czech lifestyle blog

pondělí 16. května 2016

Spring detox tips | food, skin, body

detox

Krásný den! Pokud mě sledujete na IG, tak asi víte, že jsem si naordinovala po zimě takový menší detox, který se týká všeho možného a protože mi na to od vás chodí spousta dotazů, ráda se s vámi o mé tipy podělím. V podstatě jde o pár menších změn, ale uvidíte, že po zimě vám za tohle vše bude vaše tělo vděčné. Sama nevím, jak článek strukturovat, tak snad to dopadne nějak srozumitelně :)

JÍDLO
Tohle asi čtete všude, ale rozhodně nezapomínejte do jarního jídelníčku zařadit velké množství zeleniny a ovoce. Já miluju nákupy na farmářských trzích, ráda chodím na skvělé saláty do Delmartu, začínám si zase dělat více smoothies, svačím ovoce a tak dále. Spoustu inspirace určitě najdete v mých food diary článkách. Také se snažím přes týden z jídelníčku vyřadit maso a mléčné výrobky a většinou si je dopřeji jen o víkendu. Dalším mým velkým tipem jsou ovocné a zeleninové šťávy! Já jim teď úplně propadla a na kafe už si skoro ani nevzpomenu. Mé oblíbené si kupuji v Raw Deli nebo v UGO a teď nám táta domů pořídil odšťavňovač, takže si je konečně budu moci dělat i doma! Další věcí, na kterou nezapomínejte, je voda. To je vám také jistě připomínáno stále, ale opravdu je to základ. Bez dostatečné hydratace bude váš organismus unavený a stejně tak vaše pleť. Já se snažím pít minimálně 2 litry čisté vody denně. Ráda mám také kokosovou vodu a vodu s citronem a mátou.

DSC00436
DSC05692
DSC05697
DSC05729
DSC05928
IMG_0101
IMG_0279
IMG_0889
IMG_8608
IMG_9170
IMG_9857

PÉČE O TĚLO
Naše pleť je po studené zimě suchá a proto je důležité zbavit ji všech odumřelých buněk. Už víte, že miluju tělové peelingy. Nedávno jsem měla možnost zkusit Mark scrub a je skvělý. Obsahuje jen ty nejlepší pečující ingredience a pokožku skvěle "obrousí" no a díky kokosovému a mandlovému oleji budete mít nejjemnější tělo ever. Také sem zařadím sport. V zimě si každý rád více zalenoší, ale s přicházejícím létem je potřeba trochu dobít energii sportem a tělo zase rozhýbat. Já se nechala ukecat k pořízení kolečkových bruslí, na kterých jsem naposledy stála tak před deseti lety, takže na první vyjížďku jsem dost zvědavá :D Dále ráda chodím na skupinové lekce ve fitku, stíhám hlavně bosu a nike tréning a tak dvakrát do týdne hodinu na cross trenažéru nebo pásu a bazén.

DSC05480
IMG_0616
IMG_9869

PÉČE O VLASY
Tady bych ráda zmínila dvě mé nejoblíbenější masky. První je jasmínová maska z Lush, kterou už jsem na blogu vychvalovala. Jasmínem vám pak vlasy voní ještě několik dní a jsou super zářivé a jemné. Druhou je domácí avokádová, kterou si dělám tak jednou do týdne. Stačí vám na ni avokádo, banán, med a avokádový/kokosový/olivový olej, vše rozmixujte dohromady a necháte na vlasech působit tak dlouho jak jen chcete. Slibuji vám krásně zdravé, vyživené, pevné a lesklé vlasy.

DSC06362

PÉČE O PLEŤ
V péči o pleť určitě chci zmínit jednu proceduru, na kterou už jsem se chystala dost dlouho, ale až teď po zimě jsem sebrala odvahu :D Do studia Silhouette jsem se objednala na biologický peeling Dr. Schrammek. Green peel je biologická metoda olupování pokožky a to pomocí peelingu bylinkovou směsí, která celkově zlepší kvalitu vaší pleti. Předem upozorňuji, že nejde o levnou záležitost, ale pokud máte s pletí nějaké problémy a chcete zainvestovat do jejich zlepšení, pak určitě nebudete litovat. Mě trápily hlavně tmavší flíčky po nedokonalostech, které si vždy rozškrábu a napáchám tak ještě větší škody. Paní kosmetička vám nejprve pleť vyčistí, následuje desetiminutový peeling čistou bylinnou směsí bez přidaných chemických látek, která se pak ještě na pleti nechá několik minut působit a následně se smyje a pleť se ošetří. Do tří dnů se vám začne olupovat vrchní vrstva pokožky (ne, nevypadá to hezky a nebudete rádi vycházet z domu :D) a pátý den zajdete do salonu na finální ošetření a odcházíte s nádherně čistou, jemnou pletí. Za sebe tedy toto ošetření určitě doporučuji. Tady kdyžtak najdete více info.

IMG_0547
IMG_9880

Pokud máte nějaké dotazy, ráda na ně odpovím v komentářích :) 

SHARE:

18 komentářů

  1. Díky za tipy! Taky bych chtěla v nejbližší době začít s menším detoxem :) Koukám, že jste si doma hooodně oblíbili kokosovou vodu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, mám radost, že se článek líbí :) Jojo, zamilovali jsme si ji už na Bali

      Vymazat
  2. Skvelé tipy... ako chutí tá kokosová voda? Mala som z DMka a bola fakt odporná... :/

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím bohužel souhlasit... zkoušela jsem kokosovou vodu od Alnatury s mangem a byla opravdu odporná :( Zu

      Vymazat
    2. Kokosová voda má tak specifickou chuť, že opravdu chutná málokomu, ale tahle ananasová by vám mohla chutnat, ten ananas je tam cítit dost :)

      Vymazat
  3. Tohle bodlo, aktuálně jsem na Detox kůře a po ní je třeba se chovat k tělu ohleduplněji, aby to celé mělo smysl =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam všetko to vyzerá super ! :) a skvelý tip na detox :) určite sa na nejaký hodím aspoň na dva dni. Cítim, že potrebujem nejakú očistu tela.
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Verunko, dříve jsem dost trpěla na akné na zádech a v dekoltu, od té doby mam v těchto místech hnědé flíčky, je to dost nehezké a trápí mě to, myslíš, ze by mi ten biologický peeling mohl pomoci? Moje kožní mluvila o chemickém peelingu (nevím, jestli je to to samé jako biologický), ale ten je dost agresivní a nemohla bych pak v létě ani na sluníčko.
    Děkuji ti předem za odpověď.
    Skvělý článek mimochodem ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, přesně na tohle by to určitě mohlo pomoci, kdyžtak si můžeš i do studia zavolat a poradit se přímo s kosmetičkou :) Chemický je jiný, tohle je čistě na přírodní bázi :)
      děkuju a měj se krásně!

      Vymazat
  6. S maskami od Lush jsem též spokojená!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Veru, jaký máš typ těch bruslí Rollerblade prosím?

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelý článok. :) Veľa z týchto vecí mám v pláne zaradiť do "jarnej životosprávy" aj ja. :)
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek, myslím, že jsi to krásně všechno shrnula:) musím říct, že se stravuji hodně podobně..Kokosovou vodu miluju, kupuji si bud Pure coco ananas a nebo Coco geek, která mi chutná asi nejvíc:) A dotázek, Mandlové nemléko kupuješ na trzích?))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu :) Ano, na trzích a nově ji mají i v Etno svět :)

      Vymazat
  10. Skvělý článek!!! U mě je přechod na více zeleniny a ovoce tak nějak přirozeným s nástupem jara a léta:) a ovocné šťavý miluju! Když jsem na týden u taťky, každé ráno nám dělá citrusové na probuzení a pak vždy ještě nějaké další mňamky:)) A díky za super tip na masku na vlasy! Moje vlasy to potřebují jako sůl!!

    OdpovědětVymazat
  11. áááá kolečkový brusle, taky bych mohla vyrazit, ale přesně, nestála jsem na nich tak osm let možná :D jinak tu masku si zajdu zítra do lush očichat, díky za tip, já už kdysi na nějaké produkty na vlasy od nich koukala :-))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig