czech lifestyle blog

čtvrtek 22. června 2017

Dr.Hauschka daily routine

drhauschka

Krásný čtvrtek, po pár týdnech vám konečně přináším slíbenou recenzi na produkty od přírodní značky Dr.Hauschka , které momentálně používám. Asi před měsícem, s příchodem teplejšího počasí, se mi dost zkazila pleť. Spoustu vyrážek na čele a tvářích mě dost trápilo, takže jsem dala na rady kamarádek a rozhodla se zkusit produkty této značky. Zavítala jsem pro ně do obchůdku a studia na Revoluční 10, kde je úžasně milý personál, který se o vás skvěle postará, vše vysvětlí a odpoví na každý dotaz. A navíc si zde můžete dojít přímo i na kosmetiku, což jsem vůbec netušila! Všechnu ostatní pečující kosmetiku jsem schovala a používám jen následující produkty. Tak jdeme na to, provedu vás mou každodenní rutinou.

Odlíčení je naprostý základ, to víme (snad) všechny. Já k němu používám jemné čistící mléko, které je vhodné na každý typ pleti. Obsahuje například jojobový a mandlový olej nebo také obilné výtažky. Mléko skvěle rozpouští a absorbuje makeup a nečistoty. Stačí tři pumpičky do dlaní a následně jím promasírovat navlhčený obličej. Mléko pak setřete speciální houbičkou, kterou k němu také dostanete. Pleť je po něm krásně jemná a zbavena nečistot, které se na ni za celý den nachytaly.

1

Po odlíčení přichází na řadu hloubkovější péče a k té používám pleťový čistící krém. Obsahuje bylinné výtažky z heřmánku, měsíčku, třezalky,.. Krém uvolňuje a zjemňuje póry, zabraňuje tvorbě vřídků a vyjasňuje pleť. Krém obsahuje mandlovou moučku, takže budete mít nutkání postupovat s ním jako s peelingem, ale k tomu určen není. Aplikuje se opakovaným vtiskáváním do pleti, ne roztíráním. Krém hloubkově čistí pleť a odstraňuje odumřelé buňky a přebytečný kožní maz.

2

Další produkt se okamžitě zařadil mezi mé "holy grails". Jedná se o pleťové tonikum ve spreji, které je vhodné k osvěžení pleti kdykoliv během dne, doma nebo na cestách a také ho můžete použít k zafixování makeupu. Já ho využívám ve všech vyjmenovaných případech plus ještě na noc, ale o tom až níže. Tonikum zjemňuje póry, dodává pleti oživený vzhled, podporuje pružnost pokožky a navíc krásně voní.

3

Dr.Hauschka odmítá používání krémů na noc, jelikož pleť by měla dýchat a nechat se ať se sama přirozeně čistí, obnovuje a regeneruje. Jediným z přípravků na noc v nabídce je noční sérum. To má lehounkou konzistenci a hned se vstřebává, stačí ho opravdu pár kapek. A k čemu tedy je? Obsažené výtažky z jabloňových květů pomáhají pleti započít proces regenerace. Já do séra přidávám pár kapek tonika a ráno je pleť o poznání zdravější a oživenější.

4

Posledním produktem už je poté meduňkový denní krém, který je určen na smíšenou pleť, kterou já mám tedy ukázkovou. Slouží jako výborný podklad pod makeup, jelikož pleť zmatňuje a dodává jí rovnoměrný vzhled. Krém skvěle reguluje mastnější T-zónu a zároveň pečuje i o sušší místa pleti a já si ho nemůžu vynachválit!

5

Můj celkový dojem z této kosmetiky? Jsem nadšená! Po dvou týdnech se mi pleť krásně vyčistila. Na tvářích mě sice ještě sem tam nějaké ty pupínky trápí, ale čelo už je skoro zpět v normálu. Pleť je celkově čistší, projasněnější, sjednocená a jemná. Jsem si jistá, že až mi produkty dojdou, určitě si minimálně čistící krém, tonikum a denní krém pořídím znovu.

Máte s touto kosmetikou zkušenost? Jaký je vás oblíbený produkt?

6

SHARE:

4 komentáře

  1. Hauschka je jedna z nej značek, které jsem kdy měla. Používala jsem celou řadu a k tomu růžový light krém a fakt spokojenost. ALe teď jsem přeběhla k Martině Gebhardt, která má certifikaci demeter. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi,certifikace Demeter je pro kosmetiku Dr.Hauschka samozřejmostí. Rostliny, půda, zpracování - vše podléhá principům biodynamického zemědělství :)

      Vymazat
  2. Super tipy a doporuceni, moc ti dekuju za tenhle clanek! Dr. Hauschka teda uprimne neznam, ale moc me to oslovilo. Uz delsi dobu hledam produkty na pleta tohle by mohlo znit jako reseni. ;)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s čistým svědomím doporučuji vyzkoušet :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig