czech lifestyle blog

pondělí 13. března 2017

Interior design

office1

Jedna z věcí, kterou o mě asi nevíte, je fakt, že miluji interiérový design. V knihkupectvích trávím dlouhou dobu u knih s touto tématikou, v mé domácí knihovně už jich je také celkem slušná sbírka, v počítači mám celou složku s inspirací a na střední jsem dokonce uvažovala o tom, jak by bylo skvělé se návrhy interiérů živit.

Všichni vyrůstáme s představou dokonalého, vysněného domu / bytu. Prostoru, který budeme sdílet s partnerem, rodinou, kamarády a nebo si v něm prostě vychutnávat jen klid sám se sebou. Určitě nejsem jediná, která takto sní a má hlavu plnou představ a nápadů, že? Dnešní článek tedy bude něco trochu jiného. Pojďte se podívat, jak by to vypadalo v mém vysněném bydlení. 

Světlé barvy, dřevo, kožešiny, hodně světla, hodně rostlin a útulno, nic příliš sterilního. To jsou slova, která mě napadají při skládání fotek k článku. A vy mi do komentářů můžete napsat, která slova by vystihovala to vaše bydlení💫

Na první a druhé koláži jsou pracovny. 90% mé práce spočívá v sezení za počítačem a prostředí okolo je pro mě důležité. Hodně často pracuji z kaváren, mám ráda jejich atmosféru. Pokud bych si ale měla zařizovat pracovnu doma, určitě by v ní bylo spoustu inspiračních fotek na zdi, velký stůl, pohodlná židle s kožešinkou, hromady časopisů a knih a velké množství rostlin.

office2

Další na řadě je koupelna, místnost, ve které snad každá žena tráví tolik času. MILUJI velké vany, použití dřeva, mnoho úložných prostor, zajímavé osvětlení a baví mě i mramor. No a samozřejmě nesmějí opět chybět rostliny.

bathroom1
bathroom2
bathroom3

Nejdůležitější místností je určitě ložnice. Dobrý spánek je pro mě vším a podle toho jak se vyspím, se pak odvíjí má nálada na celý den. Velikou postel chceme snad každý, ložnice musí působit klidně a útulně a proto do ní podle mě například televize nepatří. Skvělá jsou velká okna a já miluji hlavně ta střešní se žaluziemi od Velux CZ, které mám blízko postele. Není nic lepšího, než když vás probouzí sluneční světlo, nebo když usínáte s deštěm bubnujícím do oken nad hlavou. Mě to hrozně uklidňuje! No a když si chci přispat, jednoduše venkovní rolety úplně zatáhnu (hodí se to hlavně v sobotní rána😁). Co pak určitě nesmí chybět u mé postele je noční stolek, na kterém mám hromadu knih a časopisů, čekající na přečtení a kosmetické produkty, které používám vždy před spaním.

bedroom1
bedroom2

Další z důležitých místností je samozřejmě kuchyně. Následující věta asi bude zní jako obrovské klišé, ale čas, kdy se u stolu sejde celá rodina, je můj oblíbený. Proto bych ve své kuchyni chtěla masivní dřevěný stůl, ke kterému se vejde velké množství lidí. Na něm váza plná čerstvých květin, zajímavé nádobí (miluji to od Anthropologie), jednoduché židle a nějaké výrazné světlo.

kitchen1
kitchen2
kitchen3
kitchen4

A posledním z míst je obývací pokoj. Místo, kde také ráda trávím hodně času. Momentálně zrovna s notebookem na klíně a filmem (Kód enigmy) běžícím v televizi naproti mě. Velikánská sedačka je naprostým must a k ní samozřejmě i huňatá deka na zachumlání (nedávno jsem na instagramu narazila na ty od Woolycz a vážně nad ní uvažuji). Do obývacího pokoje se mi líbí velké obrazy, mým snem je nějaký od umělce Mitch Gobel Resinart. A více eklektický styl.

livingroom1
livingroom2
livingroom3

Jak se vám tento trochu odlišný článek líbil? Já si jeho psaní moc užila💋

veškeré fotky jsou z tumblr & pinterestu

SHARE:

12 komentářů

  1. To jsou překrásné interiéry, nápady a kombinace. Strašně se mi líbí propojení zelených rostlin se světlými prostory, ten konstrast je prostě dokonalý! Na design máme velmi podobný vkus, protože přesně takto i já plánuji své budoucí ,,hnízděčko"! Měj se krásně:)

    http://tinasmerdova.blogspot.com/
    Tina

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si byt zariadujem vo velm podobnom style. Biele steny (krasna je polomatna biela, nie je mdla, ale taka zivsia), svetly nabytok, cierne, zlate, biele doplnky (vankuse, podnosy, vazicky, sviecky), zelene rastliny. Moja oblubena rastlina je zamioculcas. Okrem toho ze nevyzadruje skoro ziadnu starostlivost (polievat staci raz za 2 tyzdne), tak je intenzivne zelena a v ciernom kvetinaci pred bielou stenou je nadherna. Akurat som zacala prerabat spalnu. V pocitaci mam na prerabky tiez priecinok plny inspiracii :) za mna vyborny clanok. Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, moc děkuji za komentář :) Byt budeš mít určitě krásný, ať se vše podaří!

      Vymazat
  3. Skvělý článek. Stále hledám a nacházím inspiraci, jak udělat byt útylným. Od té doby, co jsem začala řešit bydlení (stěhování se do vlastního) se mi vášeň pro interiér rozjela na plno. Mám ráda minimalismus a hlavně přírodu. Hodně se tedy inspiruji skandinávským stylem v interiéru. Mám ráda ikeu (pro doplňky, různé vychytávky), potom sanubabu shop na orientální doplňky, nordic day atd.
    Takže jsem se snažila držet osvědčených barev v interiéru šedivá, černá a bílá. Doplňky mám na oživení barevné (polštáře, pléd) jinak třeba svícny a nebo moje oblíbené zátiší s buddhou mám (v tónech bílá a černá), kde samozřejmě nechybí rostlina a svíčka (je to takové oltářní místečko). Protože jsem milovníkem přírody pěstuji na balkoně bylinky (bazalku, mátu, rozmarýn, pažitku), ale také doma orichideje, sukulety a fíkus. Stále však nemám ještě dozařízeno vše podle svých představ. Nechávám si dostatek času a vymyšlím, ukládám různá ispirační fota na pinterestí nástěnku neustále. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se poslední dva roky strašně často stěhuji z místa na místo (a ze z jedné země do jiné:D) takže mi zatím ještě nepřišlo moc chytrý investovat do bydlení. Teď se ale možná začínám usazovat v Praze, takže možná začnu s vybavováním (aspon svého pokoje), jen co trochu našetřím. Myslím, že ses mi přesně trefila do vkusu, jen já mám ráda ještě různé industriální prvky, takže by ten svetlý a čistý styl byl možná trošku "zkažený" něčím surovým. A naopak jsem zatím ještě úplně nedokázala ocenit roli rostlin v pokoji, ale to snad časem musí přijít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuju za komentář! Industriální prvky se mi také líbí :)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Máš skvělý vkus, Veru. :-) Todle je veliká paráda!!! Nemáš nějaké typy na "dobré" instagramy s tímto stylem, nebo celkově s nápady na bydlení? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig