czech lifestyle blog

neděle 3. prosince 2017

Updated skincare

1

Krásný den! Tento článek už jsem měla v plánu připravit delší dobu a díky mé momentálně probíhající spolupráci s kosmetikou Eucerin a jejím testování, je pro to konečně perfektní příležitost. Zrovna zkouším jejich řadu Dermo Pure, která je určená pro pleť problematičtější se sklonem k akné. Já sama jsem nikdy neměla bezproblémovou pleť, ale poslední dobou s ní začínám být stále více a více spokojená a ráda bych Vám předala své osvědčené tipy a triky, pokud i Vy s ní stále bojujete. 


1. PÉČE
Smíšená / problematická pleť vyžaduje více péče než pleť, která nemá sklon k nedokonalostem, tak to prostě je. Jak už píšu v úvodu, já momentálně používám řadu Dermo Pure od Eucerin, která je na tento typ pleti přímo určená. A ráda Vás provedu jednotlivými kroky mé péče. Začnu ránem. Z pleti odstraním během noci nahromaděné nečistoty pomocí čistící pleťové vody, která pleť nepřesuší, ale hezky tonizuje. Poté aplikuji zmatňující emulzi, díky které si během dne nemusím pětkrát pudrovat čelo a nos😀 Obsahuje kyselinu salicylovou, která působí antibakteriálně a hezky pleť zklidňuje. Pak už nanesu makeup. Večer pleti věnuji větší péči, takže začínám s hloubkově čistícím gelem, který do pleti vmasíruju pomocí Forea, které už jsem na blogu tolikrát opěvovala. Zbylé nečistoty opět odstraním pomocí pleťové vody a aplikuju sérum pro regeneraci pleti, které redukuje nedokonalosti a brání vzniku nových. Pleť je ráno krásně čistá, hladká a musím to zaťukat, ale po pupínkách ani stopy. Řada obsahuje ještě čistící peeling, který používám tak 1-2x do týdne. Hezky pleť pročistí a zjemní, ale zároveň nepůsobí příliš agresivně, jako hrubší peelingy.
eucerin

2. STRAVA
Další z tak důležitých faktorů, na který bychom se měli zaměřit, chceme-li hezkou, zdravou a projasněnou pleť. O pitném režimu snad ani mluvit nemusím, že? Já jsem se naučila pít minimálně 2L čisté vody denně a přísahám, změna pleti je neskutečná. Žádná suchá místečka, pleť je na dotek mnohem příjemnější, rozjasněná a věřím, že i vrásky se mi díky tomu budou ještě chvilku vyhýbat😁 Co se týká mého jídelníčku, každý den se snažím dopřát si pořádnou porci zeleniny a ovoce. Ne vždy to vyjde, ale zlepšuji se. Také jsem hodně omezila mléčné produkty, což je obecně lidem kteří mívají problémy s pletí doporučováno. Důležité jsou potraviny obsahující zinek, pak jím hodně ořechů (omega 3), vajec (cholin), rajčat (lykopen), borůvky (antioxidanty), špenát, brokolice (ALA), avokáda (nenasycené tuky), luštěniny, brambory, tofu,..
salad

3. EXTRA PÉČE
Chodíte na kosmetiku? Já se přiznávám, že ne. Tedy, tak dvakrát do roka si zajdu na green peel do Silhouettecož je biologická metoda olupování pokožky po peelingu bylinkovou směsí, ale klasickou kosmetiku šidím. V příštím týdnu jdu vyzkoušet salon Biodroga, takže se pak určitě ozvu s recenzí. Do extra péče mohu zařadit i jade facial roller (kupovala jsem na cultbeauty), který vidíte na fotce. Jedná se o váleček z nefritu, který působí jako takové fitko pro pleť😏 Jeho masáží rozproudíte v obličeji lymfu, zbavíte se naakumulovaných toxinů v pleti, pomáhá od bolesti hlavy, tmavými kruhy pod očima a při pravidelném používání také eliminuje vrásky.

4. DOPLŇKY STRAVY
Otázka, která mi chodí dost často a na kterou Vám zde ráda odpovím. Jaké tedy beru doplňky stravy? Každé ráno si připadám jak magor, když zapíjím svou hromádku vitamínů, ale věřím, že mé tělo mi jen děkuje. Když začnu těmi, které beru na pleť, tak je to čisté MSM od Oskie (také objednáno přes Cult beauty). MSM je takzvaný "minerál krásy", zvyšuje produkci kolagenu, elastinu a keratinu, které jsou všechny potřebné pro zdravou a pevnou pleť. Dále beru zinek (kupuji v DM, ve velkém se podílí na zdravém vzhledu pokožky, pomáhá udržovat nízkou hladinu cholesterolu a má i pozitivní vliv na kvalitu vlasů), kelp (také kupuji v DM, obsahuje velké množství přírodního jódu, přispívá k normální činnosti metabolismu, stavu pokožky, vlasů, nervové soustavy, ostropestřec (opět z DM, má vysoký obsah antioxidačně působících látek a působí příznivě na trávení a funkci jater), pupalkový olej (kupuji na myprotein, malý zázrak, který pomáhá na spousty zdravotních obtíží a blahodárně působí především na pleť, vlasy nebo nehty).

Pokud máte nějaké další otázky, moc ráda Vám na ně odpovím v komentářích, pusu!💋

Článek vznikl ve spolupráci s Eucerin, kterým velmi děkuji za možnost vyzkoušení  řady DermoPure. Veškeré názory jsou čistě mé a vycházející z mé osobní zkušenosti.

SHARE:

4 komentáře

  1. Super clanek, moc diky za inspiraci! Ja jsem uz rok vegan a silene se mic zlepsila plet od te doby!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju :) Také na pleti vidím zlepšení, když mléčné produkty omezím :)

      Vymazat
  2. zaujímavý článok ;) ja sa o pleť nestarám, ale mala by som si vstúpiť do svedomia :/ lebo sa mi to o chvíľu vypomstí

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek Veru! <3 Strava dle mého dělá snad úplně nejvíc, alespoň z mé zkušenosti, sama na sobě pozoruji obrovskou změnu s tím, jak teď jím/nejím..musím se polepšit :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig