czech lifestyle blog

sobota 2. února 2019

Skin talk

skintalk

Krásný den! Tohle je článek, k jehož sepsání už se nějakou chvíli chystám, protože až poslední dobou můžu konečně říct, že jsem se svou pletí spokojená a protože vím, že pleť trápí nejednu z nás, ráda se podělím o tipy, jak udržuji svou pleť zdravou já.

Já a má pleť ve zkratce. Má pleť je smíšená s mastnější T-zónou a rozšířenějšími póry a co si pamatuju, měla jsem s ní problémy tak od prváku na gymplu. Trochu jsem dumala, jak celý článek pojmout a asi nejpřehlednější bude, když v několika bodech vypíšu věci, které mi pomohly k tomu, že jsem konečně se svou pletí tak na 90% spokojená, což je u mě velký úspěch.

1. Pitný režim
Tohle slýcháte určitě ze všech stran a možná už vás to otravuje, ale nemůžu to vynechat. Můj každodenní cíl je vypít minimálně 2L čisté vody a slibuju vám, že už po týdnu uvidíte na pleti rozdíl. Bude jasnější, vypadat zdravěji, na dotek jemnější a hydratovanější.

2. Strava
Co se týká stravy, snažím se zařadit do ní jídla, obsahující pleti prospěšné vitamíny a živiny. V mém jídelníčku tedy převládají luštěniny, zelená barva - špenát, polníček, rukola, salát. Potraviny obsahující zinek jsou také skvělé, tuňák, vajíčka, zdravé tuky v avokádu, různá semínka- perfektní jsou konopná, která dávám skoro na vše, chia semínka, lněná, dýňová (opět - vysoký obsah zinku), slunečnicová. Co se snažím konzumovat v minimální míře jsou mléčné výrobky/laktózu. Takže klasické mléko nahrazuji bezlaktózovým nebo ovesným (pokud nemají v kavárně jiné, tak i sójové) a sýry a ostatní mléčné výrobky také pouze v minimální míře. Co také pleť velmi ocení, je omezení cukru a alkoholu, které v těle jen podporují záněty. S tím naštěstí nemám problém, ale samozřejmě neříkám, že si třeba jednou za týden/dva nedám s kamarádkami pár drinků, sem tam nějakou čokoládu a čemu nikdy neodolám, je mandlový croissant z Bakeshopu a čokokokosky od biopekárny Zemanka. Víc z mé stravy vám ukážu v článku food diary, který mám také rozepsaný.

3. Kosmetika
Každému vyhovuje něco jiného a to platí v kosmetice snad nejvíc. Já přešla z velké většiny na přírodní kosmetické produkty a má pleť je spokojená. Pokud bych měla vypsat pár HOLY GRAIL produktů, pak je to na 100% Inlight čistící balzám, Buffet sérum od Ordinary, čistící krém Avéne Cleanance Hydra, Pixi glow peel vatové tamponky a Inlight čokoládová maska. Za všechny tyhle produkty bych dala ruku do ohně! Opravdu důkladně se také večer odličuji a myslím si, že právě to je základem hezké pleti. Nejprve použiju zmíněný odličovací balzám, poté Avéne čistící krém, dočistím Jarischovou vodou nebo Pixi tamponky a pak buď nějaké sérum, krém a nebo pleť nechám přes noc čistou a hezky dýchat bez jakéhokoliv produktu. Jednou týdně používám pleťovou masku podle toho, co má pleť zrovna potřebuje (vyčistit, hydratovat,..). A co jsem si také dala za předsevzetí před pár měsíci, je chodit jednou za měsíc na kosmetiku. Zatím jsem byla 3x, většinou si najdu čas poslední týden v měsíci a musím říct, že změna je opravdu viditelná. Jeden konkrétní oblíbený kosmetický salón nemám, ale zatím jsem byla v Institut Sothys, Top beauty studio a v Atelier d'esthetique. Cenově mě to všude vyšlo velmi podobně a stejně tak jsem byla všude moc spokojená. Pokud máte vy pro mě nějaký tip na studio, které musím určitě zkusit, budu moc ráda. Teď se těším, až si po zimě zajdu zase na můj oblíbený Green peel. Mým největším zlozvykem je, že nikdy nedokážu odolat a každý pupínek vždy rozmačkám, z čehož mi pak klasicky vznikají stroupky a flíčky, které mizí měsíc a já jsem jak dalmatin a naštvaná sama na sebe, že jsem to zase nevydržela a nenechala vyrážku zahojit se bez mého zásahu. Věřím, že v tom nejsem jediná, ale tohle je něco, co se vážně snažím omezit a vidím, že i pleť je pak hezčí a zdravější. Když se mi tedy nějaký pupínek vyklube, plácnu na něj na noc buď trochu pasty nebo sudokremu, které ho vysuší a zmírní zarudnutí.

4. Vychytávky
Čemu poslední dobou propadávám jsou různé pomůcky pro rozproudění lymfy v obličeji, určitě už jste také zaregistrovali ten velký boom okolo jade rollers a gua sha. Já jsem si face roller objednávala tady (aktuálně ve slevě) a tady Gua sha. Oba produkty jsou na pleti neskutečně příjemné a pokud je budete používat ráno, okamžitě uvidíte rozdíl. Pleť je krásně prokrvená, vypadá svěžeji, otoky, například kolem očí a tváří, se zmírní a při pravidelném používání také předcházíte vzniku vrásek. Spoustu videí, jak masáž správně provádět, najdete na youtube. Ještě nemohu nezmínit Foreo produkty, které zbožňuju. UFO je naprostá lahůdka pro pleť a každé použití si vážně užívám, zabere jen chvilku, ale má maximální účinky. Stimuluje tvorbu kolagenu, rozjasňuje pleť, prohřívá ji a následně i ochlazuje, pomáhá její regeneraci,..no a mohla bych pokračovat dál a dál. Z čistících produktů jsou mé dva nejpoužívanější Luna Fofo a Luna mini 2. V minulosti jsem používala i Clarisonic, ale nijak extra nadšená jsem z něj nebyla. Produkty Foreo mi vyhovují v tom, že jsou z velmi hygienického materiálu, na kterém se nedrží nečistoty a bakterie, pleť jemně a přesto opravdu efektivně čistí, odstraňují odumřelé kožní buňky, na jedno nabití vydrží neuvěřitelně dlouhou dobu a jsou perfektní i na cesty. Na mém "beauty gadgets" wishlistu jsou ještě Nuface toning device a Ziip beauty, ale ty jsou hooodně mimo můj budget😕

5. Doplňky stravy
Na tohle téma mi chodí spooustu dotazů, tak jdeme na to. Prvním a za mě rozhodně tím nejlepším je čisté MSM od značky Oskia. U nás ho neseženete, ale já ho objednávám TADY. Už si ho kupuji déle než rok a změna pleti je vážně viditelná. MSM podporuje tvorbu kolagenu, keratinu, detoxikuje, posiluje klouby, nehty, vlasy a pleť. Podporuje imunitní systém a má protizánětlivé účinky. Za mě naprostý zázrak! Dále každý den s jídlem zapíjím Zinek a vitamín A, které jsou oba pleti velmi prospěšné. Sem tam také zařadím pupalku a ostropestřec. Jejich benefity si doporučuju přečíst na internetu. A posledním zázrakem jsou probiotika. Já si objednávám TAHLE veganská od Kiki health. V balení jich je 60, což mi vyhovuje, jelikož u nás jsem zatím našla samá po třiceti, takže mi aspoň déle vydrží. Probiotika jsou takovým malým velkým zázrakem. Říká se, že veškeré naše zdraví začíná ve střevech. Probiotika se starají právě o jejich správné fungování a pokud máte zdravá střeva, můžete si tak vyléčit akné, také mají velký vliv na stav cholesterolu, imunitní systém a energii.

Ani nevím, zda jsem vypsala vše, co jsem měla v hlavě, takže pokud vás napadají ještě nějaké otázky, ráda na ně odpovím v komentářích💋

SHARE:

9 komentářů

  1. Díky za tip na to Foreo, už dlouho nad produktama jejich značky přemýšlím, ale ještě jsem se nedokopala k tomu si něco pořídit. Tak snad brzo.. :)

    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky sepsané :) A máš nějaké zaručené tipy jak na ty rozšířené póry a černé tečky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Chodit na kosmetiku a skvělá je ranní tří minutová maska od Havlíka

      Vymazat
  3. Tak jsem si ten face roller objednala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanek! Dekuju moc za tipy. <3

    OdpovědětVymazat
  5. Jo probiotika jsou super. Já mám takový pocit, že by je měl brát každý. Zdravý zažívání ovlivňuje snad všechno😵!

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale člověk má jíst tak, aby probiotika nepotřeboval. Právě naše zdraví začíná ve střevech - záleží na skutečném jídle ne na tabletkách.

      Vymazat
    2. Zrovna co se týká probiotik, tak nesouhlasím :) Nejde o nic, co by bylo našemu tělu cizí a dělají jen dobrotu :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig