czech lifestyle blog

středa 27. dubna 2016

Foodie tip | Port 58

DSC05827

Krásný den, dnes mám pro vás tip na jednu holešovickou restauraci, o které jsem ani já donedávna vůbec neměla tušení a je to veliká škoda! Když mi přišla nabídka přijít zkusit jejich večerní menu, hned jsem si restauraci "vygooglila" a moc ráda kývla. Minulý týden jsem tedy zavolala sestřenici a vyrazily jsme na večeři do restaurace Port 58, kterou najdete v pražských Holešovicích na adrese Tusarova 58. Přes poledne sem můžete zajít na oběd a tři dny v týdnu (středa, čtvrtek, pátek) si zde můžete dát tříchodové degustační menu za 299,- od skvělého šéfkuchaře / majitele Otakara Humpla.

Ve středu prý při skládání menu neklade své fantazii žádné meze, ve čtvrtek můžete počítat s grilováním a v pátek se obvykle podávají ryby. V létě se pak otevírá zahrádka a probíhá zde tradiční venkovní grilování za doprovodu živé hudby.

DSC05807
DSC05809
DSC05810
DSC05812
DSC05816
DSC05824

Restaurace má úžasný designový interiér, který mě zaujal na první pohled a i když prostory jsou veliké, cítíte se tam útulně. Nejprve nám pan Humpl představil menu, které se ten večer podává a vysvětlil, že nejdůležitější pro něj je, aby připravovaná jídla byla jednoduchá a nápaditá, při kterých se použijí jen čerstvé a kvalitní suroviny. Poté se u nás zastavil sommeliér a pomohl nám vybrat víno. A pak už se podávala večeře.

Předkrmem bylo vejce po burgundsku.
Ztracené vejce na topinkách, houby a výborná omáčka.
DSC05826
DSC05828

Hlavním chodem byl flank steak s omáčkou s medvědím česnekem, celerové purée a restovaná zelenina na másle. Celerového purée jsem se docela bála, protože celer ráda nemám, ale musím říct, že bylo opravdu výborné! Maso bylo také skvěle připravené a o omáčce a zelenině ani nemluvě. Velká dobrota.
DSC05831


A sladkou tečkou byl můj oblíbený dezert, tartaletka s vanilkovým krémem a jahodou. Křehké máslové těsto, kterého bych se ujedla, lehký vanilkový krém a čerstvá jahoda. Jednoduchá kombinace, ale tak výborná!
DSC05835
DSC05837
DSC05839

Děkuji za pozvání!

www.restaurantport58.cz
Stůl si raději včas rezervujte na telefonu +420 607 457 057
SHARE:

2 komentáře

  1. wow, vypadá to skvěle! :) hned bych si dala :D jen škoda, že v Praze zase tak často nebývám :/

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to tam fakt nádherne a chutne (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig