czech lifestyle blog

sobota 27. února 2016

Palanda café | foodie tip

DSC04205

Minulý týden jsem konečně uspokojila svou chuť na burger, kterou už jsem měla pořádně dlouho :D S kamarádkou jsme se dohodly, že po fitku zajdeme do Palandy, na kterou ode všech slýchám chválu, ale ještě jsem tam nikdy nebyla. Palanda restaurant café najdete hned v centru, kousek od Náměstí Republiky. Lepší je udělat si předem rezervaci, protože bývá dost plno. Interiér sám o sobě není nijak zajímavý, ale zaujaly mě malby na stěnách, které jsou ve stylu pařížských šantánů.

Objednaly jsme si velký ledový čaj, který byl skvělý a daly se do čtení menu. Nenajdete na něm uplně klasické burgery, každý je něčím zajímavý. My jsme si s kamarádkou nakonec objednaly každá jiný, s tím, že si je rozpůlíme a podělíme se. Měly jsme tedy Delicate beef burger (hovězí burger, sušená šunka, parmazánový chips, sušená rajčata, polníček, bacon aioli) a Crispy cheddar burger (hovězí burger, šalotková majonéza, čeadarový chips, chorizo, rukola a sušené brusinky). Ke každému burgeru také automaticky máte hranolky, coleslaw salát a petrželovou majonézu. Burgery byly obrovské, takže nám dalo docela práci je sníst, ale zvládly jsme to :D a shodly se na tom, že cheddar burger nám chutnal více.
Houska byla výborná, maso akorát medium, ale možná bych si příště řekla o více propečené, hodně mi chutnala petrželová majonéza, ale bohužel mě zklamaly hranolky, které mi přišly docela přesmažené. Příště, až bude chuť na burger, tak to asi vidím na Dish nebo The tavern.

Znáte Palandu? Už jste tam byli? Pokud ano, jak chutnalo vám? :)

DSC04196
DSC04197
DSC04199
DSC04201
DSC04204
DSC04195
SHARE:

13 komentářů

  1. Byla jsem jak v palande tak dishy a i the tavern a muzu rict, ze pro me je naprosta jednicka dish kam se neustale vracim. The tavern tam mi taky velice chutnalo (krom hranolek), ale bohuzel do palandy nemam duvod se vracet (maso mi tam nechutna, obsluha protivna, houska tuha -dvakrat se mi to stalo, hranolky mi take nechutnaly).

    OdpovědětVymazat
  2. Mě na Palandě mrzí ta obsluha, s jídlem jsem byla vždycky spokojená, ale obsluha byla už několikrát (minimálně ze začátku) šíleně protivná:/ Burgery mají skvělé, ale rozhodně se neřadí mezi mé TOP (a to už jsem jich vyzkoušela spooustu :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme měly asi štěstí, naše obsluha byla moc milá :)

      Vymazat
  3. Byly jsme zrovna s kamarádou asi před třemi týdny a obsluha milá, té nemůžu nic vytknout. Z burgru jsme se ale šíleně přejedly (no nechte to tam! :D), chutnalo, ale hranolky mi taky přišly moc přesmažené, což je škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. jojo Palandu znám, ta už je provařená..:) The Dish také.. Skvělé burgery mají třeba v Black dog v Berouně. Člověk se tam dostane večer snad jen s rezervačkou!

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuju Bejzment Veru - burger, hranolky i obsluha na jedničku! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Palanda je skvělá:) Příště zkuste ještě dish burger:)

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  7. V Palandě jsem byla dvakrát a chutnalo mi, ale DISH je nejlepší. Teď se chystám do Londýna na Honest burger, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  8. Za mě je naprostá jednička http://www.burgerletna.cz žádný fancy místo, který si hraje na to být co nejvíc hipsta a insta worthy. Burgery mají fantastický, obří nálož hronolků, domácí omáčky, každej týden mají speciální nabídku k základní a to vše za hubičku. Obsluha je vždy perfektní a taková malá blbost, která ale potěší je, že si po sobě odpad vytřídíte a máte z toho hned lepší pocit :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tý jo, vždycky jen slintám nad dobrotami, které nám fotíš :-D škoda, že do Prahy se nedostanu...

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za tip, ty se hodá vždy :)

    Vypadá to moc pěkně a určitě tam mrkneme...

    Lukáš
    www.ajlaffesn.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig