czech lifestyle blog

čtvrtek 13. dubna 2017

Jak být více konzistentní v blogování?

IMG_2740

Krásný večer! Protože už bloguji dlouho, předlouho, napadlo mne, že bych vám sem tam mohla sepsat nějaké mé osvědčené tipy a triky, které by těm z vás, kteří s blogem začínají, mohly pomoci.

Dnes bych ráda psala o tom, jak být v blogování konzistentní, což je prvním a základním pravidlem při budování publika. Samozřejmě, že to vyžaduje určitou porci plánování, přemlouvání se a energie, ale nejde o nic nezvladatelného a to i když se při tom musíte věnovat ostatním aktivitám.

1.Určete si cíle
O co vlastně jde je najít ten správným balanc mezi tím, co chcete dělat, co můžete dělat dobře a co bude vaše publikum bavit. Například, spoustu blogerů věří, že nejlepší je přispívat na blog denně. Ale pokud se z toho nechcete úplně zbláznit a skončit u publikování uspěchaných a nekvalitních článků, určitě vám tuto formu nedoporučuji. Časem sami přijdete na to, jak často vám vyhovuje přidávat články. Například pro mě jsou ideální 3-4 články týdně.

2. Vytvořte si plán
Jeden z nejužitečnějších tipů, který pro vás mám, je určitě tento. Plán je základ, to si pamatujte. Vytvoření plánu obsahu a držení se ho, mi pomáhá nestresovat se s články a dobře si plánovat čas. Naučte se plánovat v rozsahu týdnů, ne jen pár dní dopředu. Každý článek si tak lépe promyslíte a připravíte a čtenářům předložíte kvalitnější obsah.

3. Využijte každé příležitosti 
Mé tajemství k většímu množství článků v kratším čase? Dívejte se na vše co děláte jako na příležitost k vytvoření obsahu pro váš blog / sociální média. Funguje to úplně jednoduše. Například sobotní snídaně s kamarádkami. Cvaknete pár fotek a máte článek na blog s tipem na hezké snídaňové místo, pak poproste kamarádku, ať vám vyfotí outfit a hned máte dva články vyřešené.

4. Vyčleňte si na blogování čas
Jasně, pokud studujete nebo pracujete, nemáte tolik volného času, takže se vraťme zpět k plánování. Víte, že středeční večer nebo páteční dopoledne máte volné? Vyhraďte si tento čas jen pro blog a nic jiného. Mně nejvíce vyhovuje sednout si k plánování v neděli večer a začínat tak týden bez zbytečného stresu a hektiky.

5. Plánujte si příspěvky na sociální média
Instagram, twitter, facebook, pinterest, tumblr,.. tato sociální média k blogování také samozřejmě patří. Já nevyužívám všechny zmíněné, ale i tak nad těmi, kde jsem aktivní, trávím spoustu času. Někomu to možná přijde zvláštní, ale například i u instagramu vám plánování dost usnadní práci a nestane se vám, že nebudete mít několik dní co přidat. Nemusíte si promýšlet samozřejmě příspěvky na každý den, já sama to tak také nedělám a snažím se být více spontánní, ale za poslední měsíce jsem si už určitý řád v instagramu vytvořila a snažím se ho dodržovat.

6. A nakonec..
Myslete na to, že žádný blog se nestal úspěšným přes noc, ale je to skvělá forma sebevyjádření, rozvoje kreativity, zábavy a také potencionální zdroj příjmů. Takže si vytvořte plán, který vám bude vyhovovat, vyhraďte si čas a publikum přijde také! A hlavně, dejte tomu čas a nebuďte na sebe moc tvrdí. Good things take time💋

SHARE:

6 komentářů

  1. Ahoj Verunko, krasny a velmi motivacni clanek!
    Kde je prosim ta krasna kavarna z uvodni fotky? Dekuji a preji hezky den :)

    Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Skvele zhrnuté a napísané... Tiež som prišla na to, že plánovanie je dôležité :)

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko, určitě více takových článků, moc mě baví to číst! Nevím, jestli jsi na to nezapomněla, ale pár týdnů/měsíců zpátky jsem navrhovala pár nápadů o motivačních článcích (cvičení, zdravý životní styl atd.). Sleduji tě řádku let a pořád nestíhám žasnout, jak skvělou máš self-discipline co se týče sportování atd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsi moc hodná, děkuju! Tebou navrhované články zkusím připravit také :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig