czech lifestyle blog

úterý 10. července 2018

Cosmetic favourites | Organic beauty

502005A5-F5F5-439A-BDDD-1F878BB39299

Krásný den! Za poslední dobu se mi v koupelně na poličkách sešlo spoustu skvělé přírodní kosmetiky a já bych se s Vámi dnes ráda podělila o tipy na produkty, které jsem si zamilovala! Některé už používám delší dobu/mám několikáté balení a některé jsou více "čerstvé" lásky, tak pojďme na to💛

Z leva do prava:

Perlový olej na tělo Ushuaya - Tenhle úžasný tělový olej kupuji ve Fann parfumerii a už mám druhé balení. Perfektně totiž pokožku hydratuje, vyživuje a já ji snad nikdy neměla jemnější, než když olejíček opravdu poctivě každý den používám. Krásné balení je také plus.

Tělové mléko Girl smells - Je vcelku čerstvým přírůstkem v mé koupelně, ale už jsem si ho zamilovala! Pokud nemáte rády tělové oleje, je skvělou alternativou. Jde o veganskou značku kosmetiky z Berlína, kterou u nás seženete exkluzivně v mém milovaném Biosophy. Obsahuje sice spoustu olejů, ale na pokožce nezanechává mastný film a rychle se vstřebává. Já ho mám v jemné vůni vanilka-mandarinka.

Sójový odlakovač na nehty - Od australské značky Sienna Byron Bay, kterou u nás také koupíte v Biosophy. Už delší dobu jsem chtěla zkusit nějaký bezacetonový netoxický odlakovač a tenhle je perfektní. Krásné skleněné eko balení, vyroben ze sójových bobů a 100% obnovitelných zdrojů. Lak s ním jde snadno odlakovat a nehty jsou navíc po jeho použití vyživené a ne vysušené, jako po klasických odlakovačích.

100% přírodní deodorant - Tenhle deodorant od české značky ručně vyráběné kosmetiky Biorythme používám už hodně dlouho a neměnila bych. Nově také přišly s možností dokupovat si pouze náplně, takže hashtag zerowaste. Potit se samozřejmě trochu budete, ale celý den ucítíte jen jemnou růžovou vůni deodorantu. Navíc balení je skvěle malé a vejde se tak do každé kabelky a perfektní na cesty.

Opalovací krém melt-in SPF 30 - Po přírodních opalovacích krémech už také nějakou dobu pokukuji. O tom, jak toxické pro naši pokožku běžné opalovací krémy mohou být, si doporučuji přečíst nějaké články. Na Vemzu  (kde mimochodem stále platí slevový kód "vemzuvbesbyverca"), jsem objevila opalovací krémy od přírodní značky Biosolis a hned jeden objednala. Přípravky obsahují pouze přírodní složky, podporují opalování a co mi přijde skvělé, je potištění etiket rostlinným inkoustem a obaly vyrobené z již recyklovaných materiálů. Krém ej voděodolný, rychle se vstřebává a pokožku vyživuje i chrání.

Lak na nehty Sienna Byron Bay - Značka přišla na léto s krásnou novou kolekcí a jednou z novinek je tenhle lak v nádherném sytém meruňkovém-korálovém odstínu Amity. Tenhle netoxický lak skvěle drží, má krásné balení a u tohoto odstínu bohatě stačí dvě vrstvy.

Přírodní samoopalovací krém Invisible tan - Produkt, který už také patří k mým stálicím v koupelně. Než nachytám přes léto nějaké to sluníčko, pomáhám si aspoň takhle. Intenzitu opálení si můžete vychytat sami, já ho například míchám s tělovým krémem a dělá hrozně hezkou přirozenou barvu.

Hydratační makeup - Od značky Juice beauty, exkluzivně dostupné také v Biosophy. Čekala jsem, až dopotřebuji můj oblíbený Nars a budu se moct vrhnout na zkoušení nějakého přírodního. V obchůdku jsem si tak vzala pár vzorečků a byla moc spokojená, takže už je doma v plném balení. Makeup obsahuje i sérum, takže vždy před použítím je potřeba ho dobře protřepat. Má trochu vodovější texturu, než na jakou jsem byla u svého makeupu zvyklá, ale nijak mi to nevadí. Obsahuje vitamíny C a E, které pleť miluje. Má střední krytí a pleť je po něm krásně hydratovaná a už na pohled zdravá a zářící. Já mám na léto odstín 17- medium tan.

Ranní čistící maska - Tří minutovou čistící masku od Havlíka zbožňuju a je to produkt, který jsem se naučila vážně pečlivě použít každé ráno. Už jsem si konečně pořídila větší balení, takže mám slušnou zásobu. Během jejího působení si vyčistím zuby a pak smyju pomocí vody a Forea. Nanáším ji na T-zónu a černé tečky mizí!

7FD9E74A-3A91-48AC-9629-73AE8D829111

Snad Vás článek bavil a já budu ráda za tipy na přírodní kosmetiku, která mi určitě nesmí uniknout!

SHARE:

3 komentáře

  1. Super článek, děkuji za tipy, poslední dobou se taky snažím trochu víc zaměřit na přírodní kosmetiku a ekologičtější žití. Vlastně jsem třeba ne Econeu narazila jen díky tvýmu blogu a jsem za to hrozně vděčná, dost mi to otevřelo oči. Jinak mě z článku nejvíc zaujala ta tříminutová maska, asi se zajdu do Apotéky podívat :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. Biosophy sleduji na instagramu a laky Sienna Byron Bay prostě musím zkusit! :) Ze zbytku znám pouze Havlíka.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig