fitka chodit 4-5x týdně :) většinou 3x týdně TRX, 1x kruhový trénink a 1x HIIT. Ještě bych chtěla vyzkoušet box, ale trochu se bojím :D tak snad se tam brzy dokopu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty teda také :) já bych zas ráda zkusila to TRX :)

      Vymazat
  5. Ahoj, zvládáš toho opravdu hodně, klobouk dolů. V jednom z minulých článků ses zmiňovala o BBG. Jak to dopadlo? Docvičila jsi? A jaký máš na program názor?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :) Kaylu jsem cvičila asi tři týdny, ale pak mě to přestalo bavit, mám radši ty skupinové lekce :) ale díky BBG jsem podle mě trochu vyrýsovala a zhubla nohy :)

      Vymazat
  6. Super článek :-)) já začala taky cvičit, hlavně dřepy, mohla by si poradit co je nejlepší pro zadek ? pro kulatější a větší? :D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)) koukni na videa se cviky na hýždě, které jsem dávala sem: http://www.veronikad.com/2014/10/fitness-talk.html :)

      Vymazat
  7. Hezký článek :-) ten kickbox vypadá hodně dobře! A jsi teda hrozně aktivní. Já chodím plavat tak 2x týdně - nemusím se vubec přemáhat, to mě právě hodně baví :-) Pak se snažím jít 2x běhat a milujlu ježdění na kole. Začala jsem chodit na TRX, to mě strašně baví! A v neděli jdu poprvé na pilates :) Hodně často cvičím doma podle videí na YT, některé i na tvé doporučení. Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, moc děkuju za komentář, také to máš skvěle rozvržené :)

      Vymazat
  8. Veru,super článek.Taky se ráda hýbu,teď na to bohužel nemám tolik času,ale zase chodím pouze pěšky...jak do školy,tak na nákupy,a na procházky s juniorem...a bydlíme na kopci,tak docela dobrý tréning.
    Jinak zbožňuji tvé krásné vlasy,ale často mě napadá,zda jsi neuvažovala o ofině :) Mám stejný tvar obličeje a vlasy mi rostou taky tak...a vyzkoušela jsem a jsem úplně jiný (ještě hezčí člověk)...i když udržovat to je mazec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chůze je pro tělo ten nejlepší a nepřirozenější pohyb, takže také super :) a moc děkuju, zítra zrovna jdu ke kadeřnici, ale jen na zastřižení, na ofinu (zatím?) nemám odvahu, ale také by mě zajímalo, jak bych s ní vypadala :)
      měj se krásně!

      Vymazat
  9. ten pátek mi připomíná lekce ve fitku kam jsem chodívala dříve, přesně jak píšeš - druhý den člověk věděl, že to k něčemu bylo a cítí celé tělo :D prozatím jsem zpět u cvičení doma a občas běhání venku, ale chtělo by to zas něco jiného...chybí mi kruhové tréninky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cvičení doma je také fajn, ale chápu, že kruhový trénink to nenahradí :)

      Vymazat
  10. super článok..:) úplne si ma motivovala sa začať konečne poriadne hýbať..:D

    OdpovědětVymazat
  11. Jej po tomto článku by som najradšej niekam vybehla! :P Ale mám zlomenú nohu a som rada keď sa postavím, tak sa k nemu vrátim zas o mesiac a už určite vybehnem. Si skvelá motivácia :))

    OdpovědětVymazat
  12. Obdivuju, že tě to tak baví a že máš tolik času =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale už se blíží zkouškové, tak toho času zase bohužel moc nebude..

      Vymazat
  13. Ahoj Verunka :)
    Tento článok mi urobil veľkú radosť, si ma teraz namotivovala znova začať cvičiť jógu ( a prekonať ostych - dosť sa hanbím chodiť cvičiť medzi ľudmi), len ja som skôr na také večerné cvičenie, keďže do školy dochádzam 1,5h vlakom do iného mesta a zase nazad, tak som rada, keď ráno o tej 4 vôbec vstanem :D
    A tak ma napadlo, že sa spýtam, že či Ťa niečo takéto - joga, pilates ... nezaujalo?
    Či Ti to príde moc "nudné" a máš radšej niečo akčnejšie ;) ?
    Držím palce, len tak ďalej, postavu máš super, nech Ti to naďalej prináša radosť :)

    Inak máš krásnu, fakt nádhernú pleť, aj bez make-upu, to môžem rovno napísať, že fakt závidím - ja má totižto nezjednotenú farbu pleti :(

    Krásny utorok :)
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá B., jóga je skvělá, také jsem na ni jednu dobu chodila a i na pilates, ale jak píšeš, teď mě více začalo bavit to akčnější cvičení :) a k té pleti, možná že to tak vypadá na fotkách, ale aspoň bez korektoru se neobejdu, mám dost tmavších flíčků po všech hloupě roznípaných nedokonalostech :)

      měj se krásně, děkuju za komentář !

      Vymazat
  14. aa super článok! kedysi keď si dávala podobné, ešte keď si cvičila podľa videí, začala som aj ja, ale nejak ma to prešlo :D teraz som si na máj vybavila členstvo v yatomi, tak tam idem chodievať a snáď sa dokopem aj na tie skupinové lekcie- zaujala ma jóga, bosu, tai chi a bodyform, ale strašne sa tam hanbím ísť- nielen, že mám pár kg naviac, ale som strašný manták :D takže zbieram odvahu :D a ty si skvelá, inak si úplne krásna!! a tie ružové rukavice!! :)
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aa to mě těší že vás motivuju! :) A určitě se nestyď, není žádný důvod :)
      moc děkuju!

      Vymazat
  15. Tak teď mám dost solidní deprese :D Já jsem letos maturant, takže žiji už jenom na čokoládě a na vodě a musím říct, že se to začíná podepisovat :D Závidím také větší lekce, ten kickbox bych hned brala :) Btw, jak to, že jsi tak krásná pořád? :D To já se nemůžu pomalu dívat po ránu do zrcadla, jak se leknu :D

    Krásný den! :)

    Lu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lu, držím palce k maturitě, určitě to zvládneš v pohodě a pak se můžeš pustit do cvičení :)
      haha a neboj, kdybys viděla po ránu v zrcadle mě, také se lekneš ;D

      Vymazat
  16. Takové tréninky musí být super! Taky musím zajít na nějakou skupinovou lekci, především ten kickbox bych měla zkusit :) Já cvičím nejčastěji doma nebo si jdu zaběhat ven. Výjimečně pak zajdu na lekci yogy, do bazénu nebo na tenis (ten miluju takže doufám, že budu moci hrát častěji!)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Veru, můžu se zeptat kolikátky ty boxerky máš?

    OdpovědětVymazat
  18. páni máš to teda pořádně nabité..taky bych to chtěla mít takhle,ale vzhledem k tomu že do školy chodím na 8 a vracím se ve 4 a od nějakého fitka to nemám nejblíž tak se musím spokojit s cvičením 3x týdně :/ ale lepší něco než nic

    OdpovědětVymazat
  19. Tak teda obdiv největší!!!!!!!!!! Závidím výdrž, vůli a že tě to takhle baví.. Jsi BOREC!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  20. Taky chodim pravidelne cvicit, je to droga! :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Wow, super rozvrh! Já se většinou snažím 3x týdně běhat, v pondělí mám Port de Bras skupinovou lekci, plánuji zařadit jednou týdně bazén a pak většinou cvičim břicho + zadek od N+TC aplikace, někdy i jógu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Port de bras bych někdy ráda zkusila a NTC je skvělá aplikace! :)

      Vymazat
  22. wow, tak to Ťa obdivujem, máš to pekne nabité, ale namotivovala si ma :) vyzeráš super, si krásna v každej situácii :) prajem pekný deň! S pozdravom B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě moc těší! děkuju :) krásný den i tobě, B. :)

      Vymazat
  23. Máš to krásně rozvržené :) A plno zajímavých aktivit

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig