czech lifestyle blog

pátek 25. srpna 2017

Knižní tipy

knihy

Krásný pátek! V létě si najdu na čtení knih nejvíce času z celého roku a tentokrát jsem jich stihla pěkné množství, za což jsem opravdu ráda. Už od mala knihy a čtení miluji a přišla mi škoda, že se tu dlouho žádný článek s mými tipy neobjevil. Tak to dnes napravím a ukážu Vám pět knížek, které jsem přečetla jedním dechem. Na sobě při této příležitosti mám knihotriko z organické bavlny , která jsou originálně vyrobená pro internetové knihkupectví Martinus a jejich vtipné nápisy mě dost baví. Podívejte se sami, celou kolekci i v ostatních barvách najdete tady.

První knihou, za jejíž doporučení děkuju kamarádce, jsou Okamžiky štěstí od Patrka Hartla, který se hned po přečtení dostal mezi mé oblíbené autory. Do knihy jsem se tak začetla, že jsem ji měla dokončenou během jednoho dne. Jedná se o příběh dvou sourozenců a jejich cestou životem, vztazích a...hledání štěstí.

První kniha mě tak bavila, že jsem od Hartla sáhla i po druhé knize, Malý pražský erotikon. Tento román vypráví příběh dvou manželských párů a posléze i jejich dětí. Řeší se zde především jejich milostné životy, touhy, okamžiky radosti i strasti. Také jsem se od ní nemohla odtrhnout a četla ji snad do tří do rána.

Teď se dostáváme k mé oblíbené autorce, Radce Třeštíkové. Minulé léto snad nikomu neunikla její kniha nazvaná Bábovky, která měla u všech obrovská úspěch. O rok později Radka přišla s novým románem nazvaným Osm. Na začátku knihy je v parku nalezena postřelená Míša a posléze se rozkrývá uplynulý rok jejího života, který si po probuzení z kómatu nepamatuje.

Po knížce Osm padla volba na další román od této autorky a to To prší moře. Tahle kniha nepatří mezi ty moc veselé, ale rozhodně je také čtivá a od příběhu dvacetileté Hanky, která už si stihla projít v životě dost nelehkými situacemi, se Vám také bude těžko odcházet.

A mým posledním tipem je bestseller od Marie Kondo, nazvaný Zázračný úklid. Když se nehlídám, dokážu být docela velký bordelář (hlavně co se oblečení týče) a tahle kniha, i když jsem tomu moc ze začátku nevěřila, mi skvěle pomohla! Technika Marie Kondo Vás naučí ponechat si jen to, co opravdu milujete, zbavit se nepotřebného a udělat si pořádek nejen ve svém bytě, ale i životě. Fakt!

top5

Máte nějaký tip na knihu Vy pro mě?💋

SHARE:

12 komentářů

  1. Pěkné tipy. Knihu Osm od Radky Třeštíkové mám v plánu si přečíst. Momentálně čtu knihu Do vody od Sarah Hawkins. Jinak jsem přes léto bohužel tolik knih (kolik jsem původně měla v plánu přečíst nepřečetla), ale zase tolik mi to nevadí, protože čtu celoročně...prostě pořád.

    Co jsem přečetla a doporučila bych je kniha Ladislav Zibura - Pěšky mezi buddhisty a komunisty, ta byla vážně úžasná. Tak mne chytla, že jsem musela přečíst i Zubury prvotinu 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Potom kniha Steve Jobs od Waltera Isaacson, spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů od Mary Ann Shaffer a taky Mnich, který prodal své ferrari od Robin S. Sharma. O Hygge se zmiňovat nebudu, protože mám pocit, že si jí četla (viděla na tvém IG).

    V plánu mám v dohledné době číst knihy: Longevity Book - C. Diaz, Hygge - Fenomén útulna - Signe Johansen, Velká cesta k sobě samému od Cheryl Strayed a na posledním místě Kundaliní jóga od Dharam Singh Khalsa, protože bych z power jogy (kterou už cvičím třetím rokem), chtěla časem přenést ke kundaliní.

    Zázračný úklid jsem měla v ruce a nepřišla mi nějak úžasná. Četla jsem knihu jinou o úklidu a to Uklizeno! Jednou provždy... od Toni Hammersley a ta mi přišla lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Vďaka za tipy, Patrika Hartla aj Radku Třeštíkovú mám už dlho na zozname must read, tak som na nich zvedavá! :) A určite si prečítaj celú Neapolskú ságu od Eleny Ferrante ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To zni vsechno vazne skvele, moc diky za tipy. Zrovna jsem precetla dve nemecky knizky a mam chut zase na nejakou ceskou. Moc me jednou zaujala Hygge, kterou ted mam v planu a od tebe si taky urcite neco vyberu.
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  4. Hartla jsem teď nedávno viděla v repríze talk show od Krause a byl tak roztomilej, že si tu knihu snad i koupim! :D Tak díky za připomenutí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hrozně sympatický, jeho knihy tě určitě budou bavit!

      Vymazat
  5. Kniha osm mě hodně bavila, myslím, že to je RT nejpovedenější kniha. :)

    A co se týče PT, tak jsem přes léto četla obě tyto knížky a moc mě bavily! Jěště se chystám na Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

    https://cakovamichelle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Zázračný úklid je skvělá kniha, přečetla jsem ji jedním dechem a hodně mi dala.

    Simple living: Harmonie

    OdpovědětVymazat
  7. Hartl je naprosto TOP! Miluji jeho knihy!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig