czech lifestyle blog

čtvrtek 29. června 2017

Asklepion MiraDry ošetření

MiraDryAsklepion

Krásný čtvrtek, dnes tu mám pro vás trochu netradiční článek. Nebo, ne asi úplně netradiční, ale tento typ se tu ještě tuším neobjevil. Věřím, že někomu z vás nebo vašich známých určitě pomůže a o čem že to tedy bude? Jak název napovídá, rozhodla jsem se zkusit ošetření přístrojem Mira Dry v Asklepionu, což je klinika laserové a estetické medicíny, která sídlí na Vinohradech. Ať to vezmu od začátku. Před nějakou dobou jsme zaregistrovala, že klinika jako první v ČR začala nabízet ošetření procedurou MiraDry, pro odstranění (nadměrného) pocení v podpaží. Protože vím, že mou mamku toto už nějakou chvíli docela trápilo, řekla jsem jí o ošetření a ona se ho rozhodla zkusit. Samozřejmě mě pak zajímaly její dojmy a i když trochu prskala, že to nebylo nic příjemného, s výsledkem byla moc spokojená a to dokonce natolik, že jsem se rozhodla ho také podstoupit a o svou zkušenost se s vámi dnes ráda podělím.

Ošetření MiraDry pracuje na principu mikrovlné energie, která je aplikovaná do podkoží, kde zlikviduje většinu potních žláz, které už se poté neobnovují. Někoho možná napadne, jestli to není nezdravé, zbavit tělo na některém z míst jeho přirozené funkce? Naše těla obsahují více než 4 miliony potních žláz, z nichž se pouze asi 2% nachází v podpaží, takže se není čeho bát, ničemu tím neuškodíte.

Nejvíce vás asi bude zajímat, zda ošetření skutečně zafungovalo, ale ještě před tím vám popíšu celý proces, ať případně víte, do čeho jdete. Na konzultaci se vás ujme výborná a milá MUDr. Smutková, která také zákrok bude provádět a vše vám detailně vysvětlí a odpoví na každý dotaz. Poté už se přesunete do místnosti, kde zákrok bude proveden. Ležíte při něm na zádech s rukama nataženýma podél hlavy, nic nepříjemného. Doktorka nejdříve fixem vyznačí ošetřované místo a poté několika vpichy aplikuje anestetikum do podpaží, které zajistí úplně bezbolestný průběh procedury. Vpichy nejsou sice nic extra příjemného, ale dá se to úplně v klidu vydržet. Jakmile se doktorka ujistí, že podpaží je zcela znecitlivené, začne na vyznačená místa přikládat hlavici přístroje. Tato část už je dalo by se klidně říct relaxační, protože opravdu nic necítíte a jen slyšíte příjemnou hudbu, kterou přístroj vydává. Někteří pacienti prý během procedury i usnuli😀 Celý zákrok trvá přibližně hodinu a půl a po jeho dokončení dostanete ještě na chvíli ledovací pytlíky do podpaží a pak už můžete v klidu odejít. Po pár hodinách, kdy anestetikum přestává působit, cítíte lehké pálení, které by se dalo přirovnat k pálení po nanesení deodorantu poté, co si podpaží oholíte, ale to do dalšího dne odezní. V podpaží se také můžou objevit lehké modřinky, ale to je hrozně individuální, já například neměla žádné. Co pár týdnů přetrvává je lehký otok nebo hrbolky a citlivější oblast ošetřovaného místa, což také během pár týdnů mizí. Po nějaké době si můžete do Asklepionu skočit na rychlý test, kdy paní doktorka zjistí, zda některé potní žlázy zůstaly aktivní a na vás je, zda chcete ještě zákrok zopakovat.

A jak jsem spokojená s výsledkem? V tropech, které poslední dobou panují, prošlo ošetření opravdu zátěžovým testem a já nemůžu být spokojenější! Po celém dni (ráno ho vždy jen jednou přejedu mým oblíbeným přírodním Biorythme deodorantem) ve městě je podpaží stále suché, nemusím se "bát" jít v horku ve světlém oblečení a po cvičení triko v podpaží také zůstává bez jediného flíčku! A jako bonus mi přestala růst většina chloupků v podpaží. Tedy epilace included😏 Zákrok není moc fotogenický, takže tu mám pro vás jen jednu fotku, ale pokud máte jakékoliv dotazy, ptejte se v komentářích a já vám ráda na vše odpovím! Ceník najdete na Asklepion stránkách, ZDE.

MiraDry
gym
Asklepion

SHARE:

10 komentářů

  1. Wow, to vypadá zajímavě :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to smekám - na tento zákrok bych kvůli bolestivosti nešla (stačila mi pouhá epilace laserem a i s aplikací znecitlivujícího krému to dost bolelo), tak snad ti to pomohlo. Já jsem do Asklepionu chodila na dentální hygienu a rovnátka - bohužel mi nejdřív odešla paní doktorka a poté i nejlepší dentální hygienistka:-( ale asi oprávněně - koukám, že jejich marketing teď na blogerky dost cílí, takže asi je tam znatelný odliv pacientů. Nic proti vám blogerkám, ale doby, kdy jsem termín na ošetření dostala až za pěknou dobu, je pryč, takže to asi o něčem vypovídá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo to bolestivé, vůbec :) Jen ty vpichy anestetika, ale to je jen chvilkové štípnutí. Děkuju za komentář :)

      Vymazat
    2. Souhlasim s obouma: miradry pomohla,ale napichovani bolelo. Asi jsem chodila ke stejne hygienistce-to,ze odesla, mi nikdo neoznamil, az kdyz jsem prisla na osetreni, ktere nakonec provedl nejaky lekar-dost to odflaknul a jednani recepcnich,sestricek a lekare bylo desne. Chtela jsem v asklepionu jeste podstoupit depilaci a fazety, ale s takovymhle pristupem ne! Ale miradey pomohla. Takze pokud vam nevadi,ze vas zde neceka osobni pristup,tak doporucuji.

      Vymazat
  3. Já do takových procedur fanda nejsem. Přijde mi nezdravé potlačovat / zabraňovat pocení, pokud se nepotím nějak moc. Chápu, že s tím někdo může mít větší problém, ale fungují i třeba produkty k zabránění nadměrnému pocení (driclor). Proč se lidé potí ? Má to svůj důvod. Pocení se z těla zbavujeme škodlivin. Pocení je "přirozený" jev nevyhnutelný pro regulaci tělesné teploty.
    K tvorbě chloupků v podpaží mohu říct, že plno mých kamarádek si pochlvaluje metodu IPL depilace. Nechci aby to vyznělo že tady hajtuju to ne. Jen jsem chtěla říct svůj názor (a vím, že každý z nás ho bude mít jiný a jinak se k tomu stavět) i tak díky za informování o této možnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hliníkový Driclor bych si do podpaží nedala. Jak píšu v článku, naše těla obsahují více než 4 miliony potních žláz, z nichž se pouze asi 2% nachází v podpaží, takže tělo se škodlivin může vesele zbavovat po ošetření i nadále, jen na jiných místech :) IPL od Philips používám také, na paže a třísla funguje skvěle, ale s podpažím jsem neviděla žádný rozdíl :( Za komentář moc děkuju, vážím si každého :)

      Vymazat
    2. To souhlasím, Driclor je největší svinstvo :(

      Vymazat
  4. Myslím, že za skoro 40 tisíc si pořídím raději jiné věci než toto.

    OdpovědětVymazat
  5. Veronika a trpela si pred tym nadmernym potenim? je to uzasne ak to funguje skusila som uz aj laser aj liposukciu potnych zliaz a nepomohlo nic, botulotoxin si pichat kazdy pol rok sa mi nezda prilis idealne riesenie.. dakujem za odpoved

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímalo by mne,jak dlouho se podpaží po aplikaci hojilo a zda to bylo bolestivé? Díky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig