czech lifestyle blog

pátek 13. července 2018

Motivace ke cvičení

motivace

Krásný den! Tenhle článek už jsem měla rozepsaný pořádně dlouhou dobu a konečně jsem se dostala k jeho dokončení. Jak najít motivaci ke cvičení je otázka, která mi chodí velmi často a budu moc ráda, pokud někomu z Vás tenhle článek pomůže. Jde hlavně o tipy na to, co pomáhá najít motivaci ke cvičení mně a pokud máte i Vy nějaký tip, který v článku nezazní, budu moc ráda, pokud se o něj podělíte v komentářích.

1. Plánujte
Tenhle zvyk, který jsem si vytvořila, mě hrozně baví. Vždy v neděli otevřu diář a rozplánuji si celý následující týden. Dobře tak vidím, kdy mám na cvičení čas a naopak, kdy je zbytečné snažit se ho někam vmáčknout. Navíc když už to budete mít naplánované a budete na něj mít přesně vyhrazený čas, nebudete se mít na co vymlouvat.

2. Připomeňte si, proč jste začínali
Pokud Vás přeci jen začnou napadat výmluvy, proč se Vám dnes nechce cvičit, připomeňte si, proč jste na prvním místě s cvičením začínali. Důvodů může být spoustu, mým hlavním důvodem je fakt, že při cvičení nemyslím na nic jiného a je tak skvělý čistič hlavy. Mým druhým hlavním důvodem je silné a zdravé tělo, ve kterém se cítím skvěle a sebevědomě a  toho prostě bez pravidelného pohybu docílit nejde.

3. Investujte do hezkého sportovního oblečení
Tohle může znít asi trochu povrchně, ale věřte mi, že to funguje! Já díky spolupráci s Pumou, za kterou jsem obrovsky vděčná, mám doma velikou zásobu sportovního oblečení a vždy se opravdu těším, až si na sebe ty krásné kousky ve kterých se cítím sebevědomě do fitka obleču. Funkční, pohodlné a hezké sportovní oblečení navíc může být i trochu dražší, takže i to je motivace pro jejich využití.

4. Najděte si cvičícího parťáka.
Mně osobně nevadí chodit cvičit sama, ale vím, že když se domluvím s kamarádkou, vždy se ukážu. Vůči svému parťákovi budete cítit zodpovědnost a pokud se ve fitku plném cizích lidí cítíte nesví, určitě Vám pomůže, když budete mít s sebou kamarádku/přítele/sourozence/...

5. Vytvořte si cvičící playlist
Tenhle bod na mě skvěle funguje. Hrozně ráda si dávám dohromady playlisty složené z písniček, které mě pořádně dokážou nakopnout. V telefonu mám stažené Spotify, které už i předem složené playlisty nabízí, ale já si ráda každý měsíc dávám dohromady svůj jedinečný, který ve mě vždy probudí cvičící náladu. A když Vám přijde, že už nemůžete, věřte mi, ta správná písnička Vás dokáže vyburcovat ještě k pořádnému výkonu!

6. Sledujte inspirativní fit lidi
Tenhle bod nemusí být pro každého, takže jestli víte, že Vás tento typ účtů na sociálních médiích ovlivňuje spíše negativně , pak ho vynechte. IG je plný fitness holek, zdravých receptů, motivačních citátů,.. stačí si vybrat, co z toho víte, že má pozitivní vliv na Vaši motivaci. Můj tip zní : Inspirujte se, ale neporovnávejte.

SHARE:

5 komentářů

  1. Ahoj Veru, pekny clanek :) presne nejaky takovy nakopavaci playlist bych potrebovala. Nesepsala /nescreenovala/ bys ho do clanku nebo treba stories na ig? Dekuju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. super si to napísala - je vidieť, že s tým máš skúsenosti..škoda, že mne nepomohlo ani to :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý tipy, teď už jen se hecnou na první cvíčo. Po delší pauze je první odhodlání asi to nejsložitější, alespoň pro mě. :)

    https://cakovamichelle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Skvely clanek! Nevadilo by ti napsat sem nejak ty fitness instagramy, co sledujes? Diky moc!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig