czech lifestyle blog

středa 20. února 2019

Made in CZ/SK

czsk

Krásný den! Tenhle článek už jsem měla v hlavě delší dobu. Chtěla jsem vám představit mé oblíbené značky přírodní kosmetiky, která se vyrábí u nás nebo na Slovensku, ale nakonec jsem vybrala z jejich nabídky rovnou mé oblíbené produkty, které mají čestné místo v mé koupelně.

Zleva:

Přírodní pasty už používám několik let a ráda je střídám, teď jsem ale aktuálně věrná značce Herbadent, která má v nabídce jak pasty s fluorem tak bez něj, které mně osobně vyhovují víc. Zuby jsou krásně čisté a hladké a díky obsahu léčivých bylin je skvěle postaráno o celou dutinu ústní. A abych nezapomněla, s kódem VERONIKA máte 20% slevu na nákup na eshopu.

Pro tělové oleje mám slabost a tenhle od značky Ushuaya (nově přejmenované na Smyssly), kterou u nás koupíte třeba i ve Fann parfumerii, je rozhodně v mých top 3. Mám ho už druhé balení a nejraději ho používám ještě na vlhkou pokožku po sprše/koupeli, kdy ho do sebe krásně vpije. Obsahuje ty nejlepší pečující oleje, takže zaručuje vyživení, hydrataci a nádhernou hebkost. Plus to balení je tak krásné!

Přírodní deodoranty jsou věc, které myslím lidi moc nevěří a mne samotné na tohle téma chodí docela dost dotazů. Jestli bych dala za nějaký ruku do ohně, tak je to právě tenhle od značky Biorythme. Nezabraňuje přirozenému pocení, ale pomáhá vypořádat se s bakteriemi, které vytvářejí nepříjemný pach potu. Vaše podpaží tak po deodorantu bude krásně vonět celý den. A super je i nová možnost objednat si "nahaté" bezobalové náplně.

Cocoes je značka, která se u nás objevila celkem nedávno a stojí za ní moc milá slečna, kterou obdivuji, že se vrhla do celého toho procesu bez předchozích zkušeností a podařily se jí tak skvělé produkty! Já jich testují víc, ale tělové máslo si mě získalo hned. Bio panenský kokosový olej dováží z Vietnamu, odkud také ona sama pochází. Tělové máslo má nádhernou kokosovou vůni, velmi rychle se vstřebává a obsahuje vitamín E, který je pro pokožku naprostý zázrak. Balení má krásný design a 200ml vydrží opravdu dlouho.

O Onest jsem se na blogu už rozepisovala mnohkrát. Miluju jejich čistící gely, ale dnes zmíním balance pleťovou masku. Má krásnou krémovou konzistenci, pleť čistí, hydratuje a projasňuje. za mě naprosto dokonalý pomocník na jaro. Absorbuje přebytečný maz a toxiny a odstraňuje odumřelé buňky. To vše bez jakéhokoliv podráždění nebo vysušení. Maska zcela nezasychá, takže po jejím smytí necítíte žádné pnutí, jako to u některých jílových bývá.

A posledním produktem, který jsem objevila díky Fannu, kde je u nás exkluzivně k zakoupení. Jde o na Slovensku vyráběnou značku, za kterou stojí otec s dcerou a jejich kultovním produktem se během chvilky stal Mint super elixir, k jehož nákupu už se také chystám! Já zkouším zatím krém na obličej Face cream rose. Jelikož má pleť je mastnější a ani v zimě ji netrápí suchost, používám krém na noc. Pokud máte pleť sušší, bude pro vás skvělý i jako denní krém. Obsahuje organické bambucké máslo, esenciální oleje a mořskou sůl a dokáže proniknout hluboko do pokožky, díky čemuž tak pleť čerpá ze všech jeho účinných složek. Má pleť je ráno na pohled i dotek dokonale hebká a zaří zdravím!

Pokud máte i vy nějaké oblíbené CZ/SK přírodní značky, budu moc ráda, když mi dáte vědět v komentářích!

SHARE:

8 komentářů

  1. Super nápad na článok, predstaviť CZ/SK prírodnú výrobu je skvelé. O mnohých z nich som ešte nepočula, tak ďakujem za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ráda Manufakturu, Havlíka a z SK Soaphoria. A ty Verčo, používáš něco od nich?

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee! Ja mam rada havlikovu apoteku. <3

    OdpovědětVymazat
  4. pri tej poslednej ste zabudli napisat ze sa jedna o znacku Malinna ,)

    OdpovědětVymazat
  5. Balení Ushuaya oleje je tak nádherný sakra! Fakt je to strašně krásný😲😍!

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  6. Veru, omrkni značku Pimpinella! :) Přírodní kosmetika z Jizerských hor, paní majitelka je obdivuhodná žena.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig