czech lifestyle blog

středa 29. listopadu 2017

Let's juice!

juice

Krásný den! Mám tu někoho, kdo také objevil kouzlo čerstvých ovocných a zeleninových šťáv? Obzvlášť teď, v období chřipek a ostatních okolo poletujících bacilů, je to skvělý způsob, jak do těla dostat obrovské množství zdravých a důležitých živin, díky kterým se budeme cítit skvěle. Já osobně bych jimi nenahrazovala pevnou potravu, ale myslím, že tyto čistě přírodní šťávy jsou skvělým doplňkem ke (zdravému) stravování. Pro mě osobně jsou už nějakou dobu oblíbenou součástí mého stylu života a nedám na ně dopustit. Slibuji Vám, že pokud je také pravidelně zařadíte do toho svého, budete mít více energie, silnější imunitu a tudíž samozřejmě méně nemocí, jasnější a čistší pleť, menší chutě na sladké,,.. benfitů je spoustu!

3

Samozřejmě, že už i u nás existuje spoustu míst, kde Vám čerstvou šťávu udělají na počkání, ale co já mohu jen doporučit, je pořídit si juicer domů. Předem upozorňuji, že se nejedná o levnou záležitost, obzvlášť chcete-li vážně kvalitní, ale věřte mi, že pokud se rozhodnete jeden si pořídit, vrátí se Vám to stokrát.

DSC03219

Nebudu Vás zatěžovat příliš technickými věcmi, ale to základní zmíním. Díky Kenwood, ( na pozadí je vidět můj oblíbený Kenwood mixér, ve kterém si připravuji smoothies a nedám na něj dopustit!) jsem měla možnost otestovat si Kenwood Pure Juice pro JMP800SI, který je expertem na extra šetrné odšťavňování a během lisování tak zachová opravdu veškeré vitamíny. Vyhovuje mi i dostatečný prostor na šťávu, do kterého se vejde 1L. Odšťavňovač je tichý, lehce se čistí a opravdu díky němu získáte šťávu té nejvyšší kvality. Navíc, připravíte v něm i výborné sorbety a smoothies také. Jak už jsem psala, nejde o levnou záležitost, ale pokud ho budete používat pravidelně, rozhodně se Vám tato investice vyplatí. Kenwood juicer mi také vyhovuje tím, že díky dvojitému plnícímu otvoru na celé ovoce (viz první fotka), se nemusíte nijak zabývat jeho předchozím krájením, což je pro lenochy, jako jsem já, naprosto ideální😀

1511888376773
Na celém procesu mě hrozně baví i fakt, že můžete experimentovat s oblíbeným ovocem a zeleninou jak se Vám zlíbí. Já například nesnesu ve šťávách celer, řepu také moc nemusím a koriandr mě děsí! Nejlepší je samozřejmě používat co "nejčistší" suroviny, takže já pro ně ráda vyrážím na farmářské trhy nebo do bio obchodů.

2

Pokud tedy s odšťavňováním začínáte, dala jsem dohromady několik mých oblíbených "receptů", které už mám ozkoušené a chutnají mi. Většinou sázím na nekomplikované složení a snažím se, abych nepoužívala více než 4 ingredience najednou. Všechny jsou přirozeně sladké díky obsahu ovoce a já věřím, že Vám také zachutnají. Tak jdeme na to!

1

Tropikale
1 zralý banán 
1/2 ananasu
3 větší listy kale

Čistá mrkev (miluju!)
6 středních mrkví
+na závěr do šťávy přimíchejte pár kapek olivového oleje, aby se v mrkvi obsažený vitamín A lépe vstřebával do těla

Tekuté 🌞
4 pomeranče 
2 střední mrkve 
1/2 ananasu

Na imunitu!
3 pomeranče 
půlka citronu 
4 mrkve 
1cm kousek zázvoru 

Zelené osvěžení
1 okurka 
2 jablka
1 hruška 
2 větší kousky ananasu
menší kousek limety

5
4

Článek vznikl ve spolupráci s Kenwood, kterým velmi děkuji za možnost zapůjčení a vyzkoušení recenzovaného produktu. Veškeré názory jsou čistě mé a vycházející z mé osobní zkušenosti.

SHARE:

7 komentářů

  1. Zkoukla jsem cenu...asi si i nadále vystačí se smoothie makerem :) Navíc se mi moc nezdá to čištění :/

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelej recept Veru, moc diky za inspiraci, urcite brzo udelam! Prosim vic takovych receptu. <3
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, krásné fotky a super článek, o juiceru už dlouho přemýšlím, tak děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě rozhodně mrkev s pomerančem nebo mrkev,červená řepa a jablko! :)
    https://byterina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. WOW!Super článek! O tenhle mixér jsem si už napsala Ježíškovi, tak snad mi ho přinese. A souhlasím, že za kvalitu je nutné si připlatit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak držím palce, ať ho pod stromečkem najdeš, je úžasný!

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig