czech lifestyle blog

čtvrtek 18. května 2017

Večerní péče o pleť

nighttime

Krásný den, dnes mám pro vás kosmetický článek o mé večerní péči o pleť. Od minulého článku na toto téma jsem několik věcí změnila a následující rutina mi skvěle vyhovuje. A hlavně tedy mé pleti, tak pojďme na to. 

Nejdříve je na řadě samozřejmě odlíčení. Největší změnou, kterou jsme zavedla, je to, že jsem přestala používat vatové tamponky na obličej. Už je používám pouze na odličování řasenky oblíbenou růžovou micelárkou od Biodermy. A co tedy s obličejem? Do dlaní kápnu menší množství jojobového oleje, kterým následně chvíli masíruji celý obličej. Olej krásně rozpustí makeup a ten pak setřu mokrou odličovací houbičkou, které jsem si úplně zamilovala. Já používám Suavipiel, které seženete ve Fann parfumerii, ty z drogerie mi nevyhovovaly.

olej
makeup

Po odlíčení přichází na řadu čištění pleti. Foreo patří k mým oblíbeným "vychytávkám" a koupíte ho například ZDE. Foreo přístroj je vyrobený ze silikonu, který je mnohonásobně hygieničtější než čistící kartáčky s nylonovými štětinami. Takže pokud uvažujete nad Clarisonicem, rozhodně více doporučuji Foreo. Mají i několik velikostí a barevných variant. Na pleť nejdříve použiji čistící gel, momentálně je to Ritual face cleanser od Triumph & Disaster, který jsem objednávala z Vemzu. A poté dvě minuty pleť čistím Foreem. Zbytky čistícího gelu buď umyju teplou vodou nebo opět dočistím odličovací houbičkou.

gel
foreo

Po usušení obličeje do čistého ručníku (nebo papírového kapesníčku) ho párkrát popráším pleťovou tea tree vodou, která je na smíšenou pleť naprosto perfektní. Pak už nanesu péči. Poslední dobou střídám havlíkův přírodní zázrak, který je sice mastnější, ale neucpává póry a sérum Ako vánok od značky Mylo, které je přímo určené na mastnější pleť. Obojí opět objednáno z Vemzu. Posledním krokem je krém na oči od Mille Ulivi, kupovaný na Biooo se kterým jsem už dlouho moc spokojená.

lush
havlik
mylo
oci

SHARE:

7 komentářů

  1. To olejové odličování budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pouzivas serum a pak jeste krem nebo vzdy jen jedno? Diky

    OdpovědětVymazat
  3. Ja na čistenie používam gél od Vichy, ale chcela by som jeho spotrebovaní prejsť na niečo prírodnejšie. Sem-tam ho ešte nahrádzam kokosovým olejom:) Nad Foreo som rozmýšľala už dávnejšie, ale stále neviem, príde mi to skrátka strašne predražené. Tea Tree som používala aj ja a chcem sa spýtať, či ti to nedráždi pleť, lebo mne sa potom zakaždým veľmi začervenala a mala som z toho veľmi divný pocit ..

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to tea tree skvěle vyhovuje, ale každého pleť reaguje jinak, takže pokud ti nesvědčí, určitě zkus něco jiného :)

      Vymazat
  4. Ahoj Veru! Tento tvůj článek mě tak inspiroval, že jsem musela taky vyzkoušet houbičku na odlíčení spolu s olejem. Použila jsem jiný než jojobový, odlíčil mě perfektně - pro kontrolu vatový tamponek zůstal úplně čistý a já byla v šoku, protože jsem jich vždycky spotřebovala jen na pleť asi sedm a přišlo mi to dost neekologické i neekonomické, přesto nevím, proč mě nenapadlo použít tuto houbičku již dřív. :-)
    Ale chci se zeptat - neuspává olej póry? Mám mírné akné a z různých mastí a tea tree oleje lokálně na pupínky mám vysušená místa na tváři. Jaké máš dlouhodobé zkušenosti s odličováním pomocí olejů? Nevysušují pokožku a nezhorší akné? Pleť máš naprosto nádhernou. :-)
    Hezký den, Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simi, super, to mám radost! Mně odličování oleje vyhovuje perfektně už delší dobu, žádné ucpané póry a pleť se stále lepší :) Obzvlášť jojobový olej je skvělý na smíšenou/mastnější pleť, jakou mám právě i já

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig