czech lifestyle blog

pátek 5. dubna 2019

Food diary

foodiary

Krásný den! Konečně jsem tu s dlouho slibovaným článkem, který si tímto odškrtávám ze seznamu a jdu na další😀 Food diary se tu už pěkně dlouho neobjevil a řekla jsem si, že k tomu můžu přidat i krátké povídání o tom, jak teď můj jídelníček vypadá. Možná to bude trochu zmatkovité, ale kdyby vás zajímalo ještě něco dalšího, klidně se ptejte v komentářích nebo na Instagramu  a já ráda odpovím.

Protože jsem zvyklá chodit spát pozdě a vstávat pozdě(-ji), vypozorovala jsem, že mému tělu vyhovuje tzv.přerušovaný půst (v aj intermittent fasting). Toho posledního slova se nelekejte, rozhodně se hlady netrápím. Jde o to, že mezi vaším posledním a prvním jídlem by měla být ideálně mezera 16 hodin což v praxi vypadá tedy tak, že první jídlo dne máte kolem poledne a večeři kolem sedmé-osmé hodiny. Během dne tak máte cca 8 hodin, během kterých byste měli přijmout váš ideální kalorický příjem. Když to hodně zlehčím, tak jde o to, že tělu dopřejete spoustu času i na jiné věci, než je jen trávení, kterým ho tolik z nás zatěžuje v podstatě po celý den. Každému z nás ale vyhovuje něco jiného a vím, že někdo například bez snídaně ráno neumí fungovat, takže se netrapte a zkoušejte, co je nejlepší pro vás samotné. Neříkám, že toto dodržuji na 100% a když prostě nestíhám jíst dřív, klidně si dám jídlo i v 9 večer a nebo nějakou svačinku přes den.

O mléčných výrobcích a mase jsem psala už v minulém food talk článku a stále platí to, že je co nejvíce omezuju. Ať už kvůli zdraví, tak z ekologických důvodů. I když jsou stále produkty, kterých se neumím vzdát, například naprosto miluju halloumi sýr a buvolí mozzarelu, což mě možná jednou zruinuje😝 No a o mandlovém croissantu z bakeshopu ani nemluvě.

Kdybych měla shrnout tedy můj jídelníček, v podstatě nic si neodpírám, ale snažím se vše "nezdravé" konzumovat v rozumné míře a aby zbylých, řekněme 80%, bylo jídlo, které mému tělu prospívá ve všech směrech.

guac
smoothie
chips
cake
pasta
udon
mana
bakeshop
petitefrance
fruit
shopping
avo
padthai
quinoa
sushi
goji
sushi
lovinghut
feta
delmart
olio
artic
hranolky
breyers
mcdonald
agliolio
organic
isolabio
nakup
bio
halloumi
omeleta
yami
happybean
dhaba
burrito
dezert
smazak
chipsy
mandarin
bistromonk
vecere
dhababeas
monk
bataty
wokin
fries
lunch
veggo
coco
coko
oatdrink
fries
brownie
sushi
vecere
salat
dezert
banana
halloumi
dhababeas
ovesnakase
dhaba
nuts
dhaba
mozzarella
salad
noky
coko
obed
veriberi
sushi
musli
celerovydzus
avo
avo
obed
delmart
urbancafe
hrasky
paprikabistro
celerovydzus
bakeshop
lactosefree
snack
tiramisu
rossmann
bio
yami
antoninovopekarstvi
salat
obed
raw
dezert
kase
froyo
eccevita
laska
magukombucha
bakeshop
crosscafe
halusky
snidane
dhaba
delmart
wokin
kase
jamesdean
sia
pastacaffe
ricealmond
dhaba
dhaba
soup
vecere
snack
bakeshop
salat
coco
bakeshop
bataty
mana
sushi
vecere
wokin
kase
ifcafe
vecere
vegan
dezert
skinfood
cake
olomouc
pizza
obed
meatgreet
vecere
bottega
snidane
kafe
costa
mrkev
pasta
falafel
delmart
snack
nuova
viet
lesmoofi
mistral
nebo
bakeshop
mistral
snack
vecere

SHARE:

15 komentářů

  1. Výživný článek! :D :) Mám chutě, aspoň, že se dnes chystáme do indické restaurace. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňaam, no já jsem dnes jen o suchých pišktech, takže závidím :)

      Vymazat
  2. Koukám že si velká milovnice hranolek.:-) Jinak klobouk dolů že si to zvládla všechno nafotit. Bylo toho opravdu hodně. Jinak mi přijde že máš opravdu pestrý jídelníček a že si i zahřešíš sladkým. Čekala jsem že u tebe bude převládat jídla ze zeleninou (A to bylo), ale překvapilo mě to knedlo&zelo. Já bych nebyla schopná fungovat bez snídaně (dříve narazově ano), ale od jisté doby je snídaně pro mě základ (začala jsem v dospělosti brát prášky, kvůli nerovnováze hormonů v těle, takže i když ráno vstanu, vezmu léky tak musím i kdybych nechtěla se najíst po 30 minutách později, jinak bych sebou někde sekla). Ale co dodržuji jíst jenom do 6 hodiny večerní. Později už ne. A lehčí jídla k večeři nic těžkého na noc. Ale jak píšeš na každého platí něco jiného. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci :) Jojo, hranolky jsou aktuálně má závislost :D Já už to všechno fotím tak nějak automaticky a ani mi to nepřijde. Knedlo zelo byl oběd u prarodičů a to se neodmítá, mám to tak jednou za půl roku, ale říkala jsem si, proč to sem nedat taky :) Chápu, já tím že vstávám později, tak mi snídaně nechybí.

      moc děkuju za komentář!

      Vymazat
  3. Koukat na článek takhle večer je teda zlo, snědla bych všechno! :) Hezky zpracované, fotky krásné a s tvojí postavičkou můžeš jíst cokoliv! :) Chtěla bych se zeptat, jestli si zaregistrovala úbytek váhy, když jsi začala praktikovat přerušovaný půst? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cokoliv jsem jednu dobu na gymplu jedla a nedopadlo to moc dobře :D Je možné, že tak 1-2 kila jsem zhubla, ale já už se nevážím :)

      Vymazat
  4. Mnaaaam, to vypada uzasne! Moc diky za inspiraci. <3

    OdpovědětVymazat
  5. Ačkoliv mě život influencerek obecně nezajímá, tebe sleduju už pěkných pár let. Jsi upřímná a musím říct, že mi vždycky přišlo super, jak se nebojíš ukázat, že člověk nemusí žít jen o mrkvi a vodě, aby měl postavu podobnou té tvojí. Jen tak dál :)!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek, taky jedu přerušovaný půst, jenom naopak :) Jím nejvíc ráno a naposledy asi kolem třetí hodiny odpoledne. Je to super a každý si může vybrat, která varianta mu vyhovuje.
    Jinak jsem Ti chtěla napsat, že Tě sleduju už dlouho, nejdřív jen blog, nyní i na IG a moc mě Tvoje posty baví. Jsi jedna z mála blogerek, které sleduju pravidelně.
    V tomto článku máš hodně fotek z různých snídaní, nechtěla bys napsat nějaký příspěvek kam aktuálně v Praze na snídani?
    Měj se hezky, Gabriela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, každý by si měl najít co vyhovuje jemu a nenechat se do něčeho nutit okolím :)
      Za tak milý komentář moc děkuju, vážím si toho, že tě to tu stále baví! Jinak tipy na snídani najdeš třeba v tomhle novějším článku: http://www.veronikad.com/2019/03/me-oblibene-kavarny.html ale určitě můžu časem sepsat i čistě jen snídaňový

      měj se krásně!

      Vymazat
  7. Máte to hodně pestré :-) Jíte venku každý den nebo jste někdy jen doma?

    OdpovědětVymazat
  8. Veru, nechtěla by jsi třeba jen do komentářů dopsat oblíbené restaurace? Právě vybíráme s kamarádkami kam zajít večer, vzpomněla jsem si na tvůj článek, ale trošku mě rozhodilo, že nikde není napsané, kam zajít :) Díky!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig