czech lifestyle blog

čtvrtek 24. ledna 2019

Péče o pleť v zimě

zima

Krásný den! Podle vašich zpráv na instagramu  spoustu z vás trápí v zimě problémy s pletí. Mně například před dvěma týdny pleť zareagovala alergickou reakcí na glycolic acid obsažený v mém oblíbeném čistícím produktu a celá brada a hrany čelisti se mi obsypaly pupínky. Naštěstí už všechny zmizely, ale i když si říkám, že je to jen pleť, vím, jak to dokáže člověku pošramotit sebevědomí. Ráda bych se tedy s vámi dnes podělila o mou zimní pečující rutinu, která pleť chrání a dodává jí extra porci výživy, která je v mrazech tak potřebná.

Základem je správná hydratace a i já, která mám pleť smíšenou/mastnější, na ní pozoruji, že v zimě bývá o něco sušší a hydratační produkty vsakuje jako houba. Každý večer a ráno po odličujícím balzámu od Inlight  (ten tedy používám jen večer) sahám po čistícím gelu Cleanance Hydra od Avéne, který je speciálně určený pro suchou, citlivou a podrážděnou pleť a za mě je to úplný zázrak!
Následuje sérum, které v teplejších měsících většinou vynechávám (lenoch), ale v zimě se snažím nezapomínat. Má oblíbená jsou aktuálně The Buffet od Ordinary , které je mým prvním produktem od této značky a jsem z něj nadšená. Pleť je po pravidelném používání viditelně hydratovanější, jemnější, póry jsou méně viditelné a lépe se mi nanáší makeup. Druhým sérem je Intenzivně hydratační od Lumene, které jak již název napovídá, má výborně hydratační vlastnosti. Obsahuje vysoký podíl arktické pramenité vody, pleť chránící severskou červenou řasu a koncentrovanou kyselinu hyaluronovou. Hydratované jsou nejhlubší vrsty pokožky a sérum má příjemné lehké gelovité složení, které se hned vstřebává. Párkrát do týdne pak sérum nahradím kapkou Inlight bio pleťového denního oleje. Ten má lehké složení, které nezanechá pleť mastnou a poskytuje jí dokonalou ochranu a péči.

Po aplikaci séra nanáším krém. Biovedic hydratační krém  jsem zmiňovala už několikrát a jsem s ním obrovsky spokojená. Pleť hloubkově hydratuje, má krásné skleněné balení a to nejlepší pečující složení. Druhým je Weleda univerzální výživný krém, který jsem používala na zahojení suchých míst a stroupků, které zůstaly po alergické reakci. Aby se sérum a krém lépe vstřebalo, ráno provádím masáž pomocí Jade rolleru, který v pleti rozproudí lymfu, zmírní otoky a krásně pleť probudí!

Pokud se mi udělá nějaký pupínek, nikdy (!!) neodolám a vždy si ho samozřejmě roznípu, což vede k tmavému flíčku, který pak dlouho mizí. Na ty používám Fushi čistý vitamín E , který je skvělý k urychlení hojení a intenzivní hydrataci pokožky.

Jednou za týden pak používám pleťovou masku a jemný peeling. Z masek jsem na zimu odložila ty extra čistící, které mohou pleť lehce vysušit a nahradila je hydratačními. Má oblíbená je aktuálně The honey mud, která pleť vyčistí, ale zároveň vyživí a zanechá ji hydratovanou a zklidněnou. Co se týká peelingu, ráda používám Korres wild rose (objednávala jsem z Vemzu, kde myslím stále platí můj slevový kód Vemzuvibesbyverca) a na zimu je skvělý, protože je jemňounký, bez obsahu mýdla a tudíž pleť nevysušuje ale hezky čistí a odstraní odumřelé kožní buňky. Na konec nesmím zapomenout na pokožku na těle, kterou aktuálně mažu kokosovým Treaclemoon, ten krásně voní, rychle se vstřebá a hydratuje, což je vše, co od tělového krému vyžaduju.

SHARE:

1 komentář

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig