czech lifestyle blog

pátek 22. dubna 2016

Face scrub | DIY

DSC05841

Zítra je tu víkend a to je přeci naprosto ideální pro udělání si trochy času na péči o sebe samu! Recept na perfektní pleťový peeling, který je založený na ajurvédských ingrediencích, znám už delší dobu a opravdu jsem si ho zamilovala. Odstraní odumřelé kožní buňky, zlepší cirkulaci krve, projasní ji, udržuje pleť svěží a také zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí!

POTŘEBNÉ INGREDIENCE:
- 2 polévkové lžíce (raw) medu
- 2 čajové lžičky mleté kurkumy
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje

MED
Ingredience přímo nacpaná úžasnými benefity! Med je silně antimikrobiální a jeho účinné látky pomáhají ničit bakterie a ostatní neřády, které iritují naši pleť. Cukry obsažené v medu působí jako účinná změkčovadla a díky nim se zvýší obsah vody obsažený v pleti a naopak snižují zarudnutí a regulují pH. Také je samozřejmě plný vitamínů a minerálů.

KURKUMA
Velmi dobře známá ingredience pro své léčivé benefity (přidává se napříkla do raw lisovaných šťáv). Jeho přidání do své domácí masky pomůže zlepšit stav akné, hojí rány, sníží zarudnutí pleti a pigmentaci.

SKOŘICE
Díky ní můžete dát sbohem bakteriím a poděkovat za zlepšení cirkulace krve. Toto koření je pro naši pleť úžasné! Pomůže odstranit to špatné, co na pleti rozhodně nechceme a skvěle ji vyhladí. A já navíc miluju její vůni!

KOKOSOVÝ OLEJ
O něm už jste si toho jistě za poslední dobu všude přečetli stovky oslavných článků, ale stejně si k němu pár slov neodpustím. Kokosový olej je neskutečně hydratační, obsahuje přírodní živiny jako například vitamin E a pomáhá snad se všemi problémy s pletí.

POSTUP:
1. Všechny ingredience smíchejte v malé misce. Od každého můžete použít tolik, kolik uznáte za vhodné. Na receptech jako tento je super právě to, že si je můžete personalizovat přesně pro potřeby své pleti.
2. Použijte ho přesně tak, jako každý jiný peeling. Jemně s ním masírujte pleť 2-3 minuty a smyjte nejlépe ve sprše = méně nepořádku ;)


Už jste si někdy zkusili doma vyrobit svou vlastní kosmetiku? Pokud ano, určitě si ráda přečtu v komentářích vaše tipy a jestli vás článek bavil, brzy zase mohu připravit nějaký podobný :)

DSC05847
SHARE:

7 komentářů

  1. Super... ja akurát píšem na blog na DIY zubnú pastu.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dělám většinou z mleté kávy a kokosového oleje, ale tohle zní skvěle. Hned dnes vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko, pokud máš ráda domácí masky a peelingy tak doporučuju kakaovou a kurkumovou, jsou božské, jen kurkumová dost barví, proto množství dost upravuji podle sebe:)

    Kakaová
    2 lžíce kakaa
    2 lžíce vody
    lžíce medu
    lžíce oleje

    Kurkumová maska:

    2 lžíce kurkumy
    půl lžičky sody
    lžíce skořice
    2 lžíce medu

    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem ho vyzkoušela a nejradši bych ho i snědla :D Tyto články jsou super, těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
  5. dříve jsem si poměrně dost často dělala pleťovou masku s droždím, která pomáhala se zanešenými póry. chci si udělat nějaký notes s recepty na domácí pleťové masky, tohle kutění mě fakt baví :)

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě hned vyzkousim! Muzu se jen zeptat, odkud je sklenička? :) děkuju!

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to skvelo a určite vyskúšam ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig