czech lifestyle blog

sobota 23. června 2018

Mé top tipy pro zdravější pleť



Krásný den! Tenhle článek jsem měla v plánu už delší dobu a jsem ráda, že se k jeho sepsání konečně dostávám. V dnešní době problémy s pletí trpí bohužel obrovské množství lidí a netýká se to jen těch procházejících si pubertou. Já měla pleť nejhorší tak v prváku a druháku na gymnáziu. Mám ji smíšenou, takže mastnější T-zónu a pupínky se mi nevyhýbají. Za těch několik let, kdy se péči o pleť více věnuji a celkově zdravějšímu životnímu stylu, jsem dala myslím dohromady několik fajn tipů, díky kterým začínám být se svou pletí čím dál víc spokojenější a ráda je předám dál. Nečekejte žádné převratné objevy, ale garantuji Vám, že když se těmito tipy budete poctivě řídit, sami uvidíte změny.

Prvním a nejdůležitějším bodem je určitě nezapomínat na pitný režim a tím nemyslím kafe a přeslazené limonády. Dejte si za cíl vypít denně minimálně 2L čisté vody (klidně si ji ochuťte například čerstvým ovocem, mátou, citronem,..). Kupte si velkou reusable lahev, kterou budete mít stále po ruce a nebudete tak na pití zapomínat. Já si například vždy ráno naplním lahev o objemu 750ml a dám si za úkol vypít ji ještě než vyrazím dopoledne do města na schůzky a nově naplněnou si beru s sebou.

Po pitném režimu hned navážu na jídelníček. Každý jsme jiný, někdo se osype po lepku, někdo po kravském mléku,.. já nejsem zastáncem žádných extrémů, maso, mléčné výrobky a sladkosti jsem jen omezila, než abych je vyřadila úplně. Nic z nich mou pleť neirituje, takže spíš než ze zdravotních důvodů, je omezuji z důvodů etických a ekologických. Soustředím se hlavně na kvalitu surovin, ze kterých je jídlo připravené. Co určitě doporučuju zařadit do jídelníčku pro hezčí pleť, jsou potraviny obsahující pleti prospívající vitamíny, například zinek. Zkuste tedy dýňová semínka, špenát, tuňáka, cizrnu, kešu oříšky,..

Dalším z veledůležitých bodů je samozřejmě péče o pleť. Opět, každému z nás vyhovuje něco jiného a nikdo Vám neřekne zaručeně pár produktů, které Vám pleť uzdraví. Já miluju zkoušet stále nové produkty a moc ráda se o tipy na blogu dělím. Z 80% používám kosmetiku přírodní, která už je na úžasné úrovni a má perfektní výsledky. O mých aktuálně oblíbených produktech brzy bude samostatný článek na blogu. Nedá mi to nezmínit večerní čištění, které je ještě důležitější než to ranní, protože přes den se nám na pleti usadí opravdu pořádný nános špíny, bakterií a zkrátka věcí, které ji pak akorát dusí a způsobují záněty. Já jsem si k jejímu čištění už před několika lety oblíbila silikonový kartáček Foreo Luna a nedám na něj dopustit. 

Krátký odstaveček věnuji i doplňkům stravy. Jakmile si z ranního zapíjení několika pilulek uděláte rutinu, vaše pokožka Vám poděkuje. A nejen ta. Spousta vitamínů má totiž skvělý vliv i na nehty, vlasy a jiné vnitřní orgány. Já osobně miluju ty od Ecce Vita, ze kterých si opravdu vybere každý. Já každé ráno zobu ostropestřec, zinek, Tulsi, MSM a pupalku. 

Výraz "beauty sleep" neexistuje jen tak pro nic za nic. Kvalitní a dostatečný spánek má na naše tělo a pleť obrovský vliv. Já sama s tímhle bodem mívám občas velký problém, jelikož jsem zvyklá nechávat si práci na večer a pak chodit spát kolem druhé hodiny ranní.. Ideální stav je chodit spát před půlnocí a dopřát tělu 8 hodin spánku. Já mám rozhodně co zlepšovat!

Nesahejte si na obličej a nemačkejte. Tohle mi také dělá velký problém, ale sama vidím, jak velký vliv na pleť to má. Já musela z koupelny odstranit zvětšovací zrcadlo, protože jsem byla schopná strávit dlouhé minuty zkoumáním pleti a následným mačkáním všeho existujícího i neexistujícího, což vedlo jen k dlouho se hojícím jizvičkám, flekům a stroupkům. 

Nezapomínejte na SPF! Sluneční záření na našem obličeji páchá jen škody a proto je důležité pleť DENNĚ chránit. Já používám makeup obsahující SPF30, což je pro mě, jekožto zapomětlivku naprosto ideální. Výborný je i nový pleťový krém Oil control s SPF50 od Eucerinu.

Máte Vy nějaké osvědčené tipy a triky, jak na lepší pleť?
Budu moc ráda, když se o ně podělíte v komentářích💋
SHARE:

5 komentářů

  1. Ahoj Veru :) bezvadné tipy, za mě nejlepší a nejzábavnější odstraňit “lupa zrcadlo”, přesně jak řikáš, člověk rozvrtal všechno a pleť byla zničená na týden 😂
    Mohu se prosím zeptat, co používáš za makeup? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no přesně :D už je schované na nejvyšší poličce v koupelně :D Používám tenhle http://www.sephora.cz/Liceni/Plet/Makeupy/Velvet-Matte-Skin-Tint-SPF-30-PA-Zabarveny-krem/P2394001 a teď mám zálusk na jeden organický, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Super tipy, diky Veru! U stravy bych hlavne doporucila, co nejmene cukru, to totiz okamzite poznam... Jakmile snim vic nezdravych nebo preslazenych veci za jeden den, mam dalsi den hned horsi plet. :/ Ale moc dekuju za super clanek!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  3. Dříve, když mě dost trápilo akné, jsem si myslela, že vše zachráním pouze používáním správných výrobků, ale v poslední době zjišťuji, že má pleť je nejspokojenější, když na ní nepatlám milion různých výrobků, hodně piju a hlavně ten bod "Nesahat a nemačkat" :D Každopádně moc pěkný článek, Veru! Doporučila bych ho přečíst každé ženě, která se trápí stavem své pleti.

    OdpovědětVymazat
  4. Libil by se mi i clanek o jiz zminenych doplncich stravy a jejich ucinku 😍

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig