czech lifestyle blog

úterý 20. prosince 2016

Přírodní masky na vlasy | DIY

.

Krásný den! Jak už jistě víte, ráda experimentuji s čistě přírodní kosmetikou a stále zkouším něco nového. Dnes jsem si pro vás připravila tipy na několik mých oblíbených a opravdu fungujících masek na vlasy, k jejichž výrobě vám postačí jen pár ingrediencí, které dost možná rovnou doma v kuchyni najdete. Každá z následujících masek vykouzlí jemné, zářivější a zdravější vlasy, slibuji!💋

1. Medovo-kokosová
Na tuhle masku budete potřebovat 1/4 hrnečku medu a 3 polévkové lžíce ohřátého kokosového oleje. Olej dodá vlasům potřebnou hydrataci a antioxidanty obsažené v medu podpoří růst vlasů. Masku nechte působit minimálně 10 minut.

2. Banánovo-mandlová
1 zralý banán pořádně rozmačkejte nebo rozmixujte s čajovou lžičkou mandlového oleje a nechte působit minimálně půl hodiny. Vlasy budou úžasně jemné, voňavé a vyživené.

3. Avokádovo-banánová
Avokádo rozmixujte s banánem a dvěmi lžícemi olivového oleje. Masku vmasírujte do vlasů a nechte působit 30 minut.

4. Jogurtová
1/2 hrnku bílého jogurtu smíchejte s 1/4 hrnku medu a polévkovou lžíci mandlového oleje. Proteiny obsažené v jogurtu podporují růst vlasů a kyselina mléčná čistí pokožku hlavy a zajistí zdravé vlasové kořínky.

Děláte si domácí masky? Máte pro mě nějaký další tip?

SHARE:

2 komentáře

  1. Já používám kokosový olej smíchaný s avokádovým olejem, nechám působit přibližně 20 minut až půl hodiny a poté smyju. Na hydrataci je to super :). Vyzkouším tu banánovou :)) Super tipy.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám už zaznačených veľa DIY masiek, ktoré by som chcela vyskúšať, ale zatiaľ som sa k tomu nejak nedostala. Keďže mám teraz prázdniny, hádam si konečne nájdem čas.:) Tá avokádovo-banánová ma zaujala najviac:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig